SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunlar Bu Memlekete Zarar Vermiş İnsanlar, Hakkımı Helal Etmiyorum"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı’nda 14 Şubat 2024 Çarşamba günü, saat 14.00’te Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlık ettiği Meclis toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Erzincan ilimizin İliç ilçesinde toprak kayması sonucu 9 vatandaşımızın göçük altında kaldığı tahmin ediliyor. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın sağ bir şekilde bulunmalarını temenni ediyorum. Erzincan’ımıza da geçmiş olsun diyorum” dedi. 

“MESAİ ARKADAŞLARIMIZ MALATYA’DA HİZMET DESTANI YAZDILAR”

Başkan Gürkan 5 yıl boyunca yapmış olduğu hizmetleri değerlendirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Gürkan, “Sizlerle birlikte beş yıla yakın bir zamandan beri beraber çalıştık. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, meclis üyelerimiz ve beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarımız Malatya’da bir hizmet destanı yazdılar. Hizmet destanının da ötesinde Cenab-ı Allah’ın bereket ve mucizesini yaşadık. Yol, su, kanalizasyon, alt yapı, asfalt, arıtma, enerjide ve hizmet binalarında Malatya tarihinde toplam yapılan yatırımların 20 katı yatırım yapıldı. Bu bir mucizedir. Türkiye’de hiçbir belediyenin bütçesi, gelirleri ne kadar olursa olsun Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları kadar yatırım yapan hiçbir belediye yoktur. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın gurup toplantısında gerek Malatya’ya teşriflerinde ifadesinde de bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız sözlü olarak söyledi. Türkiye’nin en büyük 3 büyükşehir belediyesini sayıp, ‘Gelin Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne hizmet nasıl yapılıyormuş görün’ cümlesini ifade etti. Daha sonra Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay da aynı beyanda ve aynı şekilde ifadeleri oldu. Hemen akabinde gelen şimdiki Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz Beyefendi şehrimize geldiğimde ‘Ben devlet planlama teşkilatından geldim. Bunu bütçeyle izah etmek mümkün değil. Bu Cenab-ı Allah’ın bereket kavramıyla ifade edilebilecek bir hizmet anlayışının burada tezahür ettiğini görüyoruz. Ben de buna inanıyorum. 

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Gerçekten de Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında sizlerle yaptığım toplantıda bütçemizin 5 katı o dönemde borcumuz vardı. Bütçemiz 430 milyondu, borcumuz ise 2 milyarın üzerinde bir rakama tekâmül ediyordu. Bunu söylerken birini kötülemek veya kendimizi iyiye çıkarmak anlamında söylemiyorum. Bu şartlarda aldığımız belediye hemen ardından 24 Ocak’ta Sivrice merkezli deprem, akabinde pandemi, akabinde asrın felaketi dediğimiz 6 Şubat depremleri ve onunla beraber küresel ekonomik kriz yaşandı. Bütün bunlara rağmen Malatya tarihinde yıllardır söylenen güney kuşak yolu, kuzey kuşak yolu, batı kolektörü, doğu kolektörü, Şire pazarı, kütüphaneler, meydanlar, yeşil alanlar, vagon onarım fabrikası, fuarcılık merkezi, spor tesisleri, parklar, Yimpaş binası, özel hareket merkezi bütün bunlar bu dönemde yapıldı, bitirildi. Arslantepe Höyüğü ’nün UNESCO Dünya Kalıcı Listesine girmesi, Malatya’nın 2028 Expo programının içine alınması ve Arslantepe Karşılama Merkezi’nin yapılması. Kuzey kuşak yolu bitmek üzere, güney kuşak yolu bitmek üzere binlerce ev ve arsa kamulaştırdık, daha bu mecliste duyan olmamıştır ki bu kamulaştırma işlerini yaparken mahkemelik olduk diye. Biz 8 bin kilometre asfalt yapmışız. Cumhuriyet tarihinde bunun yarısına ulaşmamıştır. Bütün ilçelerimizin ilçe belediyeleri uhdesinde olan yolların da yüzde 70’in aşağısı olmamak kaydıyla yüzde 95’ine kadar yine büyükşehir belediyesi görev ayrımı yapmadan buralara da hizmet götürmüştür. Bu hizmetlerimiz bu halkımıza, milletimize helal olsun. Ama helallik noktasına yapılan yatırım ve hizmetleri küçültmeye çalışan, basitleştirmeye çalışan, itibarsız hale getirmeye çalışanların seviyesi, etiketi ne olursa olsun bunu söyleyenlere hakkımı helal etmiyorum. Bunlar bu memlekete zarar vermiş insanlardır. Yani kendi şahsım açısından helal etmiyorum demiyorum. Memlekete zarar verdikleri, yapılan işleri görmezden gelerek küçültmek ve itibarsız hale getirmek gayreti içerisinde oldukları için hiçbir şekilde hakkımı etmem. Milletimizin de, halkımızın da hakkını helal etmeyeceğine inanıyorum. Çünkü Cenab-ı Allah diyor ki, ‘Onların gözleri vardır görmez, dilleri var konuşmaz, kulakları var duymaz ve kalpleri de mühürlenmiştir’. Allah bizleri kalpleri mühürlenmiş insanlardan uzak eylesin. 

Tabii biz bu işleri yaparken meclisimizle beraber yaptık. Meclisimizin bütün üyelerini canı gönülden kutluyorum. Mesai arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Bütün meclisimizle aldığımız kararları oy birliğiyle aldık.

MECLİS’TE ALDIĞIMIZ KARARLARI OY BİRLİĞİYLE ALDIK

Bu bir ekip işidir. Neticede Meclis’te aldığımız kararları oy birliğiyle aldık.  O nedenle yaptığımız işler hızlı bir şekilde sonuçlanma aşamasına geliyordu. Diğer taraftan belediye olarak deprem süresinde ve sonrasında tam 8 ay boyunca ücretsiz su, ekmek, ulaşım gibi hizmetlerde bulunduk. Diğer taraftan personellerimizin maaşlarına yüzde 70 oranında zam yaptık.  Sosyal haklara da yüzde 100 zam yapıldı. Türkiye’de hiçbir belediyenin personel giderleri yüzde 30’dan 40’dan 50’den aşağı değildir. Malatya Büyükşehir Belediyesinin personel giderleri ise bütçeye oranla yüzde 18’dir. Sigortaya, maliyeye borcumuz yoktur. 

Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde bize dükkânlar mevcuttur. Ayrıca Yeni Buğday Pazarındaki 100 dükkânı buğday pazarı esnafımıza 2 yıllığına ücretsiz bir şekilde verdik. Yine Dünya Kayısı Ticaret Merkezimizdeki 100 kadar dükkânı Malatya Ticaret Borsası Başkanımızla görüştük, bu dükkânları da kayısıcı esnaflarımıza vereceğiz. 

Depremle alakalı çok spekülasyonlar yapıldı. Yaşanan depremlere rağmen Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı bizlere ‘Ben Türkiye’de 11 ili gezdim. Malatya’daki gibi koordinasyonlu, planlı, Acil Eylem Planını uygulayan hiçbir il görmedim. Onun için 40 milyon Euro’yu hibe olarak Malatya Büyükşehir Belediyesine vermeye karar verdik’ dedi. 

Malatya’da 74 konteyner kent var.  Bu konteynerlerin hepsinin altyapısı, suyu, kanalizasyonu, asfaltı ve otobüs işletmesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. Geçmiş dönemlerde başbakanlarımızın danışmanı olan bir müşavir arkadaşım buraya geldiğinde ‘Başkanınım depremin getirdiği sıkıntılar tabii ki de var. Ama siz burada vatandaşlar için önemli çalışmalar yapmışsınız. Hangi konteyner kente gitsem suyu akıyor, kanalizasyonu akıyor, yolarının hepsi asfalt var’ ifadelerini kullandı. 

Önemli olan şehrimize kalıcı eser bırakarak hizmet etmektir. Biz görece geldiğimizden bu yana 2 bin 500 eser yaptık. Hiçbir tanesinde gelecek zaman kipi yok. ‘Yapacağız, edeceğiz’ demedik. 

MUTLU BİR ŞEKİLDE AYRILIYORUM

Şehrimizde yapılan geçici iş yerlerinin ihdası anlamında ve altyapıları yine Malatya büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Demircilere, bakırcılara, balıkçılara, peynircilere, kasaplara, telefonculara, ayakkabıcılara, kuyumculara, tekstilcilere, muhasebecilere yer tahsisi yaptık.  Bütün bunlara rağmen algı oluşturmaya çalışan kişiler Allah’tan korkmadan, vicdanları sızlamadan yaptığımız işleri küçültmeye çalıştılar ama benim alnım açık, yüzüm aktır. 2019 yılında göreve geldiğim günden bu yana Malatya’da 50 yıldan beri söylenen ve yapılmayan işleri yaptık.  Türkiye’nin en büyük parkları Malatya’da yapıldı. 

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum aydaylık bize tevdi edilmedi diye bir anlam çıkarmasın. Aksine ben mutluyum. Ve Mutlu bir şekilde de buradan ayrılıyorum.  Biz Allah rızası için memleketimize hizmet etmeyi kendimize şiar ettik. Ama buralara gelmeyenler yerel idaredeki bazı eksiklikleri, Büyükşehir Belediyesine yamamaya çalışıyor. Eğer bir yerde doğruya yanlış deniliyorsa, ona müdahale edilmiyorsa orada bir problem vardır. 

 31 MART’TA KADAR GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Görevimiz süresi boyunca herkese eşit ve adil yaklaştık. 20 senelik belediye başkanlığımda herkese adil yaklaştım. Biz hesabı Cenabı Allah’a vereceğiz. Ben 44 seneden beridir bu şehre hizmet ediyorum, kimse yolsuzluk yaptı diyemedi, hırsız diyemedi, devletin malını ona buna peşkeş çekti diyemedi. 5 yıl boyunca birlikte çalıştığım Meclis Üyelerimize ve mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta kadar görevimizin başındayız. Görevimizi de en güzel şekilde ifa edeceğiz. Şunu da belirtmek istiyorum. Biz görevden kaçmadık, yetkili merciler tarafından böyle uygun görüldü. Ben tekrardan hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte beraber çalıştığımız bu dönemde bize güç verdiğiniz, destek çıktığınız için bütün arkadaşlarımıza teşekkür amaçlı bir plaket vermeyi uygun gördük. 

İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya teşriflerinde Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Beydağı Tabiat Parkı ve Gençlik Kampı, 100. Yıl Kent Parkı, Batı ve Doğu Kolektörleri, Polis Kantini, Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi, camilerin kümbetlerin, kültür merkezlerinin sosyal tesislerin, arıtmaların açılışını toplu halde yapacağız” dedi. 

“20 YILDA YEREL YÖNETİM BAŞARISI ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Başkan Gürkan’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek,  “2019 Yerel Seçimleri ile birlikte yeni döneme başlarken krizlerin çok olduğu bir dönem 2020 Pandemiyle savruldu ve 2023 depremiyle de alabora oldu. Mecliste ayrım yapmayan hizmetleri çoğaltan bir başkandı. Uzlaşının Malatya’nın kültürü olduğu bir coğrafyada bu kültürü yaşatma bu kültürü yaşatma ve devleti ile birlikte yükseltme devlet adamlığıyla öne çıkma onurunu Selahattin Gürkan başkanımda hep gördüm, hep bildim. Hiçbir zamanda zora sokacak bir iş ve işlemi kendisine getirmedim. Herkesin bir vefa borcu vardır benim daha fazlası vardır. 2009 dan bu yana kültür mirasında tarihi eserlerin açığa çıkarılmasında ve restorasyonunda Malatya’nın turizm ile anılır bir il haline getirilmesinde birlikte çalıştığım o dönemlerin öncüsü olduğunu yakinen ben biliyorum. 

Malatya’da adı konulmuş bir dışa açılım varsa bunun adı tarihtir, kültürdür, kayısıdır birlikteliktir. Her anlamda kendisinin şahsında ve yönetiminde tecelli ettiği 20 yıl bir yerel yönetim hikayesi bir yerel yönetim başarısı ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar hizmet vermiş Mecliste başkanlarımız başta olmak üzere emek verenleri canı gönülden kutluyorum ” dedi.

 Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ise “ Selahattin Başkanımı uzun süre Belediye Başkanlığı yaptığından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Malatya’ya ne kadar güzel hizmet ettiği zamanla anlaşılacak. Bizim amacımız hizmet etmek. Güzel hizmetler yapıldı. Allah razı olsun, eline emeğine sağlık. Sen Malatya’nın Başkasın. 5 sene beraber çalıştığım Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti Meclis Üyesi Murat Alabaş, “5 yılın sonunda yapılan çalışmalardan dolayı size ve Meclis Üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Siz 20 yıldan beridir belediye başkanı olarak memleketimize hizmet ediyorsunuz. Ben şahsım adına ve Malatya dışında yaşayan tüm Malatyalılar adına yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MALATYA’DA VE BELEDİYE MECLİSİ’NDE DENGE SAĞLADINIZ”

CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel konuşmasında “Başkanım siz Malatya’da ve Belediye Meclisi’nde dengeydiniz. 5 yıldır görev yapıyoruz, bizi dışlamadınız ve bu sayede tüm Meclis üyesi arkadaşlarımızla güzel iletişimler kurduk. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. 5 yıldan beridir İmar Komisyonunda yer aldım, bize her seferinde ‘Günnur Hanım elinizi vicdanınıza koyun ve adaletli davranın’ bunun içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık hakkınızı helal edin” dedi. 

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt,  Başkan Gürkan döneminde ilçesine önemli yatırımların yapıldığını ifade ederek, “İlçem adına yol olsun, kanalizasyon olsun, içme suyu şebekesi olsun deprem sürecinde her ne istediysek yanımızda oldunuz. Darende’nin içme suyu isale hattının yeniden yapılması için ihalesi yapıldı. Parklarıyla yollarıyla her türlü hizmeti sizden aldık. Hiçbir ayrım yapmadan ilçemize büyük destek verdiniz. İlçem adına vermiş olduğunuz bu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, “Yaklaşık 5 yıl beraber çalıştık iyi ve kötü günlerimizde her zaman yanımızda oldunuz. Hem başkanımız olarak hem de abimiz olarak kapınız hep açıktı” dedi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 2. Birleşimi ise 15 Şubat 2024 Perşembe günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

74 yorum yapılmış

  • şikayetçi (2 ay önce)
    bizim 1 şikayetimiz belediye tarafından üstü örtüldü. suçlu varsa cezasını çekmeli. çalışanların suçlarını çeşitli oyunlarla örtemezsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (2 ay önce)
    Ya bizim hakkımız helal mı sana.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • zafer (2 ay önce)
    ben çevreme bakarım ne iş yapılmış sa ona göre konuşurum çilesiz otobüsleri depremden beri çalışmıyor gündüzbey yeşilyurt (çırmıktı) kendi kaderine terk edilmiş otobüsler keyfine göre çalışıyor depremden beri gündüzbey ve çırmıktıya kaç defa geldin kaç çivi çaktın anca siyasıler sosyal tesis denen yere gizlice gelip bedevadan zıkımlanıp gidiyorlar o kadar hizmet etmişsinizki listeyi okurken gözüm kamaştı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hacı Ahmet Günes (2 ay önce)
    Bizimde sende bir hakkımız varsa sana helal etmiyoruz bize en pahalı toplu taşımayı,en pahalı suyu içirdin birdaha Allah sana bu şehrin güzel insanlarına zulüm etme fırsatı vermesin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hasann (2 ay önce)
    Yaptıgın işleri başımıza kalkma sana oy verdik hizmet edesin diye başımıza kalkasın fiye oy vermedik Bende sana hakkımı helal etmiyorum
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (2 ay önce)
    hizmet destanından sonrasını okumadım. zaman kaybı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 ay önce)
    Terk edilmiş eski sevgiliyi dinlemek gibi Selahattin Gürkan'ı dinlemek: "Ben seni çok sevmiştim sen neden BENE böyle yaptın?" temalı bir şey sanki. Bir destan lafıdır almış başını gidiyor. Malatya'da Sivrice depreminden sonra belediyenin vurdumduymazlığı yüzünden çürük konutlarda oturtulanların destanından bahsediyorlar herhalde... Boş laflar işte, ne de olsa 8 bin KM asfaltı gidip ölçecek, ilkokul seviyesinde matematiği sorunsuz idrak edebilecek çok kimse yoktur diyor başkan, eski bir öğretmen olarak halkı tanıdığı için olabilir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • kariyer (2 ay önce)
    bre kardeşim benim mahalleme hizmet gelmemiş.40 senedir hiç birşey yapılmamış.sen bu hizmeti personelinle nereye götürdün.ancak kendi kendinize ödül verirsiniz işte.eğer bu memlekette seçimden secime cilalama yapılıyorsa vay bu memleketin haline.böyle siyaset sisteminin allah belasını versin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Volkan (2 ay önce)
    Arabamı yeni bakima soktum.heryeri caksiyor. Niye biliyonmu !!! Hani asfalt dokmussun yaaa niye biz cevreyilunda üç senedirli goremedik. Köstebek yuvasına döndü yollar. Hani bı sene iyi kar yağmıştı da kepçe grayderleri calistiramadin, özel kepçe tutmuş rezil olmuştum ya. Unuttuk mu zannettin. Ben sanayide 15 bin TL para hsrcadim arabam için.. Helallikmis peh
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat (2 ay önce)
    muhalefetin adı var ruhu yok. meclisinizin aldığı imar kararlarından mahkemeden dönen YOK SANKi, el vicdan. laf üretimde akp , chp el ele ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 ay önce)
    Belki bunda bir hayır vardirSelahattin başkan dunyalik için degmez..Ahiret
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Huzur (2 ay önce)
    Bi mukabele
    %86
    %14
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    akp döneminde ,sizin gibi belediye başkanları yüzünden malatya elek altı bir şehir oldu.geçmiş görkemli yıllar siyasetin içinde yön veren malatya gitti.yerine vasat bir şehir kaldı.güney kuzey ve çevre yolu hani bitti mi?son 20-30 yılda bir çok il çağ atladı malatya geri saydı.yaptım dediği yerler ne anlam ifade ediyor.daha malatya nın imarı yoktu.merkezden 3*5 km dışa çık bağ bahçe imarsız.şunu yaptılar esenlik ,mestaş vs belediye şirketlerini büyütüp rant kapısını genişlettiler. ne işi var belediyenin markette betonda taşta işiniz bumu ne oldu asıl işleri olan imar yol park işinde kaldılar deprem oldu ne yaptığınızda ortaya çıktı.tüm malatya çöp oldu.daha çıkıp şunu bunu yaptık demesinler.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Cevre yolu yapmak merkezi hukumetin gorevi. Esenlik gida fiyatlarinda ve yerel ureticilerin mallarini tuketiciye ulastirmada cok onemli. Meston beton fabrikasi ile malatyanin yeniden insasinda beton tuccarlarinin rantini bitirdi. Sen Malatyali olamazsin
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Yiğidi öldür hakkını yeme yerli yersiz deprem sonrası konuştu kızarım ama Selahattin, mevcut geçmiş AKP belediye başkanlarının açık ara en iyisiydi, Malatya da sorun şu, partili belediye başkanlığı olunca bizdeki parti teşkilatlarının her seçim için aday "önerme" yetileri mâlum, Önerme dedim çünkü birtakım elitlerin görüşü alındıktan sonra parti merkezi asayı canının istediğine veriyor ve Malatya da iktidarda beceriksiz muhalefet de çıkardığı adaylar pek ümitvari olmuyor vesselam.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Furkan (2 ay önce)
    Konuyla alakasız ama önümüzdeki seçim sizin için,bizim için tüm Malatya halkı için önemli,gözünüzü seveyim lütfen partiye değil adam a oy verin.Bana göre şuan en iyisi veli Ağbaba koskoca mecliste tek Malatyayi konuşan o ama sizin seciminiz
    %62
    %38
    Yanıtla
  • demir (2 ay önce)
    uzun atlama birinciliği oldu malatyalıların çukurda çamurda vs. gelişmişliğe gelince... en başa döndük yapılanlar çürükmüş malesef
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Esnaf (2 ay önce)
    Belediyenin yanındaki konteyner çarşısında esnafım.Allah razı olsun Gürkan başkan hemen elini taşın altına koydu burayı bz zor durumda ki esnafa verdi.Buralar olmasa eve ekmek götüremeyecez.Yaptığı hizmetleri sıralamış başkan açıklamada.Elinize sağlık ama sayın başkanın talihsiz açıklamaları yalan konuşmaları millet biraz soğuttu bunlar olmasa güzel bir güle güle diyecekti millet.Ben kendi adıma yine diiyorum bu mille sizi arayacak yeni gelenler dayatma aday oysa siz halkın isteğiyle gelmiştiniz.Anketlerde birinci olarak geldiniz..Yeni gelen adaylar inşallah kazanamaycaklardır.Cesur yürek veli ağbaba battalgazi de de ayetullah başkana oyumuz.
    %49
    %51
    Yanıtla
  • adamın işi zaten bunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    Halay ekibi seçimden sonra gittiğiniz için oynarsa çok şaşırmayın.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    Malatyanın etrafındaki illeri daha önce görenler şimdi bir kere daha gitsin gitsin görsün.Görmesek,bilmesek inanacağız.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • adnan (2 ay önce)
    sayın başkanım elazığ depreminden sonra bukadar yüksek binalara niye izin verdiniz oy birliği ile almış olduğunuz yanlış kararlara sizin itiraz etme hakkınız yokmuydu niye yanlışa imza attınız ben buna inanıyorumki sizin oybirliği ile almış olduğunuz kararlarda yanlış yaptınız yanlışa müdahale etmediniz kendinizi bu şekilde temize çıkaramazsınız bu yanlış kararlardan dolayı kiminin canı kiminin malı gitti Allah a bunun hesabını nasıl vereceksiniz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    6 Şubat depremlerine ''İnsanlar azdığı için oldu'' dedin. Bu söylemin olmasaydı sizi takdir ediyordum, ama bu söyleminiz size yakışmadı. Birde Malatya mızı bu hale kim getirdi? Açıklarsan sizi takdir edeceğim.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • vatandaş (2 ay önce)
    bakıyorum da hak helal etmemek insanların dilinde kolay olmuş. o zaman bende şöyle söyleyeyim eğer bu milletin 1 kuruşuna kim göz dikmiş ise haram olsun. bunu yeme fırsatı vermesin rabbim.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • selo (2 ay önce)
    Gözü görmek istemeyenler bile şu zor günlerde nasıl bi adam olduğunu gördü senin. Buraya başkanın deprem sonrası bir cemmat içinde kullandığı bazı sözleri yazdım "bende bilim adamıyım" ile biten o konuşmanın başında başkanın söylediği halk " " ama editör müstehcen buldu yayınlamadı bu başkan o kelimeleri bizim için kullanmıştı. Eğer zerre kadar gururun varsa çık bağımsız aday ol boyunun ölçüsünü al 10 bin seçmeni olan eski malatyada bağımsız seçilmeye benzemez burası 500 bine yakın seçmen var. Halep ordaysa arşın burda
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Sayın Gürkan,Elinize emeğinize sağlık. Belediyeyi 1,5 kat trilyon borçla devir aldığınızı basından öğrenmiştik. Geçmiş dönemde yapılan milyarlarca şaibeli ihalelerin bir kısmını açıkladığınızda partiye zarar veriyor yaygarası çıkardılar. Siz RANT cıların musluğunu kestiniz, yolsuzluğa son verdiniz. Malatya ya dürüsçe hizmet ettiniz. Peşkeş çekmeden Malatyamız yararına doğru yatırımlar yaptınız. Belediye Başkanı Olmak için Partinin il Başkanı, İlçe Başkanlarına kendi adamlarını getiren, il Başkanını kendisini desteklemesi için Vekilliğe seçtiren, tüm oyunlara, entrikalara rağmen Kardeşinin basına yansıyan şaibeleri nedeniyle Belediye Başkanı olamayan , kendisi olamadığı için de, RANTCI eski vekillerin de desteğini alarak ,yalanla ,iftira ile trolleri kullanarak Sizin Başkanlığınızı engellediğini ve RANT düzenlerinin devam etmesi için sözünden çıkmayacak Sami Er beyi getirdiğini tüm Malatya biliyor..Bu siyasilerle Malatya on yılda kendine gelemeyecek, sermaye göçü devam edecektir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • YUNUS (2 ay önce)
    çok arayacaklar çok
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (2 ay önce)
    Başkan, Geldiğinde dedin ki yolsuzluk var. Ama yukarıdan gelen emir ile sustun. Yani sen'de onlara ayak uydurdun. Bu ne oluyor. Bu işe ortak olmak şimdi sen de aynı günahı işlemiş oldun. Ben de şahsım olarak hakkımı helal etmiyorum.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Baskil Havası (2 ay önce)
    "Halk kurban değil, suç ortağıdır!" diyor (George Orwell)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kevser (2 ay önce)
    O kadar çok hizmetiniz oldu ki o yüzden halk da cumhurbaşkanı da tekrar sizin aday olmanızı istedi :) ama nedense olamadınız.Ayrıca bu halk da size hakkını helal etmiyor gerek deprem öncesi gerek deprem sonrası yaptıklarınız için .
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kendi adına konuş, halk size böyle bir yetkimi verdi ben sayın Başkana hakkımı helal ediyorum.Malatya sevdalısı tarihe ecdada saygılı bir insan yolu açık olsun.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Zeynal (2 ay önce)
    Tanıdıkların hem konteyner aldı hemde Matim iş merkezinde dükkan bu jestler niçin di henüz dükkan alamayan esnaf varken
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Zeynal (2 ay önce)
    Matim iş merkezine bir dünya para harcadınız lafta sadece bi boya yapıldı hala yağmur akıyor çarşıda 3 tane konteyneri olan adama orda dükkan verdiniz araştırılsın sora sizle fotoğrafı çıkacak telefoncunun
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Eleştiri (2 ay önce)
    Dağa Taşa yol yaptın Sayın Gürkan, Şehrin Merkezinin yollarını bir türlü yapamadın veya yaptıramadın.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ceddine rahmet (2 ay önce)Eleştiri isimli kullanıcı yorumuna
    Şehir merkezine yol yapmakla niye uğraşsın ki? Gidip çıkıp diyecek ki bilmem kaç yüz kilometre yol yaptım? Nereye yaptığını soran mı var?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakk-ı Helâl mi? (2 ay önce)
    Ne demek, "hakkımı helal etmiyorum!!!" Kayboldun gittin gözümüzde. Halkın parası ile vekâleten halka hizmet ettin. Eğer hakkıyla edebildiysen. Sen önce HELÂLLİK DİLE!!! yıllarca aldığın maaş için. Bak millet helâl edecek mi. Geri dönüşü de yok. kursağından geçti.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • degetyalandünya (2 ay önce)
    Senin taktik güzel Başkan, yıl içi hiç çalışma seçime 1 yıl kala çalısıyor gibi göster 10 ayda bitecek işi 3 yılda seçime yakın bitir sonra tekrar seçil ve oy iste ne güzel dünya bende hakkımı helal etmiyorum sana...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (2 ay önce)
    Büyüksün eks Başgan BİLİM ADAMI!!! "Hakkımı helal etmiyim gardaş . Edenin de nınınsının nınısını."
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Ya Ne yaptın Destan Yazacak Kadar. Söylede bilelim.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Burak (2 ay önce)
    Yorumlara bakınca şehrime acıyorum. Sevmeyebilirsiniz. Çalıştı ama biz sevmiyorduk dersiniz anlarım. Fakat her şey ortadayken halen yok çalışmadı yalan diye yazıyorlar. Yapılan projeler çalışmalar ortada hepsi devasa bütçelerle yapılabilecek işler. Kuşak yollar dünya kayısı ticaret merkezi buğday pazarı gençlik parkı batı kollektörü vs vs. Sadece buraya kadar yazdıklarımı bile bir belediyenin bütçesiyle bir dönemde yapması mümkün değil. Bazen ülke yönetimine çok kızıyorum sonra bir bakıyorum ki halkın talebi bu ne yazık ki. “Hak ettiğiniz gibi yönetilirsiniz” . Seni çok ararlar başkan Allah razı olsun. Yolun açık olsun.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 ay önce)Burak isimli kullanıcı yorumuna
    Sen ne diyorsun kardeş ya projelerin hangisi bitti hangisi kuzey yolu diyorsun 10 bin tl ödenek ayrılmış bi emekli maaşı bile degil yeter be artık şu kör olası gözlerinizi açın be hizmetmiş sende kesin belediyede çalışıyorsundur yalakalık yapma burda gerçekleri konuş HAKKIMI ASLA ASLA HELAL ETMİYORUMMMMMM BAŞKAN GÜRKANMIŞ HADİ ŞURDAN
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Banazili (2 ay önce)
    Arkanda yazan yazıyı her tarafa satın, dedin ve gittin. Bı iş yapmadan boş boş laflar ve kibirli durusunla Malatyalılar saydın, hakaret ettin(nankör,azgın...) Ve sonunda bilimadamligina tekrar geri döndün. Sana bilimsel çalışmalarında başarılar der, belediye çalışanları olarak arkandan bı tas suyi dökmeden tez zamanda gidesin.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Adana, Gaziantep, samsun, bursa, Eskişehir, Antalya, konya, kayseri, mersin, Diyarbakır, şanlı Urfa, trapzon gibi illeri ve yapılan hizmetleri görmesem belki inanırdım.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • kadir (2 ay önce)
    sayın gürkan eline büyük fırsat geçtti ama değerlendiremedin eğer malatya ya çok iyi hizmet etseydin seni tekrar seçerlerdi belki ekibini iyi kurmadın.. malatyalı hala ahmet münir erkal ve mehmet yaşar çerçiyi unutmadı ama siz burda hep eleştirldiniz. sayın gürkan iğneyi önce kendine batır çuvaldızı da başkasına ben bunu derken son 20 yıldır akp li başkanlar başkanlık etti bu memlekete hepsi de sınıfta kaldı güzelim malatyamız geriye gitti. çok iyi yönetilmediği için önümüzdeki seçimde asla ve asla oy yok bide başka partiyi deneyelim 20 yıl boşa gitti 5. yılda boşa gitsin eğer tutmazzsa bir dahaki seçimde cezalandırırsın
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Okab (2 ay önce)
    Malatya da deprem olmuş he taraf yerle bir olmuştu cami tuvaletlerin su yoktu paralı yapmışlardı okadarmı milleti tuvaleten bile mağdur ettiniz elazığa gittik depremden dolayı gidin Elazığta hangi tuvalet paralı ben tuvalet paralı gürmedim tertemiz belediye parsoneli temizliyi yapar tertemiz
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Borcumuz yok açıklaması ve haberi gelir demiştim geldi. Bildiğim bir konuyu yazayım, özel harekat binası bir tane emniyet amirinin bireysel cabası ve orada emniyete ait dev arazisinin olması ile gerçekleşti.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sen öyle zannet. Ora da 5 yıldır büyükşehirin makineleri çalışıyor. Dağları indirip kullanılabilir hale getirildi. Bilmeden konuşuyorsunuz hiç mi Allah korkunuz yok. Yarın hepiniz öleceksiniz. Adam yapılanların sadece bir kısmını saymış yukarıda onun 2 3 katı hizmet var. İnsaf edin nerde gördüniz?
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Emniyet binası belediyenin bünyesinde olan bir yapı değil konuyla alakasız bir şey söylemeniz de ilginç :) Borç olarak pek bilgim yok fakat ben de eleşitren biriydim sonra yapılan hizmetleri araştırıp fayda maliyet analizlerini inceledim ve haksızlık ettiğimi anladım. Baya bir eser yapılmış.. beğenip beğenmezsiniz o ayrı mesele ama bir kere daha bakın bence :)
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Başkanım işçi yine mutsuz ek zam yaparsanız çok dua alırsınız diğer belediyelerin çok altında kaldı
    %24
    %76
    Yanıtla
  • 3 belediye binası (2 ay önce)
    3. belediye binası da yapılıyor. malatya'daki en büyük binalar. içi: BOŞ. belediye binalarda hizmet vermez. zabıta desen yok. trafik desen yok. yollar çukur. haa depremden dolayı değil. kendimi bildim bileli yollar berbat. kaldırımlar 3-5 yılda bir değişir 2 yıl geçmeden 20 yıllık kaldırım gibi olur. neden. ama yok oy verin siz benim tuzum kuru banane :D:D
    %87
    %13
    Yanıtla
  • En Büyük Başkan (2 ay önce)
    Başkanım seni unutmiycaz yüzlerce garibana yardım ettin bunu bilen biliyor. Birlik olup seni istemeyenler yıllardır hizmet etmemiş sevilmeyen kişilere TEK başına mücadele ettin Ekmek paralı ettin diyenlere sesleniyorum deprem olmuş 100 lerce bakan bürokrat şehire gelip gidiyor başkanın işi gücü yok ekmeği paralı yap diye talimat mı verecek haberi olur olmaz ücretsiz yaptı artık biri tas atınca arkasından gitmeyin... Yaptığı hizmetler kapattığı belediyenin borçları bunlara bisey diyen yok BU ADAMI COK ARIYACAKSINIZ...
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Neyini arayacam. Okuduk okuduk destan bitmedi. Adı üzerinde destan. Yalanı dolanı çok yani.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Evet çok haklısın. Selahattin başkan yıllarca maaş almadan halka hizmet etti. Evini arsasını satıp fakir fukaraya dağıttı. Elinde avucunda ne varsa Malatyalı için harcadı. Allah var tek kör kuruşunu almadı devletten. Kendi serveti ile Malatya ya yatırımlar yaptı bağışladı. İnönü heykeli heykeli kaldırılıp Selahattin başganın heykeli dikilmelidir meydana; bilim adamı olarak göklere bakarken.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Belliki ençok sen arayacaksın.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Sedat (2 ay önce)
    Selahattin Başkanımız Allah razı olsun ondan görüş ayrımı yapmadan herkese hizmeti götürdü bir halkla iletişim uzmanı olarak Eski Malatyada ve geneli olarak bir gelmiş geçmiş bir yolsuzluğu arsızlığını duymadık anlaşılan bildiğim yine arkadan sırtından vuruldu kendi dost bildiği birçok kişi güvendiği çevre sahip çıktığı birçok insan kendisine oyun oynadı ve uydurma bir tehamüle devre dışı bırakıldı hakkı yenmiştir uzak değil çok iyi tanıdığı çevreler tarafından .
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Başkan (2 ay önce)
    Sayın editör umarım yayınlarsınız başkan hiç kendini yorma merakda etme sen gittikten sonra hem geçmiş dönemin borç personel vs kayıtları hemde senin dönemin kayıtları gelecek başkan ile ortaya çıkacak Sayıştay denetçiler müfettişler bağımsız denetçiler gelirse anlaşılır ak mı kara mı?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Belediyede yaklaşık 6 bin kişi çalışıyor. Hakkı yenilen, insan yerine konmayan, sürekli azarlanan, itilen, kakılan, hor ve hakir görülen, ekmeği ile tehdit edilen binlerce kişi de Selahattin Baskanı hayırla, duayla, iyilikle anmıyorlar ve de anmayacaklar. Sadece bu binlerce personel değil, onların huzursuzluklarından etkilenen aileleri de Selahattin Gürkan Başkana haklarını helal etmeyecekler. Ben de hakkımı helal etmiyorum. Selahattin Baskan ayet okumuş. Onların gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar, dilleri vardır hakikati ifade etmezler. Onların kalpleri mühürlüdür diye. Ben de Baskan Beye diyorum ki, Kehf Suresi 49. Ayette Allah "Kitap ortaya konur. Suçluları, kitabın içindekilerden korkuya kapılmış görürsün. “Eyvah bize! Bu nasıl bir kitaptır ki küçük, büyük hiçbir şey bırakmadan hepsini sayıp dökmüş!” derler. Onlar bütün yaptıklarını karşılarında bulurlar" buyurmaktadır. O defter önümüze konduğu vakit ak mı kara mı belli olacak. O gün pandemi döneminde 30 gün çalıştırıldığı halde devlet tesvikinden istifade etmek icin sigortaları 10-15 gün yatırılanlar, gece gündüz çalıştıkları halde mesaileri verilmeyen ve ekmeğe muhtaç edilenler elbette haklarını arayacaklar. Ben Gürkan'ın yerinde olsam hak iddia etmez helallik isterim. Ama nerdeee. Keşkesi olmayan adam helallik diler mi?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Sayın başkan Malatya merkezde bir seyyar tuvalet bile yok.Depremle yıkılmış bir şehirde insanlar çarşıda pazarda tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar.....
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Adil (2 ay önce)
    İşte tamda bu anlattığın yalanlar yüzünden gitmen gerekiyordu ve çok şükür gittin. Yapmadıklarını yapmış gibi anlatmandan biz usandık sen usanmadın. Örneğin ; Türkiye'de hizmette rekor kıran belediye? 8 BİN Km asfalt? Vagon onarım fabrikasının, kütüphanenin,spor salonlarının senle ne ilgisi var? Yimpaş mağazasını bir firmaya sattınız! Bunun neresi hizmet mesela?? Senin döneminin defterini birileri açar inşallah,! 809 Milyon borçla devraldığın belediyeyi (Alacaklarını,varlıklarını yazmayip üstelik 2019'da tahakkuk edecek borçlarıda ilave ettirip) 2,2 Milyar TL borçla devr aldık diyerek anlattığın hikayeni unutmadık biz. Bugün hala bunlari söylüyorsun!! Eğer bir ay sonra belediyeyi 10 Milyar borçla bırakmazsan bir şey bilmiyoruz demektir. Şirketler ve Maski dahil 5200 çalışanla teslim aldığın belediyeyi 7500 kişiye çıkardığın ortaya çıkmayacak mı? Yeter artık bu şehre ettiğin başkan! Güle güle!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ben de (2 ay önce)
    Ne kolay helal etmemek. BEN DE HELAL ETMİYORUM BAŞGAN EFENDİ...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Berk (2 ay önce)
    Söylediklerinden hangi birini düzeltelim. Neyse kurtulduk Allah'a şükür. Gerisini Ankara düşünsün.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Ekmek fabrikanız vardı depremde ekmek veremediniz insanlara Elazığ Van dan ekmek geldi. Deprem dönemi otobüsleri ücretli yaptınız.Tepki oldu ücretsize çevirdiniz Kendi cazibesiyle dağdan gelen çamurlu suya zam yaptınız. Depremde sosyal tesisleri kapattınız, bugün olmuş halen açılmayan var. Gerçekten de destan yazmışsınız hepsi başlı başına bir destan ve mucize
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (2 ay önce)
    Ama beddua aldıysan hiç şansın yok başkan. Vay başına geleceklere. Malatyalının budduası fena oluyor. Bak bütün şehir gömüldü.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Yorgun Savaşçı (2 ay önce)
    Yıllarca çalıştın yoruldun selahattin başkan. Kimse ölümsüz değil. Biraz da kendin için yaşa. Kafayı dinle Dünyayı gez. Kitap oku. Torun sev. Dünyanın işi bitmez.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • heisenberg (2 ay önce)
    İktidarından muhalefetine tüm meclis üyelerinin takdirini kazanmış, alevi sünni, sağcı solcu ayrımı yapmadan, elinden geldiğince ve en önemlisi çalıp çırpma, akraba kayırma şaibelerine bulaşmadan görevinden yüz akıyla ayrılan başkana teşekkür ederim. Gelenlerin onu aratacağına o kadar eminim ki bunu kısa sürede hep beraber göreceğiz. Şimdi aşağıda onun bunun tetikçisi bir sürü trol mesnetsiz yorum yapacaktır. En çok ta onlara var diye Malatya'nın siyasi, ekonomik ve kültürel seviyesi bu kadar düştü. Velhasıl Akp'ye hiç oy vermemiş ve bununla gurur duyan bir Malatyalı olarak; dolar düştü sanarak halay ekibiyle bizi dünya aleme rezil eden ve Netenyahu bile malum partilerince aday gösterilse gözünü kırpmadan oy verecek seçmeniyle, sıradan bir şehir olma yolunda emin adımlarla koşar adım yürüyen şehrimizi hep beraber ibretle izleyelim.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Talip (2 ay önce)
    Sn. Başkan, ben sizi bizzat biliyor ve bizzat tanıyorum. Ahan da buraya yazıyorum, bu memleket sizi çok arar. Fakat 1-2 yanlış çoğu doğruyu götürdü.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Ne bitmez bilmez.vir destanmis arkadaş. Hizmet etmeye geliyorsun, devlet sana maaas veriyor, devletin parasıyla helal etmiyorsun oylemi. Sen aslında Reise ve Ak partiye hakkımı helal etmiyorum diyorsun. Açık açık desene..hani göreve ilk geldiginde Ahmet Cakiri tam kotuleyecektin, umugune coktuler ya. Birşey diyemedin. Baktın koltuk gidiyor. İnsan delikanlica herşeyi açık söyler. Öyle lafı ortaya atmaz. Helali haramı bırak yarın mahşerde Allah'ım sorguladım. Millete çamurlu suyu sattigin için hakkımı helal etmiyorum. Buna ne diyeceksin. Hı bu arada azgın nankör felan değilim. Sen sözüm ona bilim adamısin ama bende cahil değilim. Anladinmi
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Mucit (2 ay önce)
    Malatya'da hizmet mi,Malatya'da belediyemi var 5 gün önce aracın alt tabla amortisör ve direksiyon kutusu değişti 18 bin TL para verdim yollar cacık çukurlarla dolu düşe düse arabalarimiz hurdaya döndü,şehir merkezi ve şehir merkezinin yakın sokakları rezalet ,kürekle çukura asfalt atıp gidiyorlar 4 gün dayanıyor bu arabalardan alınan envayi çeşit vergiler nereye gidiyor yol yok ,alt yapı hiç olmadı rezalet birde hizmetten bahsediyorlar
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Batu (2 ay önce)
    Merkezi İdarenin tüm bakanlıklarına ait yatırımlara kendi portresi ile dev afişler yaptırır altına imza atıp bakanlık yatırımlarını kendi yatırımın gibi gösterirsen çookk yatırım yapmış olursun...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • selo (2 ay önce)
    gelin malatya ya hizmet nasıl yapılıyormuş görün diyeceksin sonra aday göstermeyeceksiniz
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet KARAMAN (2 ay önce)selo isimli kullanıcı yorumuna
    Beddualar adamı alır götürür. Adam konuşmasında kimseyle mahkemelik olmadım diyor. Alev Alatlı hanımeefendi yasal olan herşey helal demek değildir. Sen kalk şuyulandırma yap 85 yaşında ki ihtiyarın bedduasını al ihtiyarın bedduası yıkmaya birebirdir.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Milli ruh (2 ay önce)
    Ülkede milli ruh yok milli ruha örnek şahsiyetler yok partizanlıkla bu ülke bir yere varamaz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    hep demişimdir başkanım biz Malatya halkı olarak çok cahiliz, okuma yazmamız yok o yüzdende sizlerin yazdığı destanı okuyamadık, kusurumuzu affedin. inşallah yerinize destanlar, hikayeler, romanlar yazan birileri değil, bizim dilimizden anlayan, bizi dinleyen, bizi anlayan biri gelir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Şimdiki insanlar iyilikten hizmet ten anlamıyor bu deprem den hiç mi ders çıkar madiniz ev kirası 10 bin TL 8 bin tl emlak Çiya verelim bunlarda hiç mi vicdan merhamet Allah korkusu yok mu emlak çi ne diye para alıyor hakkı yoktur zaten başımıza ne kadar felaket gelse hak etmişiz insanlar hiç bir zaman akilanmaz daha bu iyi günümüz toprak ta şimdiki insanlar kabul etmez
    %67
    %33
    Yanıtla