SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bundan Sonrası Ödenekle İlgili"

0
Güncellendi - 2018-10-09 05:58:22
A- A+ PAYLAŞ

  • Karayolları Bölge Müdürü, yeni Kömürhan Köprüsü, Kuzey Çevre Yolu, heyelan bölgesindeki yollar ile ilgili bilgi verdi..

Karayolları 8. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Malatya-Elazığ Karayolu üzerinde yapımı devam eden Kömürhan Köprüsü ve Tüneli’nde çalışmaların önemli ölçüde bitirildiğini belirterek “Fiziki anlamda sıkıntımız yok. Bundan sonrası tamamen ödenekle ilgili. Ödenek anlamında sıkıntı çıkmadığı takdirde 2019’un sonunda burayı açmayı düşünüyoruz” dedi.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’ne yeni atanan Kenan Keskin, kurumunun Malatya’daki faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Malatya-Elazığ Karayolu üzerinde yapımı devam eden Kömürhan Köprüsü ve Tüneli’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Keskin, “Ödenek sıkıntısı olmazsa 2019’un sonunda açmayı düşünüyoruz” dedi.

Tünel çalışmalarının tamamlandığını, kule çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Keskin, “Elazığ -Malatya arasındaki Kömürhan Köprüsü ve tüneli ile bağlantı yolları. Toplam 5.1 km uzunluğunda. 660 metre uzunluğunda Kömürhan Köprüsü, devamında 2x2 bin 400 metre uzunluğunda Kömürhan tüneli ve bağlantı yolları bulunmaktadır. Tünelde çalışmalarımız tamamlanmıştır. Şu anda yoğunluğumuz köprüdeki çalışmalardır. Kule çalışmaları devam ediyor. Şu anda bizimi orada 101 metreye ulaştık. Toplamda 168 metre yüksekliğinde. Kule belli bir aşamaya geldikten sonra tabliye ve germe işlemlerine başlanacak. Ödenek anlamında sıkıntı çıkmadığı takdirde 2019’un sonunda burayı açmayı düşünüyoruz. Fiziki anlamda sıkıntımız yok. Bundan sonrası tamamen ödenekle ilgili” diye konuştu.

Kuzey Çevre Yoluna ilişkin de açıklamalarda bulunan Keskin, kamulaştırma ve toplulaştırma ile belirlenen alanlarda toprak işleri ve sanat yapılarının yapıldığını kaydetti.

“6 farklı noktada heyelan tehlikesi vardı”

Malatya’daki yol çalışmalarına ilişkin özet bilgi aktaran Bölge Müdürü Keskin, Darende-Malatya Karayolu'nun farklı noktalarında 6 adet heyelan problemi olan bölge olduğunu bunların önlenmesi için 4 noktadaki çalışmaların tamamlandığını, 2 noktada ise devam ettiğini söyledi.

Keskin, kaya düşmelerine karşı kafes ve şev uygulamalarının yapıldığını bildirdi. Keskin “Aynı aksta kavşaklarımız eksik. Sonradan oluşan talepler arasında uygun görülen kavşakların yapılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Toplam 16 tane kavşağımız var burada. Şu ana adar 4 adet kavşak bitirilmiştir. Diğerlerinin çalışmaları önümüzdeki günlerde devam edecektir. Tohma köprüsünde çalışmalarımız temel seviyesinde bitirilmiştir. Tabliyenin altındaki seviyedeyiz. Tabliyesi çelik köprü.  Burada ödenek anlamında biraz fazla açılmışız. İlerideki günlerde inşallah tabliye kısmına geçeceğiz” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Haşmet (5 yıl önce)
    Malet'in arsasına yapılan yurtlarda kalan öğrenciler üniversiteye gidip gelirken yürüyecek kaldırımları yok.Araçların geçtiği caddeden yürüyorlar. Karayolları uyuma. Yeni Müdür efendi uyuma. Malatya uyuma. Ey Vicdan neredesin? Rektör uyuma. Trafik kazasında bir tek öğrencinin burnu kanarsa sorumlu sizsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    projeler hesapsız mı başlıyor anlamadım, ödenekte açılmışız ne demek, işin süresi belli değil mi ya da iş kime ihale edildi de ödenekler çabucak bitti?
    0
    0
    Yanıtla