Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) tanışma toplantısına katılan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, "Turgut Özal, uluslararası realiteleri hayata sokmayı başaran bir liderdi" dedi.
İstanbul Holiday INN Airport Otel'de yapılan toplantıda konuşan MİAD Başkanı Yunus Aktaş, "Malatya, ülkeye hizmet eden birçok insan yetiştirdi. Bu kişiler Malatya'nın renkleridir. MİAD'ın görevlerinden biri de bu renklerin buluşmasını, bir arada olmasını sağlamaktır." dedi.
Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ise konuşmasında, "Hukuk fakültesi ve ardından devam ettiğim yurtdışı eğitimimden sonra Türkiye'ye döndüm. Yaklaşık 50 yıllık üniversite hocalığımdan ziyade birçok üniversitenin kuruluşunda bulundum. Zaman zaman siyasi oluşumlardan davet aldım. Örnek vermek gerekirse, ağabey diyebileceğim kadar samimi olduğum merhum Turgut Özal ile bu konuda istişarelerimiz olmuştur. Siyasete girmemi arzu etmiştir. Tabii ben üniversitede kalmayı tercih ettim. Ama şunu söyleyebilirim ki Turgut Özal, uluslararası realiteleri hayata sokmayı başaran bir liderdi. Ülkemizde Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımının ve çatışmasının olmaması için birbirimizi tanımaya gayret etmeliyiz. İnanç yapılarını tanımalıyız. Bunları yapabildiğimiz takdirde hiçbir farkımız olmadığını anlayacağız. Geçmişten günümüzde kadar birçok inanç ve fikir önderi de hoşgörüye önemli vurgular yapmışlardır. Hz. Muhammed; 'Kişi bilmediğine düşmandır' demiştir. Yunus Emre ise; 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz' diyerek bizlere kaynak olmuşlardır. İnsani değerlerin parlaması, bağların kuvvetlenmesi anlamında MİAD'ın önemli etkisi olabilir. Ben bu potansiyelin olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.