SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bu Nasıl Bir Şeydir, Anlayamadık!."

A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk toplantısında, CHP tarafından rezerv alan, içme suyuna zam yapılıp yapılmadığı, bankamatik personeli, OSB'nin kirli suları, atık sularla ilgili sorunlara yönelik sorular soruldu.

Meclis, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in ilin sorunlarıyla ilgili olarak görüşmeler yapmak üzere Ankara'da bulunması nedeniyle, Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan başkanlığında toplandı.

Oturumun açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Ayhan “Öncelikle çok değerli CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Hüseyin Timur elim bir kaza sonucu vefat etmiştir. Kederli ailesine başsağlığı diliyoruz, Allah Sabır versin. CHP grubuna da başsağlığı diliyoruz, mekanı Cennet olsun inşallah.” dedi.

GÜNDEMDEKİ KONULAR..
Belediye Başkan Vekili Ayhan’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündem maddelerinden;
• Pütürge İlçesine bağlı Pazarcık ve Karakaya Mahalleleri (köyler) için uygulama imar planı değişikliği; 1.5000’lik nazım imar planında yer alan; yoğunluk, yükseklik, ada ayrım çizgisi, yapı yaklaşım mesafesi, yaya ve ulaşım ağları gibi planlara uygun olarak hazırlandığı için,

• Cafana Mahallesinde bulunan ve mevcut imar planında İbadet Alanı olarak planlanan 150 ada 12 parselin Kamu Hizmet Alanına dönüşmesi,

•  Çilesiz Mahallesinde bulunan ve mevcut imar planında ibadet alanı olarak planlanan parselin Kamu Hizmet alanına dönüşmesi,

• Battalgazi İlçesinde Bahçebaşı Mahallesinde bulunan ve konut alanı olarak işaretlenen 24 ayrı parsellerdeki yapılaşmanın (Ön bahçe-arka bahçe gib) 7 metre yüksekliği geçmemek koşuluyla serbest bırakılması yönündeki imar planı değişikliği,

• Dilek Mahallesi 102 ada 45 parselin yoğunluk ve kat yüksekliği sabit kalma koşuluyla ortadan geçen imar yolunu yana kaydırılması,

• Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan Yeşiltepe Mahallesi Eski Hayvan Pazarı içinde bulunan tek katlı binanın 3 yıl süreyle İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi için Belediye Başkanına yetki verilmesi kabul edildi.

Eski Hayvan Pazarı'ndaki tek katlı binanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsisi konusu görüşülürken, CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, “Bu binanın halkın yararı için sosyal tesis olarak kullanılması daha doğru olmaz mı? Ayrıca bina ruhsatlı mı? Ruhsatı olmayan bir tesisin başka bir kuruma tahsisi ne kadar doğru?” sorusunu yöneltti.

Tabel’in sorusunu Emlak Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu tarafından yanıtlandı. Samanlı; “ Söz konusu bina, 2014 yılından önce hazineye ait bir binaydı. Büyükşehir statüsü ile Büyükşehir Belediye mülkiyetine geçmiş ve Aile Sağlık Merkezi olarak kullanılıyor. Binanın ruhsatlı mı-ruhsatsız mı konusuna bakmam lazım” açıklamasını yaptıktan sonra, önerge kabul edildi.

"BANKAMATİK MEMURLARI.. BU NASIL BİR ŞEYDİR ANLAYAMADIK!"
Gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra CHP Grubu adına söz alan Günnur Tabel “Sözlerime başlarken çok acı bir kaybımızı anmak istiyorum. Akçadağ ve Büyükşehir meclis üyemiz, abimiz, yol arkadaşımız Hüseyin Temur’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisini Pazartesi günü elim bir trafik kazası sonucu kaybettik, bu gün de defnedildi. Ailesine, tüm sevenlerine ve tüm partimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Mekânı cennet olsun." dedikten sonra, şu konuları gündeme getirdi:

• Bir Söğütlü Camii’miz var; depremden sonra merkezdeki inşaatların proje aşaması ve inşaat aşamasından beri, merkezde gezip duruyor, bu hafta da basında gördüğümüz kadarı ile iki cami yan yana gelmiş ve Teze Camii’nin yanına koskocaman bir Söğütlü Camii planlanmış. Merkezde yaşanan bu kargaşa neden, planlama başta yapılıp öyle inşaata başlanması gerekirken hala cami sokak sokak geziyor, sizce bu doğru mudur ve cami en son nerede yapılacak tüm hemşerilerimiz merak ediyoruz?

• Rezerv alanı kesinleşen yerlerin projelerinin halkın göreceği yerlere asılması gerekiyor, çünkü her gün yeni bir gündem oluyor, vatandaşın yeri rezerv alanına dâhil mi, değil mi günlük değişiyor, kesinleşen yerler belediyenin billboardlarına asılsın, vatandaş buradan baksın ve kafasında soru işaretleri kalmasın.

• Geçen hafta yine basında yer alan haberlere göre; kültür daire başkanlığında 13 tane bankamatik memuru olduğunu öğrendik. Bu nasıl bir şeydir anlayamadık; bunlar önceki dönem çalışıp, yeni yönetimin pasife aldığı elemanlar mı, yoksa işe formalite gereği alınıp yalnızca para mı alıyorlar, bunların açıklanması gerekiyor. Ayrıca o daire başkanı ve müdüre işlem yapıldı mı ve bu arada boşa giden bu paraların hesabını kim verecek? Diğer daire başkanlıklarında da inceleme yapıldı mı? Böyle başka elemanlar var mı? Siz seçilince tabii ki kendi ekibinizi kurmanız gerekiyor ve kendi kadronuzla çalışmak istemek en doğal hakkınız, fakat aynı hataları yaşamamak için görevden aldıklarınızı da yok saymayıp çalışmalarını sağlamanız gerekir, yoksa yarın bunlarda bankamatik memuru olacaklar.”

Tabel'in gündeme getirdiği konulardan Sbazılarına yanıt veren Başkan Vekili Ayhan, Söğütlü Cami’nin kendi yerine yapılacağını belirterek, “ Göreve başladığımızda ilk olarak bütün daire başkanlıklarında Bankamatik olarak nitelendirilen işe gelmeyenlerle ilgili incelemeler yaptık. Ve bu kapsamda olanların işine son verildi.” diye konuştu.

"SUYA GİZLİ ZAM YAPILDI MI?"
Şehrin farklı kesimlerinden partilerine iletilen sorunları aktarmak için söz alan CHP’li üye Hurşit Kuşçu da şunları gündeme taşıdı:

“CHP grubu olarak Malatya’nın farklı yerlerinin sorunlarını not alıyoruz ve ilgili kurumlara iletip çözümünün takibini yapıyoruz.

• Bunlardan biri Yeşilyurt ilçe sınırlarında bulunan beş mahallenin uzunca zamandan beri yaşadıkları beyler deresinin su kirliliğidir. Organize Sanayi Bölgesinin Sanayi atıkları Beyler deresine karışmaktadır. 
Su kirliliği sonucu suyun özelliği bozulmuştur. Kirletilmiş su, insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkiler, canlıların yaşamasını zorlaştırır, ekosistem dengesini bozar ve bitki büyümesini tehdit eder. Sularda bulunan kirletici maddelerin ve etkilerinin belirlenmesi, tarımsal faaliyetlerin yapıldığı bölgeler için büyük önem arz eder. Tepeköy, Suluköy, Sütlüce, Şahnahan, Topraktepe mahalleleri Organize Sanayi Bölgesinin neden olduğu su kirliliğinin ortadan kalkmasını istiyorlar.

• Yeşilyurt Fatih Mahallesi sınırlarında yer alan konteyner kentin kanalizasyon suları arazilerine yayılmaktadır. 16 aydır çözüm beklediklerini, gerek MASKİ gerekse Büyükşehire müracaat ettiklerini söylüyorlar. Geçen hafta Yeşilyurt Belediye Meclisinde konuyu dile getirdim. Sn. Başkan MASKİ’nin ilgilendiğini kısa sürede cevap alınacağını belirttiler, sizlerin de konuyu takip etmenizde yarar olacağını düşünmekteyiz.

• Sn. Başkan MASKİ demişken bu aralar suya gizli zam yapıldığını vatandaşlarımızdan duyuyoruz. Bu konuda açıklanmayan bir husus var mıdır?”

Su zammı ile bilgisinin olmadığını ve konuyu MASKİ yetkililerine iletip CHP Grubunu bilgilendireceğini belirten Başkan Vekili Ayhan; “Söz konusu sorunları gündemimize alalım ve CHP Grubu ile takipçisi olalım” ifadeleriyle sorunların takipçisi olacaklarını belirtti

Konuşmaların tamamlanması, bazı maddeleri ertelenmesi, bazılarının da ilgili komisyonlara havalesi ve bir sonraki oturumun 14 Haziran Cuma Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra 1. oturum sona erdi.

Yaşar KARAASLAN, malatyahaber.com- Malatya Yorum Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mustafa (7 ay önce)
    17 milyarı çalanlara bakın. Bu ay 420₺ şu parası geldi. Sanki bahçe suladim, halı yıkadık,araba yıkadık. Sanki işletmeyiz. Yaw kardeşim beleş suyu bize iteleyeceginize hırsızları yakalayın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Kazsan 3 metre altından su çıkan bir şehirde basit bir hanenin aylık su faturasına 400 civarı ödüyoruz. Haram zıkkım olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Boztepe Caddesinde sağlam kalan apartman ve evler rezerv alana dahil edilmişti. O kadar itiraza rağmen Çevre Şehircilik geri atmadı. Mülkiyeti bulunanlarda geri adım atmayacak. Şimdi mahkeme hazırlığı. Bu işin neticesi Hataydakinden daha dirençli olacak. Kimse sağlam olan evine arsasına yasaları çiğneyerek çökme yoluyla gasp edemeyecek. Siz masa başında rant hesabınıza devam edin bakalım....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sadık (7 ay önce)
    Malatyanın bitmeyen trafik çilesi ile ilgili kimse soru da sormuyor bişey de yapmıyor ne olacak malatyanınn halı
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Adem (7 ay önce)
    İşte bu rezil işlerin ve gidişatın düzeleceği yok.rezerv alanlarla ve yapılacak evlerle alakalı onlarca sorun varken, rezerv alanları görsel sunumla sağa sola asarak çözüm bulduğunu zanneden akıl meclis de konuşup zaman israfına sebep olmaktan başka hiç bir çözümü olmayanların şehrinde yaşamak kim der ki kolay.iflah olmaz bir gerçeklikle yaşamak çok rezil bir durum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kernekli (7 ay önce)
    3900 lira su faturası gelmiş. Depremde 6 ay boz bulanık akan suya 2500 lira gelmiş, 17 milyar borcu benden mi çıkarmaya çalışıyorsunuz. Kim yediyse onun yakasına yapışın!
    %95
    %5
    Yanıtla