SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Projeleri Hayata Geçirirsek, Değişim Gerçekleşecek"

0
Güncellendi - 2020-01-04 05:14:50
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in başkanlığında gerçekleştirdi. Ocak ayı ilk toplantısında ağırlıklı olarak imar konuları görüşüldü.

Battalgazi Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen Ocak ayı Olağan Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından meclis gündemine alınacak kararlar okundu. Kararların okunmasının ardından bazı maddeler hakkında Belediye Meclis üyelerine detaylı bilgiler verildi.

Ağırlıklı olarak imar konuları ile ilgili kararların alındığı toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Derme Deresi ile ilgili ihale yapıldı. Oranın ıslahı için büyük çaba sarf ediyoruz. Çınar ile ilgili projelerimiz devam ediyor. Şuan Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi. İnşallah projenin baraja kadar tamamlanması bizlere nasip olur. Kentsel dönüşüm kapsamında 143 ev tespit edildi. Oradaki insanların çoğu ile görüşüldü. Oradaki binaların çoğu ruhsatsız. Çevre ve şehircilik bakanlı ile görüşme gerçekleştireceğiz ve bir formül bulacağız. Dere içerisinde olan evleri de taşımayı planlıyoruz. Kuşak yolunda da sona gelindiği bilgisi verildi. Kuşak yolu da açılırsa Uçbağlar Mahallemizde güzel bir kentsel dönüşüm olacak. Bu projeleri hayata geçirirsek, çevreyolu altı denen bölgede değişim ve dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

“2020 YILININ DAHA İYİ GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ”

“2020 yılının daha iyi geçmesini bekliyoruz. Maliye Bakanlığından aldığımız notlar doğrultusunda 2020 yılının 2019 yılından daha iyi olacağını söyleyebiliriz” diyen Başkan Güder, sözlerini şöyle sürdürdü: “2020 yılındaki ekonomik gelişmeler İnşallah bizim ilçemize de yansıyacak. Önemli projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Özellikle imar konuları bizim her zaman gündemimizde. Doğalgaz şirketi ile yaptığımız görüşmede Malatya’ya 60 kilometrelik bir çalışma yapılacak. Bizim bunun büyük bir kısmını Battalgazi ilçesine getirmemiz lazım. Orduzu, Hanımınçiftliği gibi derli toplu ilçelere götürebilir miyiz diye uğraşıyoruz. 20 kilo metre kadar bir çalışmayı ilçeye getirmeliyiz. Hatunsuyu mahallemiz ile de konuştuk ama onların planlaması ile bizim düşündüğümüz farklı oldu.”

Başkan Güder, “Her sokağın her caddenin ayrı bir imarı var. Bizim birinci amacımız, geride kalan insanımıza ekonomik destek sağlamak. Battalgazi’nin gelişip, dönüşe bileceği yer de bizim üzerinde çalıştığımız alanlar. Orduzu bölgesi en uygun alan ve iller bankasındaki taleplerimiz olumlu sonuçlanırsa da millete hizmet etmeye, öncülük etmeye çalışacağız. Bizim doğru olanı yapmamız lazım.” Şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Battalgazi Belediye Meclisi, 2020 yılının ikinci toplantısını 5 Şubat 2020 Çarşamba günü gerçekleştirecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • suat (4 yıl önce)
    sayın başkanım cevreyolu üstü farklı bir şehir altı farklı bir şehır.taştepe caddesindeki kaldırımlar 80 santım ortasınada agac dikilmiş yol ortasında yürüyoruz kac tane insan kazadan hayatını kaybetti.bizde vergi ödüyoruz bizde oy veriyoruz neden yolun altıdakilerini insan yerine koymuyorlar.50 yıl önceki kerpic evler ufacık deprem olsa aileler yok olur.Allah rızası için adeletli olun.bütün gelir yolun üstüne gidiyor.imara acın yuksek katlı bınalar yapılmazsa mutait yanaşmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (4 yıl önce)
    karayollarının yeri park olacaktı ne oldu.zafer mahallesi çöşnük tam bir köy havasında ailece oturacak bir yeşillik yer yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın başkan siz hiç bir iş yapamasınız çünkü sizi başkan yapan vekil o ne derse o olur o vekilin talimatlarını yerine getirmek zorundasınız kusura bakma
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    sayın başkan seçim geçeli neredeyse bir yıl olacak. dişe dokunur bir icraatınızı göremedik maalesef. sivas caddesinde hala 30 yıl önceki elektirik direkleri kullanılıyor ve kaldırımlar berbat durumda. laftan ziyade icraat bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sivas caddesine kötü diyosan sen Malatya da hic bi yeri gezmemişsin yıkılmak üzere olan direkler var eski olsa keske direk saglam olsunda kaldırım olsun eski olsun yeni tas olunca nolacak acaba :D
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'nın en nezih caddelerinden birine kırık dökük kaldırımları ve 30 yıllık elektirik direklerini layık görüyorsanız bu sizin Malatya ile ilgili vizyonunuzu gösterir.
    0
    0
    Yanıtla