SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Yıl 21 Kilometrelik Bölümü Tamamlanacak'

0
Güncellendi - 2020-07-25 01:45:00
'Bu Yıl 21 Kilometrelik Bölümü Tamamlanacak'
A- A+ PAYLAŞ

ÇALIK'TAN KUZEY ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA..AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “2022 olarak bitmesi öngörülen 53,5 kilometrelik Kuzey Çevreyolumuzun 2020 yılında 21 kilometresi tamamlanmış olacak. 493 Milyon TL maliyetli bu dev yatırımın yüzde 19’u tamamlandı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Tüneller, köprüler, yollarla bezediğimiz şehrimizi bu yatırımla taçlandıracağız” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin ile birlikte Kuzey Çevreyolu inşaatında incelemelerde bulundu.

493 Milyon TL maliyetle yapımı devam eden Kuzey Çevreyolu inşaatında gerçekleştirdiği incelemenin ardından açıklama yapan Milletvekili Öznur Çalık, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, inşaatın yüzde 19’unun tamamlandığını kaydetti.

Milletvekili Çalık, Kuzey Çevreyolu’nun Malatya için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Toplulaştırma, imar ve kamulaştırma, müştemilat ile ilgili yaşanılan sorunlar dolayısıyla ve yer tespitlerinin yapılması aşaması da dahil olmak üzere uzun bir süre alan Kuzey Çevreyolu’nun inşaatındayız. Kuzey Çevreyolu’nun iki bağlantı yolu; Akçadağ’dan başlayan yol ve Gölbaşı-Darende ayrımından başlayan yol olmak üzere Y şeklinde havaalanından itibaren birleşiyor ve havaalanından Sivas yoluna, Sivas yolundan Battalgazi’ye, Battalgazi’den de Pütürge yol ayrımına kadar devam ediyor” diye konuştu.

Yolun toplam uzunluğunun 53,5 kilometre olduğunu kaydeden Çalık, “53,5 kilometrenin şuanda yaklaşık 21 kilometresinde müteahhidimiz, karayollarımız aktif çalışıyorlar. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile yapmış olduğumuz görüşmede, ödenek konusunda hiçbir sorun yaşanmadan firmamızın yapmış olduğu çalışmalara tam destek verildiği bildirildi. Özellikle kamulaştırmayla ilgili yaşanılan sorunlarda da vatandaşlarımızla anlaşma yapıldığı andan itibaren bütün vatandaşlarımıza anında paralarının ödendiğini çok net biliyoruz. Son MKYK toplantısında Cumhurbaşkanımıza arzımızda, özellikle Kuzey Çevreyolu ile ilgili konuyu paylaştık. Cumhurbaşkanımız da gerekli talimatları verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu makamında ziyaret ettik. Yapılan görüşmeler neticesinde 2022 olarak bitmesi öngörülen Kuzey Çevreyolumuzu Allah nasip ederse zamanında bitirmek üzere bakanımız talimatlarını verdi. 2020 yılında 53,5 kilometrelik yolun 21 kilometresi tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Çalık, 21 kilometre yolun asfalt dahil olmak üzere tamamlanacağını ve kullanılabilir hale geleceğini kaydederek, şunları söyledi: “Esas şehri ana ilgilendiren yerde, Sivas yolu ile Battalgazi arasındaki 9 kilometrelik yolda da sanat yapı çalışmaları devam ediyor. Orada da 7-8 farklı yerde sanat yapısı çalışmaları sürüyor. Aynı zamanda, Kuzey Çevreyolu’nu yaparken, Malatya Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu Kuzey Kuşak Yolu’nun iki köprülü kavşağını da yine Kuzey Çevreyolu’nun içerisine dahil ederek, bunu da Kuzey Kuşak Yolu ile birleştirme çalışmaları ve projeleri devam ediyor. Kuzey Çevre Yolu’nu ilk kez kameralarla yerinde ziyaret ettik. Hem altyapı hem de asfalt çalışmalarının başladığına şahit olduk. 21 kilometreye kadar devam eden yerde de inşaat çalışmaları sürüyor. Firmamıza, Kuzey Çevreyolu’nun Malatya’mız için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha altını çizerek söyledik. Özellikle bayramdan sonra gece-gündüz, 7/24 mesai merhumu gözetmeksizin Eksen İnşaat karayollarımızın gözetiminde ve denetiminde çalışmalarına devam edecek. Malatya’ya Kuzey Çevreyolunu en hızlı şekilde kazandıralım istiyoruz. Şuanda bu dev yatırımın yüzde 19’u tamamlandı. 1,5 ay önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile yapmış olduğumu görüşmede yüzde 6’lık bir oran vardı, 1,5 ay içerisinde yüzde 13’lük inşaatta bir ilerleme var. Bu ilerlemeyi daha da hızlandırarak devam ettirmemiz lazım. 21 kilometrelik yolun ardından hemen merkezdeki 9 kilometrelik yola girelim istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde hızımızın çok daha hızlı olmasını gönülden arzu ediyorum.”

Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin ise Kuzey Çevreyolu’nun toplam 53,5 kilometre uzunluğunda olduğunu kaydederek, “Şuanda yoğunluğumuz tamamen 21 kilometrelik kesim dediğimiz anayol bağlantısı. Burası havaalanı üzerindeki Özal kavşağı, bir diğer kolumuzda şuanda üzerinde bulunduğumuz bağlantı yolundaki çalışmaları inceledik. Yoğun bir çalışma yapıyoruz. Üst yapı çalışmalarına da başladık. Köprülerde, sanat yapılarında çalışmalarımız devam ediyor. Bir diğer taraftan da havaalanı kavşağı dediğimiz Özal Mahallesi’nden Sivas kavşağı Hekimhan yol bağlantısı ve Battalgazi’ye doğruda çalışmalarımız toprak işleri, sanat yapıları ve köprüler şeklinde devam ediyor. Bu seneki programımız 21 kilometrenin sıcak karışımının bitirilmesidir. Bayramdan sonraki çalışmalarımızda da gece vardiyası da kurarak, tempomuzu biraz daha artırmış olacağız. Yılsonunda 21 kilometrelik hedefimizi bitirmeyi düşünüyoruz, çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Boşuna yazmayın buraya yazılanı yorum yazanlar bile okumuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yolsuz Malatya (3 yıl önce)
    Kim öle kim kala yıllardır çevre yolu yapılacak daha erken yapmaya gerek yok çevre illerde var onları kullanırız
    0
    0
    Yanıtla
  • h (3 yıl önce)
    HELAL.. gerçekten işin özeti bu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif Derin (3 yıl önce)
    Malatya Kuzey çevre yolu projesi mi fiyaskosu mu,bir de ballandıra ballandıra anlatmıyorlar mi?Düşünen beyinler ve gören gözler anlayacağını anladı, masal anlatma dönemi bitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Malatya Kuzey Çevre Yolu Km:0+000-44+800 Kesiminin (Bağlantı Yolu Km:0+000 – 8+667,39 Kesimi Dahil ) Yapım İşi Genel Müdürlüğümüzce18.03.2016 tarihinde ihale edilmiş olup 23.09.2016 tarihinde iş yeri teslimi yapılmıştır. İhale Bedeli 183.440.330 TL. olup, işin bitim tarihi 10.03.2020’dir. BU HABER NİSAN 2017 idi. Allah rızası için artık bitsin yolumuz LÜTFEN. MEMELEKETİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEDİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (3 yıl önce)
    Bugünlerde Amasya çevreyolu açılıyor. Gidin bakın veya medyadan takip edin. Nasıl çevreyolu yapılıyor görün Malatya'dan daha ufak şehir nasıl gelişiyor görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Vekillerin kuzey çevreyolu basın demeçlerini toplarsak çok sayfalı bir roman elde edilebilir..2012 lerde bitirilmesi planlanan projenin 2020 de yüzde 21 inin bitirilmesi planlanıyor...Malatya hizmet elbette alıyor ama hak ettiği hizmeti alamıyor!!Șehir hastanesi Malatya ya yapılacaktı ne oldu da parça parça hastane yapılması yoluna gidildi?Bu soruyu lütfen MALATYAHABER olarak öznur hanıma sorun...
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (3 yıl önce)
    yazıklar olsun size bir çevre yolunu yıllardır bitiremediniz ya, size verilen oylara yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasız (3 yıl önce)
    Önünde poz verdikleri harita 10 yıl önceki. Beylerderesi viyadüğü görünmüyor, suyun altında kalan eski yol var. Bu kadar ciddi ve inandırıcı olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    daha ablam hızlı tren getirecek lojistik merkezi kuracak kuzey güney çevre yolu yapacak aklıma yakın zamanda seçimmi var acaba demek geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Özman (3 yıl önce)
    Ödenen 56 milyon İhtiyaç 437 milyon tamamlanan kısım % 19 İçin 56 milyon ödendi ise kalan % 81 için 239 milyon ödenmeli iken İhtiyaç 437 milyon 239/437 milyon artan maliyet %83 Kervan yolda dizilir hesabımı yoksa enflasyon işi mi ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Karayolları yardım ediyor diye okudum Bir yerde?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Maddi sorun yok öylemi.nicin kamulastir ma bedelleri ödenmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Malatyada.kayitli.issiz.ve.kayitli.olmayan.issiz. Sayisi.50.bin.kisi.bunlara.is.as.bilmalari.icin. Yatirim.yapmiyorsunuz.binadan.betondan.yoldan. Kosusuyorsunuz.issizler.betonmu.yesin.bunlara Care.bulun
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (3 yıl önce)
    yapmayın eleştirin ama ölçülü eleştirin ne olur bakıyorum takip ediyorum malatyaya birşeylerin gelmesi için yatırımların olması için yinede uğraşan vekilimiz öznur hanım sizden ricam diğerleri nerde diye eleştiri yapın bunlar ne yapar nerelere takılırlar hakan kahtalı hiç bir katkısı olmıyan biri neden hiç eleştirilmiyor veli ağbaba göstermelik meclise çıkıp laf kalabalığı yapıyo bağırıp duruyo ortada bir şey yok Mehmet Fendoğlu tam anlamıyla milletvekilliğinin keyfini çıkarıyı varlıklarından eser yok görünseler bile bir faydaları yok yazık özellikle bunları devamlı gündeme getirelimki artık çıksınlar şu memlekete biraz faydaları dokunsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Vehbi (3 yıl önce)
    Sayın çakır uzun zamandır görünmüyor, doğru ya o belediyelerden sorumluydu,malatya belediyesindeki başarılarını kimbilir hangi belediyelere aktarıyordur
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Türkiye'de çevre yolu olmayan nadir illerden biri de Malatya maalesef. Türkiye'de Ak partiye destekte rekor kıran bir şehrin çevre yolu sorununu yıllar önce halledip yüksek hızlı tren, sivil hava alanı, metro, şehir hastanesi, köprülü kavşaklar, devasa yeşil alanlı parklar ve yeni alt merkezler, gibi hizmetleri çoktan alması gerekirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaş gençlerin , çocukların spora yönlendirilmesi için devasa spor tesislerinden söz ediyormu varsa yoksa yol köprü vekillerde halkın aynasıdır . Çocukların resim, müzik, tiyatro sanatıyla ilgilenmesi içinde bir tesis yok ama malatyalı hala yol istiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Derebeyi (3 yıl önce)
    Siz daha malatyaspora sahip çıkmadınız yolu biraz zor yaparsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (3 yıl önce)
    Öznur hanımı sürekli elestiriyoruz ama diğerlerine göre en azından birşeyler yapiyor. İyi veya kötü uğraşıyor. Diğer vekiller nerde ne yapıyor bilen yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mişmişci (3 yıl önce)
    Bir yere yazın. Yolun 21 km.lik bölümü 2020 yılı sonunda bitecek diyor sayın vekil. Ölmezsek göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • corona var (3 yıl önce)
    padişahlık gelsede mebusluk kaldırılsa
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Çevreyolu hikayeleri. Yazan. Öznur çalık. Siz önce şu Malatya siyasetinden çekilin yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (3 yıl önce)
    öznur abla konuşuyor siz tamam deyin geçer gider
    0
    0
    Yanıtla