SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sular Çok Tehlikeli!."

0
Güncellendi - 2016-06-20 16:41:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek için göl ve göletlere girmenin tehlikeli olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, havaların ısınması, okulların tatile girmesi gibi nedenlerle göl, gölet ve baraja kıyısı olan Malatya’da vatandaşların bu sulara serinlemek amaçlı girmelerinin geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracağını ifade etti. Bu suların çok tehlikeli olduğunun unutulmaması gerektiğini anlatan Acar, bu gibi suların dip yapıları bilinmediğini, bu nedenle bu sulara kesinlikle girilmemesi gerektiğinin altını çizdi. “Elimizdeki verilere göre en çok boğulma olayları, zemini balçıkla kaplı gölet, baraj, kum ocağı olarak kullanıldıktan sonra bırakılıp gidilen çukurlar, sulama kanaları, göl gibi durgun sularda meydana geliyor” diyen Acar, “Ülkemizin muhtelif şehirlerinde boğulma olaylarında arama kurtarma görevi ifa eden sualtı kurtarma ekibimizin tespitine göre maalesef en çok gençlerin boğularak hayatını kaybettiği görülmüştür. Gençler arasında boğulmanın en önemli sebepleri arasında cesaret yarışı geliyor. Yüzme bilmeyenler de arkadaşlarının telkiniyle kendisini suda buluyor. Yüzme bilenler de arkadaşlarını kurtarayım derken canından oluyor. Can kurtarmaya yönelik eğitim almayan birinin boğulmakta olan birine kesinlikle müdahale etmemesi gerekir, çünkü böyle bir eğitimi olamayan birinin müdahalesi sonucunda bir kişi boğulurken, bu sayı daha da aratabilir. Bunun için çocuklarımıza evlerimizde bu sulara girmemeleri konusunda uyarılarda bulunup tehlikelerini anlatmalıyız, çocuklarımızı yüzmeleri için havuzlara yönlendirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Acar, Türkiye’de her yıl yaz sezonunda yaklaşık bin kişinin boğularak hayatını kaybettiğini söyledi. Acar, “Bu rakamın, depremlerde kaybedilen insanların yıllık ortalaması olan rakama eşit olduğu belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Yukarıda belirttiğimiz bu tehlikeleri minimuma indirmek ve halkımızı boğulma vakalarına karşı sürekli tedbirli ve bilinçli olmasını sağlamak için Kalkınma Bakanlığı SODES Projeleri kapsamında Malatya Valiliği koordinasyonunda Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Strateji Müdürlüğümüzün ortak yürüttüğü Boğulmama Bilinci ve Su Dünyası Projesi eğitim faaliyetlerine başlanıldı. Proje kapsamından özellikle yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarındaki artışın yanı sıra yeni yapılan barajlarında oluşturabileceği riskleri minimize etme gayreti ile mayıs ve haziran aylarında il merkezi ve ilçelerimizde 20 okulda bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Seminerlerde, ‘Nerelerde yüzmeliyiz, nerelerde yüzmemeliyiz, yüzerken nelere dikkat etmeliyiz, boğulan kişiye nasıl müdahale edilir? Boğulmalarda ilk yardım konularında görsel anlatımlı sunum yapıldı. Önümüzdeki yaz ayları, son yılların en sıcak yazlarından biri olması bekleniyor. Ebeveynlerden çocuklarını bu konuda uyarmalarını, genç fidanlarımızın yok olmasına izin vermemelerini ve gereken hassasiyeti göstermelerini rica ederiz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Berat (8 yıl önce)
    Öyle Demesi Kolay Umit Hocam ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • ÜMİT (8 yıl önce)
    Bu kadar insan sağlığıyla ilgileniyorsalar yapsınlar bir tane suni plaj herkese açık boğulmalar biter.
    0
    0
    Yanıtla