SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sezon Küme Düşme Olmasın"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Futbol Federasyonu’na seslenerek bu yıla özel küme düşmenin kaldırılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, pandemiyle birlikte özellikle Anadolu takımlarının krize girdiğini, futbolcularını ellerinde tutamadıklarını dolayısıyla istedikleri 11’le maçlara çıkamadıklarını belirterek bu yıla özel küme düşmenin kaldırılmasını istedi.

"TAKIMLAR İDEAL 11'İ SAHAYA SÜREMEDİ"

Ağbaba, “Türkiye ekonomik kriz ile boğuşurken üzerine bir de pandemi krizi geldi. Pandemi tüm sektörleri çok büyük bunalıma sürüklerken, spor alanında da büyük problemler yaşanmasına sebep oldu. Çok sayıda takım pandemi öncesi ekonomik darboğaz içerisindeydi. Pandemiyle birlikte özellikle Anadolu kulüpleri daha büyük bir ekonomik kriz içerisine düştüler. Birçok takım önemli oyuncularını kriz nedeniyle kaybetti. Yeni Malatyaspor’da alacaklarından dolayı takımı bırakıp giden futbolcular oldu. Dolayısıyla bu durum takımların istedikleri ideal 11’i sahaya sürmelerinde zorluk oluşturdu.” ifadelerini kullanıldı.

"DERİN VE ONARILMAZ ETKİSİ OLUR"

 Pandemi sonrası küme düşme olursa geçtiğimiz yıllara göre aynı küme düşme etkisi olmayacağını, daha derin ve onarılmaz sonuçlar ortaya çıkacağını kaydede Veli Ağbaba, “ Küme düşen takımlar ekonomik darboğaza girecek. Çoğu takım dağılma riskiyle bile karşı karşıya kalacaktır. Bu sebeplerle Süper Lig’de bu yıla özel bir uygulama yapılarak küme düşmenin kaldırılmasını, önümüzdeki sezon 18 takımla değil 21 takımla mücadele edilmesi futbol severlerin ortak beklentisidir. Dünyanın pek çok ülkesinde pandemi krizi nedeniyle liglerde küme düşme kaldırılması örnekleri varken, Türkiye’de de bu yıla özel bu uygulama gerçekleşmelidir. Türkiye Futbol Federasyonu kamuoyunun beklentisini dikkate alarak harekete geçmelidir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Erciyes aslanları (4 yıl önce)
    Çok doğru söylüyor sayın bakanım bu yıl küme düşme kaldırılsın bu pandemiden dolayı hep anadolu külüpleri zarar gördü yazık bunca verilen emeklere günah akıtılan alın terlerine.ankaragüçü takımı bir dönem küme düşmüştü türkiye kupasını aldı diye ligde bırakıldı küme düşürülmedi bir sefere mahsus olmak üzere küme düşme kaldırılsın bu sezon herkeze selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • necmettin Önal (4 yıl önce)
    Ben şahsen küme düşme kalkmasına karşıyım. kulüp başkanı yanlış yapmış olabilır kimseyi suçlamak istemiyorum ama gerçekten deprem felaketi ardından covid 19 vakası meydana geldi ve bazı güçsüz takımlar çok zorluklarla karşı karşıya kaldı bazıları şans eserimi dersin oyuncu kalitesimi dersin ne hakem hatasımı dersin başarı sağlayamadı ve yeni malatyasporda bir alt lige düştü Ben derimki madem TFF yada Sn Cumhurbaşkanımızın bu seneye mahsus düşmeyi kaldırmaları hakkında imza kampanyası düzenlense iyi olur kanatindeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    sn vekil ,zaten düşme olmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Düştükten sonra bunları söylemenin bir anlamı yok sinek vızıltısından başka bir şey değil ligler ilk başladığı zaman sesimizi çıkarmalıydık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    ne haksızlığı erzurumlu kardeş maçı size vermedikmi diye haksızlık yaptık o şike olur kardeş
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Vekilimiz.dogru.soyluyor.kume.dusme.kalksin. Erzurumlu.yorumcu.yenimalatya.duserse.elliNE Kinami.yakacan
    0
    0
    Yanıtla
  • Erzurum uzundereli (4 yıl önce)
    Erzurumun durumuna düştünüz hey malatya geçen yıl Erzurum kümeye dediyinizi onutuz allah haksızlık sevmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok yav geçen yıl Erzurumdaki maçta Malatya'ya yaptıklarınızı niye yazmiyorsunuz...Malatyada aynısı size yapıldı ne var bunda... Şahsen bir takıma kümeye demeye karşıyım... Birde Malatya maçı niye vermedi diye tüm ülkeye yaygara yaptınız....arkadaş Avrupa'ya oynuyorduk niye verelim maçı...Bu yılda Beşiktaş Avrupa'ya oynuyordu sahamizda bizi yendiler biz niye tüm ülkeye yaygara yapmadık Beşiktaş bize maçı vermedi diye....Siz ancak işinize gelene doğru dersiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya erzurumu deplasmanda 3-1 yensiginde...7-8 tane yabanci oyuncu vardi..sanki oynayanar malatyaliydida bilerek kume dusurmek icin 3 tane attilar...elin gavuru işte para veriyon atiyorr....
    0
    0
    Yanıtla
  • erzurum alışkın olduğu için böyle düşünüyor. 5. olan takım sana kendi evinde maçı niye versin?
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    adil gevrek ve hikmet karaman devam edecekse. bence düşelim daha iyi. adil gevrek ve hikmet karaman gibi vasat hoca bizi futboldan soğuttular
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (4 yıl önce)
    Küme düşmezsek bile he oyndıkça iyice kötüye gidiyoruz bir umudumuz yokki. En iyisi dilimizi çeksinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (4 yıl önce)
    Bizde burada yorum yazıyoruz üç yıldır bu takım likte tesadüf kalıyor diye yırtındık durduk bir işe yaradım yaramdım yaramış olsaydı bu duruma gelinmezdi. önemli olan söylem değil eylemdir ağbaba bir işe yarayacaksa gerekli yerlere müracaat edeceksin temaslardan bulanacaksın yoksa benim yorumlarım gibi senin de konuşmaların bir işe yaramayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (4 yıl önce)
    İyiki varsın Veli Ağbaba. Bir Malatya nın sesini sen duyuruyosun. Diğerlerinin Bi sesi çıkmıyor. Bağırın TFF yi spor Bakanı nı Cumhurbaşkanı nı arayın. Bu takım düşerse Malatya biter. Bu yıla özel Malatya çok zor günler geçirdi geçiriyor. Depremler kordona vs. Bu yıl düşme olmamalı. Haykırın tüm Türkiye ye. Duysun Tüm Türkiye sesimizi Düşmek Yok. Kalkın ayağa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Sayın vekilim çok doğru bir istekte bulunuyorsun da şu da bir gerçek bizim takım düşmeyi hakeden takımların başında geliyor biz düşmeyi hak ettik, düşme kalkarsa diğer mücadele eden, canla başla yüreklerini sahaya yansıtan takımların emeklerine yazık olur.
    0
    0
    Yanıtla