SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bundan Sonra Bilgilendirmeyi Daha İyi Yapacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın katılımıyla, Vali Seddar Yavuz başkanlığında AFAD toplantı salonunda, İl Afet Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya, Vali Seddar Yavuz, AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcıları Mehmet Öz, Ahmet Korkmaz, Osman Kural, Reşit Özer Özdemir, Abdulselam Bıçak, Bilal Basri ve Talat Tabur, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Doğanşehir Belediye Başkanı Memet Bayram ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı/Vekili Zuhal Özer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Altundağ, AKP İl Başkanı Namık Gören, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve ilgili kurum müdürleri katıldılar.

Vali Seddar Yavuz’un İl Afet Koordinasyon Toplantısında yaptığı konuşmada “Aziz milletimizin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla dünyaya örnek olabilecek bir başarı hikayesi yazdığını düşünüyorum. Malatya'da bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ve bu çalışmalarda emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum. Büyük felaketler, eksikler ve zorluklarla dolu olsa da, hepimizin amacı milletimizin hizmetinde olmak ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en hızlı şekilde çözmektir. Vatandaşlarımızı bir an önce ihtiyaç duydukları hizmetlerle buluşturmak ve sıkıntılarını azaltmak önceliğimizdir. 

Bunun yanı sıra, özellikle psikolojik rahatsızlıklar da zamanla ortaya çıkmakta ve bu konuda bilim insanlarımızın ve çalışanlarımızın desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır. Sayın Bakanımızla birlikte yoğun bir şekilde çalıştık. Kendisi bu göreve büyük bir azim ve kararlılıkla girmiştir. Malatya'ya ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışacağız. Hepimizin ortak bir hedef doğrultusunda hareket etmesi, kamuoyunun desteğini kazanmak adına büyük önem taşımaktadır. Bu noktada altını çizmek istediğim birkaç husus var. Öncelikle, projelerimizin hayata geçirilmesinde vatandaşlarımızın haklarını korumak ve karşılaşılan hukuki sorunları çözmek için büyük bir özen gösteriyoruz. 

Kışla Caddesi'nde yaşanan zorlukları aşarak yapılacak işleri hızlandırdık, bundan sonra bilgilendirme faaliyetlerini daha iyi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, hesap verebilirlik, şeffaf ve vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyetini ve rızasını kazanmak, bizim için en önemli hedeftir. Bugüne kadar yapılan güzel çalışmaları sürdürecek ve şehrimizi daha iyi bir hale getirmek için tüm gayretimizle çalışacağız. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve tüm meslektaşlarımızla sahada olacağız ve her bir vatandaşımızın sorusuna cevap vereceğiz.” dedi. 

Toplantıda, inşa edilen kalıcı konutlar ve inşaatı devam eden konut ve işyerleri hakkında bilgi ve istişarelerde bulunuldu. Rezerv alanlarında devam eden tahliye ve yıkım faaliyetlerinin ikna yöntemiyle hızlandırılması kararlaştırıldı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Yerelli (1 ay önce)
    Malatya AFAD, tam bir afadsın. Önce kendini düzelt. Sonra da ALLAH RIZASI İÇİN bir iş yap...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 ay önce)
    Malatya Büyük Köy (Sözde Büyük Şehir). İnsanlar yaşadığı şehirden memnun değil. Büyükşehir belediyesi işini yapamıyor her taraf bakımsız yollar kötü her yerden Su çıkıyor. Şehrin bir çok yeri lağım kokuyor.Alt yapı üst yapı bitmiş berbat. Yıkılacak bir çok bina var daha.Belediye seçimi olmuş kaç aydır hiç bir çalışma yok.Nasil bir yol izleyeceğiz bı Bilgi verirseniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taş Devri (1 ay önce)
    Vatandaşa bilgi namına hizmet yapmadıklarını itiraf etmişler.Ancak bu ifadeyle sadece kendilerini rahatlatırlar.Bu bundan sonrası için gerçekleşirmi?Şahsen bu da pek inandıcı gelmiyor.6 Ayda evlerinizde oturacaksınız diyenler,18 ay sonra bundan sonra bilgilendirileceksiniz diyorlar!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öner (1 ay önce)
    Gerçekten artık komik geliyor bu açıklamalar malatya halkına bu kadar olmaz 6 aydır çekiliş var diyorsunuz kaç kişiye teslim yaptınız kira yardımları devletimize küflet değil mi yazık değilmi bizlere
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 ay önce)
    Merkez Malatya'nın kalbi Niyazi mahallesi.ismetiye ..kavaklıbag 2 tane esnaf para kazanacak diye kuklası olmuş harabe halde bekliyor.....gidin bakın binalar kapı pencere herşey sökülmüş yıkılmayi bekliyor hayalet şehir gibim.....rezerv alan diyorlar 4 aydır 1 tane çalışma yok......
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhittin (1 ay önce)
    cak cak cuk. yillardir ayni masal. Daha iyi olacak. Daha büyüyecegiz. Subat ocaktan, mart subattan,nisan marttan daha iyi olacak. Zart zurt. Iyi kafa buluyor ama size de müstehak hani!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 ay önce)
    Buradan bakanlara afad'a çevre şehirciliğe kim olursa olsun rica ediyorum rezeven alanınıza evi olanlara yeşil hediyesi Bostan başında hazır TOKİ'den vermeye karar verdi kura çekimi yapıldı ev çıktı evleri teslim alamadı bir aydırlı dediler ki o günkü gidebileceğiz daha hala vermediler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yunus (1 ay önce)
    ora hasarlı evler için güçlendirme kredisi verilecekti 6 aydır başvurduk vermediler .şimdi evini yap bitir ondan sonra gel diyorlar. param olsa daha niye krediye başvuru yapayım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerim (1 ay önce)
    Milletin malına çökmenin hesabını nasıl vereceksiniz. Allah size koyar mı zannediyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Deri koltuklara yayılmış beyefendiler halkın sorunlarına çözüm arıyorlar. En az 10 bin tl lik deri koltuklarda oturanlar, konteynerde oturan halkın derdinden ne anlar?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 ay önce)
    Allah CelleCelalühu Güç Kuvvet Versin İnşaAllah Kolaylıklar İhsan Eylesin
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Vallahi esnaf ı perişan ettiniz. Depremde. Dükkan ı yıkıldı. az hasarlı dükkan kiraladı.varinı yolunu. Oraya harcadı.1 ay sonrada buradan çıkaril dı.konteyner a yollan dı.buradan da çıkarilacak lar yer aranıyormuş..bunu nasıl bir eziyet bu tarz bu davranış hangi vicdana sığar.vahh vahhh
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (1 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ey Malatya halkı, 3 harfli marketlerden ve İnternetten yapın alışverişlerinizi, depremden ders almayan, daha da çok kazanma hırsı ile zam üstüne zam yapan kazıkçı esnafın fahiş fiyatlarından bıkmadınız mı? Bunlar hiç açmasınlar o dükkanları, böyle esnaflık olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çetindemirkol (1 ay önce)
    Murat kurumun sözleri bile yalan oldu hani kura hani ev...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat kurum :)))))))))))))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bile derken hangisinin sözü doğru oldu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şimdiye kadar doğru söyledikleri ne vardı da yalan oldu. Zaten her söylenen yalan, palavra, aldatmaca…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (1 ay önce)
    Neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (1 ay önce)
    Aman çevre şehircilik müdürünü en başa oturtun. Nerden torpilli ise adam.ya.kimya.muhendisi adam. Gitsin deneyler yapsın magnezyum azot falan filan yapsın
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tahsin (1 ay önce)
    Malatya için derhal acil eylem planı yapılmalı birileri sahip çıkmalı malatyaya ak parti genel merkezi değerlendirmeli bu konuyu Malatya’ya yazık
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatya sahipsiz değil kardeşim nasıl yorum öyle
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Taş Devri (1 ay önce)Tahsin isimli kullanıcı yorumuna
    Ak parti merkezi depremden beri Özellikle Malatya içın çok çalışıyor.Haberin yomu?
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Şaka gibisiniz.Yahu afad bile biz Malatyayı yeterince bilgilendiremedik diyor?Sen kalkmış Malatya ak parti malatyayı düzeltsin diyorsun?Yahu gerçekten çok acaip !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yavuz (1 ay önce)
    siyasi partilerin değil devletin ve malatyanın valisi olduğunuzu hatırlatmak zorunda olmamız ne acı. siyasi parti toplantısı mı yapıyorsunuz vali bey? toplantı sonunda da seçim vaatlerini açıklayın tam olsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Seyda (1 ay önce)
    Bilgilendirmeden çok icraat lazım,Örneğin orta hasarlı evlere 400 bin TL kredi verilecekti yılan hikayesine döndü.Görüntü ve ses kirliliğinde başka hiç bir işe yaramıyorsunuz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerem (1 ay önce)
    Tabii, yapacağınızı yaptınız. Çökülmesi planlanan her yere rezerv adı altında çöktünüz. Milletin malını yandaş müteahhit firmalarına peşkeş çektiniz. Hee şimdide şeffaf olup bilgilendirme yapacaksınız. Tabii bizim millet halaycı olduğu için, bunu da alkışlar, halaya dururlar. Acaba toprak kabul edecek mi bu kadar kul hakkı yemeyi!!!!?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    mhp ve akp il başkanları neden orada,parti devleti mi olduk.sayın valinin buna açıklık getirmesi lazım.listeyi kim hazırladı.il başkanları neyi çözecekler.bir sorunla karşılaşırsak il başkanlarına mı gidelim.onlar cevap vermeye yada sorun çözmeye yetkili kılındı mı?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet çiçek (1 ay önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Kıymetli yorumcu mhp il başkanımız Gökhan Gök bi program dolayısı ile şehir dışında bulunmaktadır. Mevcut toplantıya katılım saglamamıştir. Bilginize
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Çünkü kendisi devletin ve vatandaşların değil siyasi partilerin valisi.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Her başlığın altında il başkanlarını hedef alan bir trolsün sadece. Sinir nerden geliyor bilmiyorum ama başkanlardan biri duygularını incitmiş sanırım yapabildiğin tek şey başlık altlarında saldırmak yazık…
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Halim (1 ay önce)
    Malatyada deprem olmamış sanki,kuralar ortada yok deprem eşya yardımları ortada yok,yollar köstebek yuvası trafik keşmekeş birisi de çıkıp uğraşmıyor bu sorunlarla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Daha imar planı vermek için vatandaşı 10 yere gönderiyorlar. Anca işlemler öyle başlıyor. Eski binaların yerine ne yapılacağı bilgisini vermek için bile bir sürü prosedür gerekli. Kim nereye nasıl başlasın. TOKİ’den ve yapıldığı yerlerden umudu kesen insanlar yerinde dönüşüme mecbur kalıyor. Bu seferde dolandırıcılar türedi. İnsanları kandırıp peşinat alıp kaçıyorlar. İnsiyatif alan yok. Vatandaş hiçliğe terk edilmiş durumda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Yeni vali de eski vali gibi; yapılan toplantıya belirli partilerin milletvekilleri ve il başkanlarını çağırarak sadece belirli siyasi partileri ve zümreyle hareket edeceğini göstermiş oldu. Diğer partilerin temsilcileri de toplantıya davet edilmiş mi? Davet edildiyse ne cevap vermişlerdir? Belirli çevrelerin ve zümrelerin valisi olmak yerine tüm Malatya'nın valisi olması gerekir. 657 Sayılı DMK'nın 7. maddesinde yer aldığı üzere: "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar"
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyali (1 ay önce)
    Valla kusura bakmayın vatandaşın işini kolaylastirmiyip zorlastiriyorsunuz malatyada kaç tane yerinde dönüşüm yapıldı belediyeler elini çabuk tutmadiginda işi yokuşa sürmeden başka bir şey yok geçen yıl imar sorunu cözulseydi hibe kıredi belkide üstüne 100 bin veta 200 binle kurtarırdık ama her şeyi secim sonuna bıraktılar arkasında 3 ay da kutlamakla geçti şimdi 1 mılyon veya üstü para vereceğiz vatandaş olarak bize günah degilmi o kadar zor muydu herkes kendi yerine eski si gibi yapsaydı bakan yardımcıları, geliyor bakanlar geliyor bur vekil bir belediye başkanı da çıkıp demiyor para yetersiz yani bizdemi eylem yapalım sahip siz malatya da dersek budafa kızıyorlar battagazi belediyesi beni 5 mt yolda geri çekiyor ondan sonra beni ihdas adı altında borclandiriyor ayrık binamı bitişik nizam yapıyor ya allahtan korkun biz normal ev yapmıyoruz debrem mağduruyuz siz kolaylastirmasaniz nasil normal a gececegiz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Herkes yerine yapsa bile artık arsanın %40 ına ev yapmaya müsade ediyorlar. Millet arsasindan da oluyor ,kalan yerede kümes gibi ev yapılabiliyor ancak
    %100
    %0
    Yanıtla