SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yıl Uluslar Arası Hale Getireceğiz"

0
Güncellendi - 2018-09-11 04:34:32
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında 8’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan 2. Malatya Film Platformu bu sene ilk defa uluslararası alanda da adım atacak. Malatya Film Platformu’nun 3 kısa filme yapım desteği vereceği, bunun de senaryo yazımı olacağı kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Festival Direktörü Suat Köçer, Azerbaycan Kültür Bakanlığı Kinostüdyo Direktörü Müşfiq Hatemov ve Genç Sinemacılar Derneği Başkanı, yönetmen Elçin Musaoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Film Platformu’nda bu yıl yapılacak yenilikler hakkında bilgi verildi.

Ulusal alanda üretim aşamasındaki projelerin senaryo geliştirme ve yapım öncesi desteklenmesi, sektör aktörlerinin katılımıyla güncel ortak yapım olanaklarının tartışılmasını amaçlayan 2. Malatya Film Platformu bu sene ilk defa uluslararası alanda atacağı adımlara ilişkin bilgiler aktaran Festival Direktörü Suat Köçer, “Festival kapsamında düzenlediğimiz Malatya Film Platformu'nu bu yıl uluslararası hale getireceğiz. Biz Türkiye'nin inisiyatifinde, öncülüğünde, yakın coğrafyada sinema, film projelerinin desteklenmesi için bir yapı oluşturduk. Bu yapının da ilk partneri Azerbaycan olacak” dedi.

Azerbaycan Kültür Bakanlığı Kinostüdyo Direktörü Müşfiq Hatemov ise Malatya Film Festivali’nin artık dünyada bir yer edindiğini belirterek, Malatya’da ağırlanmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

“ABD Vietnam’da yenildi ama Rambolarla zafer kazanmış gibi gösteriyor”

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Malatya Film Festivali’nin Türkiye’deki festivaller arasında iyi bir yer edindiğini söyledi.  Sinemanın kültürlerin yayılmasında en önemli sanat dalı olduğunu aktaran Polat,  “Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam'da bataklığa saplanmıştır ama saplandığı bataklığı 'Rambo'lar ve benzeri artistlerle zafere dönüştürme gayretine girişmiştir. Şu an dünyaya sorsanız, Amerika'nın Vietnam'daki bataklığını değil kahramanlıklarını konuşur. Bu sadece bir yanıltmadır. Aynı zamanda sinemayı çok iyi bir şekilde stratejik bir araç olarak kullanmalarıdır. Bölgenin diğer aktörleriyle birlikte biz tekrar tarihteki büyük gücümüzü almamız gerekiyor. Ülkenin büyüme stratejisine denk olarak da kültürde sanatta aynı büyüklüğü gerçekleştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Malatya Film Festivali ile Azerbaycan arasında platform kapsamında anlaşma imzalandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Rıfat (6 yıl önce)
    Malatyada kayısı mı yetişiyor ki kayısı festivali yapsınlar? Her yerde film çeviriyorlar, tabiki film festivali yapacaklar!
    0
    0
    Yanıtla
  • emre kadir özçelik (6 yıl önce)
    film festivali kadar kayısı festivaline de önem verin kayısı festivali olmadığı sürece film festivaline de gitmeyi düşünmüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Zaten uluslararası idi. Biz mi yanlış biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (6 yıl önce)
    Kayisi festivalini sakin yapmayin ha cok gunah...
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (6 yıl önce)
    Kurulduğu günden beri zaten uluslarası film festivali değilmiydi ? herhalde reset atacaklar
    0
    0
    Yanıtla