SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sezon İtibarıyla Çok Bereketli Bir Yıl Oldu

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 01 Ağustos-31 Temmuz aralığında kayısıda yaklaşık 80 bin 720 ton ürün ihracatı gerçekleştirildiğini ifade ederek, 375 milyon dolar gelir elde edildiğini söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, beraberinde AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz ile birlikte Malatya Ticaret Borsası’nı (MTB) ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak konuşan Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “2021-2022 yılı sezonu diye adlandırdığımız 12 aylık ihracat serüvenimiz dün itibariyle sona erdi. Rakamların paylaşılmasını vekilimizden rica etmiştik. Hayvancılık sektörü, hububat sektörü temsilcilerimiz burada hem bu sektörlerde yaşadığımız sorun ve sıkıntıları sizinle paylaşacağız. Vekilimizden bu problemlerin çözümü ile ilgili destek ve yardım isteyeceğiz. Heyetinizle birlikte yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kayısıda ve hububatta yüksek verim elde edilmesinde Borsa Başkanı Ramazan Özcan’ın önemli katkısı olduğunu ifade eden AKP İl Başkan yardımcısı Mahmut Boyraz, ise, “Yeni yönetimle beraber Ticaret Borsamıza yeni bir misyon ve vizyon kazandırdı başkanımız. Kayısımız, hububatımızda bu yıl ürünlerimizin genelinde ciddi bir şekilde yüksek verim var. Kayısıyı don etkilese de fiyatlarıyla çiftçilerimizin yüzünü güldürüyor. Bundan dolayı başkanımız ve yönetim kuruluna yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kayısı başta olmak üzere hububat ve hayvancılık konularında istişare etmek üzere MTB’ye ziyaret gerçekleştirdiklerini aktaran Kahtalı da, “ Malatya’nın en önemli kalemi olan kayısı ve diğer sektörel anlamda buğday ve hayvancılıkla ilgili istişare etmek için bugün borsamızdayız. Ramazan bey göreve geldikten sonra Malatya’ya ekibiyle beraber önemli hizmetleri oldu. Malatya’mızın kayısının sahibinin olduğunu dünyadaki kayısı başkentinin Malatya olduğunun tescili anlamında geldi. Kayısı Borsası son 3 yıllık serüveninde yapmış olduğu çalışmalarda çok önemli bir değeri lisanslı depoculuğu Malatya’mıza kazandırdı. Bunun için başkanımıza ve heyetine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kayısıda yeni sezon hasat döneminin tamamlandığını kaydeden Kahtalı, “Kayısıda 01 Ağustos’ta başlayan sezonu 31 Temmuz’daitirdik. Bu sezon itibariyle çok bereketli bir yıl oldu. Bu işte emeği geçen çiftçimizden, üreticimizden, tüccarı, ihracatçısından emeği olan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Yaklaşık 80 bin 720 ton ürün ihracatı gerçekleştirmişiz bundan da 375 milyon dolar gelir elde etmişiz. 375 milyon dolar bir önceki yıllara baktığımız zaman dolar anlamında geçmiş yıllara oranla çok gelir elde ettik. Bu gelir sadece Malatya’mızdaki üreticileri, çiftçileri faydalandırmıyor. Bu gelir tüm Türkiye’yi faydalandırıyor. Çünkü ülkemize döviz girmiş oluyor. 375 milyon dolar ülkemize bir kaynak aktarımı gerçekleşmiş oluyor. Tamamı milli ve kendi ürettiğimiz ürün ve yüzde 90’a yakın ihraç ediyoruz. Ülkemize önemli bir kaynağı kazandırmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Hububat sektöründe de önemli işler yaptıklarını belirten Kahtalı,” Hububatta devletimizin vermiş olduğu desteğimiz var. Ekmekli buğdayda ton başına bin TL, makarnalık buğday da ton başına bin TL’lik desteğimiz var. Kaliteli ürün yetiştirene 100 TL artı desteğimiz var. Arpada da ton başına 500 TL devletimizin desteği var. Devletimizin çiftçimizi, üreticimizi korumak adına yapmış olduğu çalışmalar” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Önder (1 yıl önce)
    Evet sayın vekil,bu sene kaysı verimli bir sezon geçiriyor, sadece kaysımı şeker fiyatları yönünden de esnafımızı,tüm malatyamızdaki hemen hemen tüm haneleri, verimli bir şekilde vurdu, (sülükler tarafından)...?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Kimin için bereketli olmuş.kendisi içinmi vatandaş içinmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Şekerden dolayı bereketli bir yıl oldu,demek istemiştir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bereket Hamdi (1 yıl önce)
    Laf olsun torba dolsun olayı. Bereketten kastın rekoltenin yüksek oluşu sanırsam. Buna vekil olarak senin katkın nedir? Şu arkası uzun koltuk düşkünlüğü neyin nesi? Normal zamanlarda borsa başkanı oturuyor sanırsam. Bu ilkel ve kompleksli alışkanlıklarınızı ne zaman bırakacaksınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (1 yıl önce)
    Yani 1 Kg Kayısının ortalama 4.5 dolardan satılmasıyla övünmüş zevat. İç piyasada 1 Kg Domatesin 1.5 dolardan, 1 Kg fındığın 8 dolardan satıldığı günlerdeyiz bu arada. Nasıl bir zihniyet ki bu KG ortalamasını 10 dolar ve üstüne çıkarmak için kafa yormak ve bu konulardaki çalışmaları takip etmek ve destek olmak yerine ahbap çavuş ağırlamalarıyla başarısızlık başarı gibi paylaşılır oldu? Bu zihniyet doğru değil. Kayısı hak ettiği değere kavuşturmak Malatya ile doğrudan dolaylı bağlantılı herkes için bir görevdir. Hatta namus borcudur.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    şekeri karaborsa yapanlar şimdilerde kaysıya el atmış görünüyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    şeker tamam sıra kaysıya geldi galiba ama hiç bir şey şekerin tadını vermez al 200 tl ye sat 1200 tl ye
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    O kadar Malatya'dan kopuk olduğunuz belli oluyor sayın vekilim.kayisi baskilde çok Malatya nin kaysisi yarışı yandı.sizin ilgi alanınız bildiğim kadarıyla şeker siz şeker pancarı yla ilgili alakalı rekolteye bakiniz.bilmedigiz anlamadığımız konularla ilgili yorum yapmayıniz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • cumali (1 yıl önce)
    İnşallah pancarda bereketli olur da şekerden daha çok para kazanırız.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Sn Kahtali,milletvekilliği payesi 85 miliyonda 550 kişiye nasip oluyor.Herkese nasip olmayan bu payenin ...onemini ve değerini çok iyi bilmek gerekir.Bu sıfatı şahsi menfeat ve çıkarlarınız için kullanmanız son derece üzücü ve kabul edilmiyecek bir durumdur.Malatya'daki şeker hadisesi kamu vicdanını yaralamıştır .Türkiye sevdalısı tüm vekillerin önceliği vatana ve halkımıza en iyi hizmeti vermek olmalıdır
    %90
    %10
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    şeker bu yıl iyi para etti
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Selçuk (1 yıl önce)irfan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok yerinde bir tesbit şu zor zamanda milletin yükünü hafifletmek yerine bir tekmede sayın vekillerimiz vuruyor ne yazikki oraya gelen kendi cebine çalışıyor
    %100
    %0
    Yanıtla