SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sistemle Cübbeli Ahmet'i Bile Bakan Yaparlar!"

0
Güncellendi - 2017-01-27 01:39:55
A- A+ PAYLAŞ

Getirilmek istenen başkanlık sisteminin Türkiye’de geri dönüşü olmayan tahribatlar yaratacağını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bütün Türkiye 1 kişiyi seçiyor, o bir kişi bütün Türkiye’deki atananların hepsini seçiyor.Cübbeli Ahmet Hoca’yı Diyanetten sorumlu bakan yaparlarsa şaşırmayın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Akçadağ ilçesinde mahalle muhtarları ve ilçe örgütü ile bir araya gelerek başkanlık sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çok sayıda mahalle muhtarının katıldığı toplantıda CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan, katılan muhtarlara teşekkür ederek, önümüzdeki süreçte Türkiye için çok önemli bir referanduma gidildiğini belirterek, Akçadağ’dan başkanlık sistemine “hayır” çıkması için hep birlikte çalışacaklarını kaydetti.

HALKIN YÜZDE 70’İ SİSTEMİN NE GETİRDİĞİNİ, BİLMİYOR

Türkiye tarihinin en önemli anayasa değişikliğinin  mecliste kabul edildiğini belirterek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Biz bu kadar önemli bir değişikliğin meclis görüşmelerinin  halka açık olmasını istedik ama kabul edilmedi. Meclis TV bile çoğu zaman yayın yapmadı.Halkın yüzde 70 i bu değişikliğin ne getirip götürdüğünü bilmiyor.”dedi.

BİZ, REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞIYIZ

“1923’te padişahtaki yetki alınıp halka verildi. Bu değişiklikle meclisin yetkisi tekrar saraya verilmek isteniyor” diyen Ağbaba,  “Yapılmak istenen Türkiye’nin dokularıyla oynamaktır. Bakanlar mecliste seçilmeyecek. Meclis bakanları denetleyemeyecek. TBMM Bütçe yapamayacak. Meclisin anlamı kalmıyor. Buna rağmen 550 milletvekili sayısı 600 e çıkarılıyor. Buna ihtiyaç var mı? Malatya’da milletvekili sayısının artırmanın bir anlamı var mı? Biz CHP olarak isim tartışmıyoruz. Biz rejim değişikliğine karşıyız.Bu yasa geçerse başkan valiyi, il başkanını, Akçadağ Kaymakamını, Akçadağ ilçe başkanını atayacak. Daire başkanını atayacak. CHP’li bir kişi başkan seçildiğinde, bir başkanın hem kaymakamı hem ilçe başkanını atadığını düşünün o kaymakamın tarafsızlığı kalır mı?”diye sordu.

BİR KİŞİ TÜM ATANMIŞLARI SEÇİYOR

Ağbaba konuşmasının devamında “Bu işin özeti şu. Bütün Türkiye 1 kişiyi seçiyor, o bir kişi bütün Türkiye’deki atananların hepsini seçiyor.Fren sistemi, denge sistemi ortadan kaldırılıyor. Eskiden bakanlar için gensoru sistemi vardı. Hükümet yanlış yaptığında bunun yanlışlığı tartışılırdı.Artık Bakanlar kuruluna TBMM den atamıyor. İstediği herkesi bakan yapabilir. Cübbeli Ahmet Hoca’yı diyanetten sorumlu bakan yapar mı? Yapar. Oğlunu, damadını başkan yardımcısı yapar mı? Yapar. Bunun adı olsa olsa ‘tek adam yönetimi’ olur.  ‘Bundan sonra Akçadağ ilçe değil’ diye kararname yayınlarsa itiraz edemezsiniz. Mülkiyet hakkı kutsaldır. Başkanlık Sistemiyle bu  hakkı ortadan kaldırıyorlar, kararname ile özel mülkiyete el konulabiliyor.”dedi.

BU KADAR YETKİYİ BABANIZA VERMEZSİNİZ

“Bu sistemle yönetilen ülkelere bakın. Başkanlık sistemiyle yönetilen yanı başımızda ülkeler var.”diyen Ağbaba, “ Irak’ı Saddam yıllarca başkanlıkla yönetti.Ateşin yandığı, insanların birbirini kestiği Suriye’de ESAD başkan değil mi? Libya’da Kaddafi başkan değil miydi? Bu yetkileri kime verirseniz verin farklı bir sonuç ortaya çıkar. Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir yerde elbette sorun çıkacak. Yargıya güven duymalıyız. Yargının bağımsız olması lazım. Avukatların, savcıların, hakimlerin cübbelerinin düğmesinin olmamasının sebebi bu. Anayasa mahkemesinin 15 üyesinin 12 sini başkan atıyor. HSYK’nın neredeyse tamamını  başkan ve partisi atıyor.Böyle bir yargıdan bağımsız olması beklenebilir mi?  Kaderinizi bir kişinin eline bırakmayın. Bu Ali olur, Veli olur,Mehmet olur. Bu kadar yetkiyi babanız olsa, akrabanız olsa kimseye vermezsiniz.”şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • ilyas (7 yıl önce)
    yaşım 55 :dedeme dediler ki cumhuriyet kuruldu kemer sık geleceğimiz iyi olacak,babama dediler ki Avrupalı olacağız başımız göğe erecek kemer sık,onlara (Allah cc.rahmet eylesin)yokluk içinde yaşamlarını zehir eden,inançlarına saygı göstermeyen,ikinci sınıf insan muamelesi yapan zihniyet artık bitti kardeşim.egemenlik kayıtsız şartsız milletindir deyip bu ülkeyi el altından hah cumhurbaşkanı,kah anayasa mahkemesi olmadı kendi bürokratlarınızla yönettiniz.Size acı gelecek ama alışmalısınız beyler. Bırakın da cübbeli bakan olsun.Biz ne kişilik sahibi bakanlar gördük söyletmeyin.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Amerika, ortadogu da 22 ulkenin rejim ve sinirlarini degisterecez diye makale yayinladi 6-7 yil once...Bugun Yemen, Libya, Irak, Misir, Suriye de yaptiklari ortada..hem sinirlari hem rejimi degistirdiler.. Sira Turkiye de..Hersey planli...Once Baskanlik sarayi insa edildi..Simdi Baskanlik geliyor..2-3 yil sonra ozerklik gelecek.. Yazik gunahtir kardesim yapmayin etmeyin...Bugun menfaat icin, yaranmak icin bazilari TFF baskanligi icin evet diyecez diyor bugun mabadini koyacak koltuk icin yapmadigi kalmiyor ama yarin ne olacak kardeslerim.. Bu Tayyip, Veli, Oznur meselesi degil, Turkiyenin meselesi. Ulkemi seviyorum..Onun icin HAYIR diyorum..HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (7 yıl önce)
    Ülkenin geleceğine fayda sağlayacak değişikliklere EVET'den başka birşey diyemeyiz. Siz ne zaman hayırlı işlere destek oldunuz ki....
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)Emin isimli kullanıcı yorumuna
    Ben defalarca ak partiye oy verdim bu parti meselesi değil ki ülkenin geleceği önemli kutuplaşma ötekileştirmemin kimseye faydası Yok mevzuyu anlayıp sandılar öyle gidilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • selçuk (7 yıl önce)Emin isimli kullanıcı yorumuna
    bin kere evet kardeşim bu parti meselesi değil vatan millet meselesi EVET EVET EVET ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunun neyi hayirli sultanlikta yarar olsa Ataturk bu ulkeyi kurtarmak zorunda kalmazdi ulke buyuk krizde tek dert kisisel hirslara kurban edilen halk var ortada BATIYORUZZZ BATTIKKK 20 YIL GERI GITTIK
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan koc (7 yıl önce)
    Yahu bu başkanlık gelse ne değişcek memlekette? Uyuymayın bizi başka bir plan var belli ki bu kadar olsun diye bastırıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • süleyman (7 yıl önce)
    eğer bu düzen iyiyse neden ülke onlarca yılda neden gelişim gösteremedi veya gelişemedi... bırakın tatavayı iş güzarlığı evet diyin ve ülkenin kaderinin değişimine destek olun.. Tek adam değil boş muhalefet yıllardır bizi bu hale getirdi.. Muhalefet Olun Düşman Olmayın.... Hayır diyen kesimin içinde Hdp varsa Atatürk'ün partisinin uzak durması gerekirdi... Yazık ediyorsunuz CHP ye
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Böyle geldiniz böyle gidersiniz, işiniz bu, sürekli çarpıtıp, halk içinde ikilem oluşturup kutuplaşma oluşturmaktan başka bir işe yaramıyor demeçleriniz. Cübbeli kim bakan olmak kim. Sizin cübbelideki sıkıntınız onun amacının insanlara dinlerini iyi öğrenerek Yüce Allah'a daha yakın ve takva sahibi bir şekilde yaşamalarını sağlamak, tabii ki bu işler siyasilerin hiç işine gelmez, hele de dinlerini öğrenmek istemeyenlerin ise asla...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Parlementer sistemin aksayan yönlerini revize etmek, adam gibi bir siyasi partiler kanunu yapmak yerine sistemi çöpe atmak büyük hata olmuştur. Üstelikte pişman olduk veya kandırıldık dedikleri anda bu sistemden geriye dönüş mümkün olmayacaktır. Çünkü bu kadar yetki alan bir başkan asla geriye dönüşe izin vermez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Bu referandum Sn Erdoğanı seçme referandumu değildir.Ülkemizin geleceği ile ilgili çok önemli oy verme işidir.Herkes konuyu iyi anlayıp şapkayı önüne koyup vicdanı rahat olacak şekilde oyunu kullanmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (7 yıl önce)
    Tek adam sistemleri aşırı kırılgan olduğu için istisnasız tüm gelişmiş devletler bunu geri dönülmez şekilde rafa kaldırmıştır. Mevcut sistemin sorunlarının ilacı tek adam sistemi değildir. Referandumda bugünün siyasi çıkar ilişkileri düşünülerek evet denmesi, yarınlara karşı izahı mümkün olmayan bir sorumsuzluktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafarir (7 yıl önce)
    Ya cübbeli de kandirirsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (7 yıl önce)
    TC vatandaşı olan oy kullanan herkes bakan da olabilir milletvekiline olur.Bu üniversite mezunu olsun,yada çoban olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    cübbeliyi sevmem ama velakin Türkiye nin başına ne geldiyse mevcut sitemin yüzüne geldi.Bu sitem Miladını dondurdu. çağa ayak uyduramayanlar yok olmaya mahkumdurlar
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (7 yıl önce)
    sen cübbeli gibi birini buldunda öpüp başına tac et
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Bu toplum zaten oturup cübbeliyi dinliyor ve ona değer verip önünde diz çöküyor.söylediğiniz ironi değil,ne cübbeliler ülkemizi yönetti.
    0
    0
    Yanıtla