SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Zamlar, 'Çocuğun Okumasın' Demek Oluyor"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bu yıl ders zilinin çalmasından hemen önce asgari ücretlinin çocuğu için yapması gereken minimum kırtasiye giderlerini kalem kalem derledi. 

Ağbaba’’Açlık sınırı altında ay sonunu getirmeye çalışan Asgari ücretlileri bu yılda ders zilinin çalmasıyla artan kırtasiye masrafları nedeniyle kara kara düşünmektedir. Asgari ücretlinin bir çocuğu için yapması gereken minimum harcama geçtiğimiz yıla göre yüzde 73 oranında artarak en az 875 TL’ye yükseldi. Üstelik bu tutara servis ücreti ve okul kıyafetleri de dâhil değil. Bu zamlar adeta asgari ücretliysen çocuğun okumasın demek oluyor’’ dedi.


Kırtasiye gideri en az 875 TL’ye yükseldi.
Bu yıl okul zilinin çalması ile bir asgari ücretlinin çocuğu için yapması gereken minimum tutar 875 TL’ye yükseldi. Sadece 13 kırtasiye malzemesinde geçtiğimiz yıl 504,75 TL olan minimum harcama tutarı bu yıl yaklaşık yüzde 73 zamlandı.  Defter ve Pastel boya fiyatlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 150’nin üzerinde arttı. Bir tek kurşun kalemin fiyatı ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 oranında artarak 6 TL’ye yükseldi.

Kriz çocukların eğitimini vurmaya devam ediyor.
Bir asgari ücretlinin çocuğu için yapması gereken kırtasiye harcamalarının yanı sıra okul kıyafetleri ve servis ücretleri de eklenince, açlık sınırı altında ay sonunu getirmeye çalışan asgari ücretli için okul masrafı içinden çıkılamaz bir bütçe yüküne dönüşmektedir. Sadece bir çocuk için ödenmesi gereken minimum tutarın 875 TL’ye çıktığını düşündüğümüzde aile de birden fazla çocuk için bu masraf katlanarak artmaktadır. Ekonomik kriz sadece mutfağı değil asgari ücret ile geçinen milyonlarca çalışanın okul çağında ki çocuklarını da etkilemeye devam ediyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Atilla (1 yıl önce)
    Bu zamlar geberin gidin demektir
    %84
    %16
    Yanıtla
  • melih (1 yıl önce)
    Kemal Özalper ortaokulunu yıkıp öğrencilerini sokağa attılar.Bir tane vekil sesini çıkaramıyor.Haftaya okul başlıyacak gideceğimiz okul belli değil.Yazıklar olsun yeni milli eğitim müdürüne.Bu kadar vizyonsuzluk olmaz olamaz.Okulu yıkma kararı alıp öğrencileri ortada bırakma durumu nedir.1200 Öğrenci ne yapacak şimdi .Herkes koltuk peşinde olduğu sürece planlama sıfır malesef
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Sgk ödersin ödemeyene af çıkar ,vergi ödersin ödemeyene af çıkar, çocuğunu okutursun torpil yok boş gezer,iş ararsın torpil yok ,hükümlüysen kadro verirler..50 sabıkası olana hürmet edip iş verirler, velhasılı bu memlette dürüst insana yer yok.Okul elbisesi 900 olurmu,servis 500 olurmu(ara tatillerde verdiğim servis parası haram olsun) ,bir simit ekmek parasına olurmu .Bir defter 30 TL . Kapıma yakın 3 okul var ama gönderemiyorum. Herkes birbirinin ekmeğine yağ sürüyor.Sayın Ağbaba sizde yapmadığınız daha doğrusu yapamadığınız muhalefetten dolayı sizde sorumlusunuz. Millet köpeksiz köyde değneksiz geziyor aklımızla dalga geçiyorlar. Lafla peynir gemisi yürümez...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Zibetra (1 yıl önce)
    Bence bu zamlar "çocuk yapmayın" demek.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Reisimizin talimatı en az 3 yanlış yönlendirmeyin halkı
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bir tost (1 yıl önce)
    Ne öneriyorsunuz bu eleştirdikleriniz için Kağıt fiyatını defter kalem fiyatını benzin mazot dogalgaz fiyatlarını nasıl düşüreceksin İşsizliği nasıl düşüreceksin Maaşları artırıp enflasyonu kaça düşüreceksin Şeker fiyatı kaç olacak mesela Domates kaç para olacak İşin gücün eleştirmek Bi yol göster biz de diyelim bu adam bişey biliyor bişey yapar Siz şirketinizde fiyatları düşürdünüz çalışanların maaşlarını arttırdınız mı Rakam verin biz de görelim
    %56
    %44
    Yanıtla
  • İşte, vakti zamanında muhalefet AKP'ye "SEKA'yı satmayın" dediğinde sizler hep birlikte AKP'yi alkışladınız! SEKA satmasaydı başta devlet kurumları daha uygun kağıt kullanacak, kağıt fiyatları bu kadar uçmayacaktı.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Sayın AĞBABA vekil olduğu günden bu güne ortağı olduğu şirketin hiç bir işine karışmaz Çalışanların maaşı arttı. Çok merak ediyorsanız şirketimize buyrun size artış oranı hakkında bilgi verelim.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Bir tost, boşverin siz halay çekmeye devam edin. Halay çekmekte güzel bir şey. Demek ki hayat pahalılığı sizi pek etkilemiyor. İktidar olmamış bir parti ve yöneticileri hakkında nasıl bu kadar ön yargılı olabiliyorsunuz. Niyet okuma yeteneğniz mi var.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • oktay (1 yıl önce)
    ya veli bey hepiniz aynısınız ortada bu kadar aleni dönen dolaplar var formaliteden muhalif oluyorsunuz işinizi düzgün yapın şu acıklrı yakalayın mtü hakkında neden konuşmuyorsunuz
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Bu konuda konuştu. Her sorunda konuştuğu gibi. Konuştu da ne oldu? Taştan ses geliyor iktidardan çıt yok!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Oktay bey konuşan çok var. Veli bey de defalarca meclis kürsüsünden konuyu dile getirdi. Ancak bazı insanlar var; Gözleri var ama görmezler. Kulakları var ama duymazlar. Ancak çok güzel halay çekerler. Ahirette bu yaptıklarından dolayı fakirin fukaranın hesabını nasıl verecekler? Çünkü onlarında payı var.
    %100
    %0
    Yanıtla