SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bu Sezon 65 Bin Ton Şeker Üretimi Hedefleniyor

Bu Sezon 65 Bin Ton Şeker Üretimi Hedefleniyor
A- A+ PAYLAŞ

13 Eylül’de üretime başlayan Malatya Şeker Fabrikası’nda bu sezon 65 bin ton şeker üretimi hedefleniyor. Fabrikada aynı süreçte 140 bin ton küspe ile 25 bin ton melas da üretilmesi planlanıyor.

Asrın felaketinden ağır yara alan Malatya’da üretime ara vermeyen çiftçi, ektiği şeker pancarını Malatya Şeker Fabrikası aracılığı ile ülke ekonomisine katıyor. 13 Eylül’de pancar alımına başlayan Malatya Şeker Fabrikası’nda 16 Eylül itibariyle üretim için düğmeye basıldı.

Şu ana kadar çarklarını hiç kapatmayan fabrikada 47 bin ton şeker üretimi gerçekleştirilirken Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, “Şu ana kadar 550 bin ton pancar tesellüm edildi ve alınan pancarın 450 bin tonu işlendi. Bunlardan 47 bin ton şeker, 96 bin ton küspe ve 15 bin tonda melas elde edildi” dedi.

Fabrikada üretimin 40 gün daha devam edeceğini söyleyen Murat, “Buradan çiftçilerimizin elinde olan pancarı da tesellüm etmeye devam ediyoruz. Çiftçilerimizi de mağdur etmeden ellerindeki pancarı fabrika sahasına almak istiyoruz. Üretim sezonu içerisinde 65 bin ton şeker, 140 bin ton küspe, 25 bin tonda melas üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yaşanan asrın felaketinde zorluklara rağmen fabrikanın üretime devam ettiğini belirten Murat, “Şeker fabrikasıyla ilgili de karamsarlık vardı ama çalışanlar olarak karamsarlığa kapılmadık ve işimizin başından ayrılmadık. Fabrikamızı da yeni üretim sezonuna hazırladık. Çalışanlarımıza, emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Diğer kurumlar 4-5 ay idari izinliyken, idari izin kullanmadan fabrikayı üretime hazır hale getirdik. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek hem Malatya hem de ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Pancar Malatya için önemli çünkü kayısıdan sonra en büyük ekonomik geliri bu üründen sağlıyoruz. Bu nedenle fabrika olarak büyük bir gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Halil Kurt (1 yıl önce)
    Şu anda kangal da tonlarca pancar sökülüp kaldı giden kamyon 3 günde çıkmıyor. Fireyi basıyor lar şeker oranı ile oynuyor lar. Cikan pancar kangal 'dan Aynı kamyonda ulaş a 21 polar kangal çiftçisine 17.5 polar bunun açıklamasını yaparmisiniz acaba. Biran önce pancarı alırmısınız tarlaya kamyon girmiyor. Çamur dan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Müdürleri kandırıp teknik personel gibi açıklama yaparak reklamını yapan sorumsuz köylü kurnazları az kaldı orayı bitirmenize
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ayilmaz (1 yıl önce)
    Bu fabrikanin müdürü hic degismez mi arkadaş. Hep ayni müdür Nuri Murat açıklama yapiyor.........!!!
    %77
    %23
    Yanıtla
  • girişin de yol kenarında kimin resmi var bir de bıyığa bak..neden o koltukta anlarsın
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Öneri (1 yıl önce)
    Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat'a söylemiyorum. Fabrika Müdürü bey Dikkat et. Ödül plaket verip iki ay sonra seni de görevden almasınlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • orhan ince (1 yıl önce)
    13 Eylül’de üretime başlayan Malatya Şeker Fabrikası’nda bu sezon 65 bin ton şeker üretimi hedefleniyor. Fabrikada aynı süreçte 140 bin ton küspe ile 25 bin ton melas da üretilmesi planlanıyor. ve bu kar eden şeker fabrikalarından türkiyede 15 ilde kaldı halen hükümet bunlarıda satmaya çalışıyor. pardon özelleştirme adı işin. dışardan şeker ithal ediyoruz.
    %72
    %28
    Yanıtla