SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vesile Olduğum İçin Kendimle Gurur Duyuyorum"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Malatya ittifakının adayı olduğunu ifade ederek, “Bu ittifakta sağcı da var solcu da var, Kürt’te var Türk’te var. Bu, Türkiye’de olabilen bir şey değil. Çok farklı siyasi görüşü olan insanlar bir noktada buluşmuşlar. Buna vesile olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Ama en çok bu ittifakı sağlayan büyün Malatya’yla gurur duyuyorum” dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Ağbaba, Kemal Özalper’de vatandaşlarla buluştu.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda konuşan Ağbaba, Malatya’da aday belirleme süreci ne isimlerin netleşmesinde sonra yapılan anketlerde “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusuna, “Veli Ağbaba” cevabının verildiğini ifade etti.

“MALATYA’DA, TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNE YAZILACAK BİR SONUÇ VAR”
Ağbaba, Malatya’nın her ilçesinde yoğun bir desteğin olduğunu kaydederek, “Malatya’da tarihi bir sonuç çıkmış. Malatya’nın Türkiye’ye örnek olacağı, yarın Türkiye siyasi tarihine yazılacak bir şey çıkmış. Tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenler, “Veli Ağbaba’ya oy vereceğiz” demişler. 14 Mayıs’ta MHP’ye oy veren milliyetçi ve ülkücüler “Veli Ağbaba’yı başkan olarak görmek istiyoruz” cevabını vermişler. 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti’ye verip, bu seçimde “Veli Ağbaba” diyen hatırı sayılır bir kitlede var” dedi.

“ÇOK FARKLI SİYASİ GÖRÜŞTEN OLANLAR BİR NOKTADA BULUŞTU”
Malatya ittifakı adayı olarak seçime gireceğini ifade eden Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu ittifakta sağcı da var solcu da var, Kürt’te var Türk’te var. Bu, Türkiye’de olabilen bir şey değil. Çok farklı siyasi görüşü olan insanlar bir noktada buluşmuşlar. Buna vesile olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Ama en çok bu ittifakı sağlayan büyün Malatya’yla gurur duyuyorum. Durumumuz her açıdan pek iç açıcı değil ama umudumuz var, heyecanımız yüksek. Umudunuz varsa sakın korkmayın.”

“AFAD’IN O GENELGESİNİ MECLİS KÜRSÜSÜNDE YIRTIP ATTIM”
Veli Ağbaba, konuşmasında Malatya’nın Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşadığına dikkat çekti. Ağbaba, “Bu büyük deprem bizi fiziken yıktı ama ardından yaşananlar bizi üzdü, kırdı. Birileri maalesef yukarıdakiler üzülmesin diye “Malatya’da her şey yolunda” açıklamasında bulundular. Malatya’da her şeyi güllük gülistanlık gösterdiler. Oysa en çok ağır hasar alan ve kent merkezi yıkılan il, Malatya. Maalesef birileri bunu görmedi, görmemezlikten geldi. “Veli Ağbaba’yı niye sağcılar, solcular istiyor?” diye soruyorlar. Veli Ağbaba ne yaptı? AFAD bir genelge yayınladı ve “Malatya depremden az etkilenen iller arasında” dedi. Veli Ağbaba, meclis kürsüsünde AFAD’ın o genelgesini yırtıp attı. Türkiye’ye Malatya’nın ne hale geldiğini gösterdi” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”
“Ben bir makama ya da mevkie aday değilim” diyen Ağbaba, şunları kaydetti:

“Milletvekilliğini bıraktım, Malatyalıların taşıyamayacağı o ağır yüke omuz vermeye geldim. Malatyalıların sorumluluğuna ortak olmaya, sahipsiz Malatya’ya sahip çıkmaya geldim. Beş yıl boyunca Malatya’nın her kesimine dokunan, her kesimiyle ilgilenen bir belediye başkanı olacağım. Türkiye’ye nasıl milletvekilliği yapılacağını gösterdik. Malatya’da da nasıl milletvekilliği yapılacağını birilerine öğrettik. Hala öğrenemediler ama milletvekilliğini öğrettik. Türkiye’nin en çalışkan belediye başkanı olacağım. Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı olacağımın sözünü veriyorum.”

“MİLLETİN MALI MİLLETİN OLACAK”
Ağbaba, vaatlerini ise şöyle sıraladı:

“Ekonomimiz kötü, Malatya’da sosyal belediyeciliği herkesin hissettiği şekilde uygulayacağız. Malatya’da ihtiyaç sahiplerine Halk Kart vereceğiz. Çocuklarımız üniversite sınavına hazırlanıyor ama kursa gönderemiyorsunuz. Malatya Büyükşehir Belediyesi kurs merkezleri açacak ve atanamayan öğretmenleri istihdam edeceğiz. Beş yılın sonunda size söz veriyorum; tabletsiz çocuğumuz kalmayacak. Yerinde dönüşümü çok hızlı bir şekilde yapacağız. Kemal Özalper Okulu da yapılacak. Okul ve ibadethanelerin temizliğini belediye yapacak. Okulların boyasını belediye yapacak. Çevre düzenlemelerini biz yapacağız. Çocuklarımızın okulların önündeki güvenliğini belediye sağlayacak. Kiracılar bir ömür kiracı kalmayacak. Bunu bir yere yazın; kiracılar için konut yapacağız, kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Bir Malatya bilsin; Veli Ağbaba buraya bir rant elde etmeye gelmiyor, belediyenin bir santim yerinde gözüm olursa gözüm kör olsun. Şelale gibi guruplara rant sağlarsam gözüm kör olsun. Sadece yoksullar, fakirler için çalışacağız. Milletin malı milletin olacak. Beş yılın sonunda 10 bin konut yapacağız. Ciddi bir afet merkezi kuracağız. Deprem ve tarımla ilgili ciddi bir daire başkanlığımız olacak."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Selim (1 ay önce)
    Ak partinin oyları düşer ama malesef malatyada chp zor . Bizim malatya halkının aklı yeni başına geldi . Daha önce veli ağbabayı destekleseydiniz durumlar çok farklı olacaktı. Artık çok geç . Eserinizle övünün şimdi . Yinede veli ağbabaya başarılar diliyorum
    %63
    %37
    Yanıtla
  • İsimsizisimli (1 ay önce)
    Allah fırsat vermesin size
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Çok yazık fırsat elinde olanları bunca yıl tanımadıysanız
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Yirmi yıldır fırsat elinde olanlarıda gördü Malatya
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mahmut (1 ay önce)
    Malatya'nın CHP iki belediye başkanı (Hekimhan ve Arguvan) partilerinden istifa ettile,r istifa ederken Veli Ağbaba' nın partisinden istifa ediyoruz dediler. Düşünün CHP den demiyorlar Veli Ağbaba'nın partisinden diyorlar. Bu şartlarda kim oy verecek nasıl olacak?
    %39
    %61
    Yanıtla
  • yakınca (1 ay önce)
    ağbaba batıkent sitesi depremde çok ciddi hasar gördü. ağbabalar eksikliklerle dolu yaptıları iki bloklu binaya sahip çıkmadılar, sözünde de durmadılar. Malatya ya mı sahip çıkacaklar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • mahmut (1 ay önce)
    Ömrümde bir kere bile akp ye oy vermedim oy veren eş dost akrabaya bakıyorum az bişey kafasını çalıştırıp aklını kullanabilen bu seçim vermeyeceğini söylüyor zaten ama bide tapan kitle var erdoğanı ilah olarak göre kitle tabiki sami er diyo. Bu sefer inanıyorum malatya bu sahipsizlikten bu ego kibir abidesi siyasetcilerden veli ağbaba ile kurtulacak inşallah. Zaten kendisine saygısı olan adam seçimden bir buçuk ay önce kazanamama ihtimalim milyonda bir bile yok yok diyen bir insana oy vermez.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • A Ali (1 ay önce)
    Sayın veli bey CHP li olmasaydın % 90 oyun var malatyada bu özgür denen kişi oyların yarısını sildi partiye zarar verdi en çokta sana zarar verecek CHP nin genel başkanı sen olsan yine özlediğimiz aradığımız CHP olurdu senin gibi büyük değerleri perdeleyen özgür bey
    %80
    %20
    Yanıtla
  • SinanA (1 ay önce)
    İlk kez akp nin karşısına güçlü adaylar çıktı. Seçimi yine akp alır ancak Malatya yı çantada keklik görmekten vazgeçtiler. Umarım diğer seçimlerde de böyle olur. Rekabet iyidir. Hem daha donanımlı adaylar olur hem daha iyi hizmet alınır. Körü körüne bir partiyi desteklememek lazım. Bu İzmir için de geçerli.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • mustafa (1 ay önce)
    yıllardır akp ye oy verdim ama bu kez oyum cidden ağbaba ya
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Yusuf (1 ay önce)
    Akp nin adıyamanlı ürolog adayından kurtar biz Veli baba, sadece büyükşehirle olmaz Yeşilyurta da sahip çıkmak gerek.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Yıllardır Chp’ye oy verdim artık yeter oyum bu kez Sami Er. Hayırlı olsun .
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Muratsamil (1 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kesin oyledir
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Trolluk aylığı ne kadar oldu?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Biz Chp ye vermiyoruz Veli Ağbaba ya veriyoruz. Malatya için memleket için artık yeter demenin zamanı geldi. Birilerinin akp ye dur demesi lazım.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kolaymı (1 ay önce)
    Tüm partililer vaat ettiklerinin parasal kaynağını nerden bulacaklar onuda açıklasalar. Nelere zam yapacaklar nelere zam yapmayacaklar noter tasdikli açıklasalar.yapamayacağını yaparım demesinler.kim gelirse gelsin adil hak yemeyen torpili kaldıran herkese eşit davranan israf etmeyen topluma saygılı halkın isteğine cevap verecek , ayrım yapmayacak bir başkan arıyoruz.tabiki başkan belediyede tüm çalışanları en verimli şekilde çalışmasını, israfı önleyici önlemlerin alınması , vatandaşın yatıracağı faturaları düzenli yatırana indim yapması teşvik edilerek belediyenin peşin para ile kasasını doldurması . Bir çok aflar çıkartılıyor.bu gibi şeylerin hiçbir zaman yapılmaması doğrudur.vatandaşı doğru düzene alıştırılmalıdır.vs vs vs malatya tüm belediyelerine başkan aranıyor...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    Yeminle.hep.Ak.partiye. verdim. Son iki seçim oy kullanmadım. Ama artık yeter. İlk defa CHP ye oy verecem..dinden çıkmam sanırım degilmi. Ak parti bitti artık. Kimsenin inancı kalmadı benim.hiccc
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Volkan kardeşim, CHP ye YEREL seçimlerde oy verirsen 5 dönüm, GENEL seçimlerde 20 dönüm, REFERANDUMLARDA 50 dönüm cehennemden yer alıyorsun. Dinden çıkma konusunda ise Diyanet başkanlığının görevlendirdiği imamlar vasıtası ile Genel Seçimlerde AKP ye oy verirsen ve de bunu ispatlarsan tekrar alacaklarmış.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    İnşaallah bu Malatya milleti seni yarı yolda birakip gidip son dakika ak partiye vermez
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Oysa (1 ay önce)
    Oysa en sevdiği öldürür sevdiğini yeğen... Değişim kesinlikle şarttır lakin bunu düşünecek toplum Malatya'da henüz mevcut değildir. Bu seçimde de sonuç gram değişmeyecektir ve halkın minimum yüzde 60 ı reisin vardır bir bildiği diyecek. İsteyenle hayatına bahse girerim
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Ramiz dayı seçim sonuçlarına noktayı koydu
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 44malatya (1 ay önce)
    Oylarimiz Durus Caliskan Malatyanin Sorunlarini herzaman savunan Hemserlerin sorununa kosturan Sayin Veli AGBABAYA
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Oktay (1 ay önce)
    Yaparsa Ağbaba yapar. Müthiş bir kalabalık vardı.baskanin mitinginden daha kalabalikti
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Eymirli (1 ay önce)
    Seni her zaman destekleyeceğiz sayın vekilim ama Arguvanlılar dargın size . İl başkanı barışa değiştiniz bizi . Yine de seviyoruz seni .Yolun açık hak yardımcın olsun.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Söylediklerinize katılıyorum. Bende Malatya da Agbabayi Arguvanda Kızıldaşı destekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efe görkem (1 ay önce)
    İlk defa oyumu sana vereceğim. İnşallah alırsın şehri ayağa kaldırirsin. Yapacağına inancım tam.
    %76
    %24
    Yanıtla