SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunların İşi Gücü Laf Üretmek"

A- A+ PAYLAŞ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın parti çalışmaları için geldiği Malatya’da halk buluşmasında konuştu.  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Özellikle ortak politikalar metni bitmeden cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini sakıncalı buluyoruz." dedi.

Babacan, partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında, 6'lı masa olarak 84 maddelik bir anayasa değişikliği paketini 28 Kasım'da kamuoyuyla paylaştıklarını anımsattı.

Seçimlerden önce 6 partinin bir araya gelip seçimden sonraki hükümet programlarını beraberce çalışmaya başladığını dile getiren Babacan, "Bazıları bizim şu anda yaptığımızı koalisyonlara benzetiyor. Oysa ki çok temel bir farklılık var. Koalisyonlar seçimden sonra kuruluyordu. Seçime doğru giderken partiler birbirleriyle rekabet ediyorlardı, didişiyorlardı. Seçimden önce bu hazırlıkları tamamlamak, seçimden sonra ülkenin daha uyumlu bir şekilde uzlaşılmış bir şekilde yönetileceğinin de bugünden bir bakıma garantisi anlamına geliyor." diye konuştu.

Bir gazetecinin "6'lı masa cumhurbaşkanı adayını belirleyemedi. Adayınız kim?" sorusu üzerine Babacan, şunları ifade etti:

"Belirleyemedi değil, belirlemek için konuşmaya başlamadık. Biz baştan bir sıralama açıkladık. 6'lı masa önce şu parlamenter sistemi bitirecek, anayasa metnini bitirip ortaya koyacak. Şu geçiş sürecinin yol haritası çalışmamız var. Seçimlerden sonra parlamenter sisteme geçene kadar ülke nasıl yönetilecek? 'Bununla ilgili çalışmanın bitmesi gerekiyor.' diyordum. Ortak politikalar metninin bitmesi gerekiyor. Bunlar tamamlandıktan sonra 6 parti olarak cumhurbaşkanı adayı kim olsun diye konuşmaya başlayacağız. 6 liderin oturduğu masada bugüne kadar hiçbir isim gündeme gelmedi. Hiçbir isimle ilgili 'olur' ya da 'olmaz' diye bir değerlendirmede bulunmadık. 'Daha erken' dedik. Özellikle ortak politikalar metni bitmeden cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini sakıncalı buluyoruz. Niye? Çünkü partilerin diyelim ki sağlık, eğitim, ekonomi, dış politika ile ilgili politikaları ortaklaşmadan önce aday belirlendiğinde şöyle bir sıkıntımız olacak ve büyük bir sıkıntımız olacak. Adaya soracaklar 'Dış politikada, ekonomide sen ne yapacaksın? Dolayısıyla şu anda cumhurbaşkanı adayı belirlemenin zamanı değil. Bunun bir sıralaması var. Bunları çalışmamız, çalışmayı bitirmemiz lazım. Çalışma bittikten sonra ortak adayımız ve 6 partinin aynı dilden konuşuyor olması lazım."

Babacan, cumhurbaşkanı adayına yönelik partilerinin iç istişare sürecini tamamladıktan sonra elde ettikleri doneleri 6'lı masaya taşıyacaklarını belirterek, "Herhalde diğer partiler de benzer süreçleri çalıştıracaklar diye tahmin ediyorum. Ondan sonra o masada oturacağız, Türkiye için en hayırlı ismi belirleyeceğiz." dedi.

Daha sonra Soykan Meydanında konuşan Babacan şu ifadeleri kullandı: 

‘Hükûmet programını hazırlıyoruz’

“Seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin programını hazırlıyoruz. Bütün bakanların ev ödevlerini hazırlıyoruz. İktidara soruyorum. Böyle bir hazırlığınız var mı? Bu ülkenin sorunlarını nasıl çözeceksiniz? Bugüne kadar 16 tane eylem planı açıklamışız. Verdiğimiz her sözü yazılı veriyoruz. Ne yapacağımızı sıralayıp takvime bağlıyoruz.”

‘Enflasyon, hırsızlığın modern bir yöntemidir’

“Sabit ücretle geçinmeye çalışan herkes çok haklı. Enflasyon patladı gitti. ‘Yıl başında asgari ücrete zam vereceğiz, emekli maaşını artıracağız’ diyorlar. Kepçeyle aldıklarını kaşıkla verecekler. Enflasyonun kazananı parası olandır. Kaybeden; sabit gelirle geçinmeye çalışan işçidir, memurdur, emeklidir. Enflasyon, hırsızlığın modern bir yöntemidir.”

‘Maliyeti aşağı çek; fiyatlar nasıl düşüyor, gör’

“‘Fiyatı niye yükselttin’ diye esnafı, marketçiyi, pazarcı esnafını suçluyorlar. Halbuki maliyeti düşürün. Enflasyon böyle düşer. Gübrenin, yemin parasının yarısını devlet olarak karşılayacaksın; elektriği, mazotu çiftçiye ucuza sağlayacaksın ki maliyet düşsün. Maliyeti aşağı çek, fiyatlar nasıl düşüyor, gör.”

‘123 doları kim aldı?’

(200 lira göstererek) “200 lira 2009’da tedavüle çıktığında 134 dolar ediyordu. Bugün 11 dolar ediyor. 123 dolar kaybolmuş. Bu paranın içinden 123 doları kim aldı? Nereye gitti bu para? Bu paranın değeri niye düştü? Malatya cevabı biliyor: Kötü yönetim.”

‘Bu mu ekonomi yönetimi?’

(Cep telefonunu göstererek) “Akıllı telefon temel ihtiyaç. Gençlere ‘Şikâyet etme, çıkart bakayım telefonunu’ diyorlar. Öyle diyen cevabını alıyor. Amerika’da asgari ücretle geçinen birisi 1 haftalık maaşıyla en iyisinden bir telefon alabiliyor. Türkiye’de bu süre 6 ay. Amerika’da 7 gün, Avrupa’da 8-9 gün, bizde 180 gün. Bu mu ekonomi yönetimi? ‘Ben ekonomistim, alanım ekonomi’ deyip ülkeyi içine düşürdüğü alanı görüyorsunuz.”

‘Bir lider sağlam kadroların üzerinde yükselir’

“Bir kişi her şeyi bilemez. Ülkeyi yönetiyorsanız bilenlerle çalışmak zorundasınız. Bir lider ancak sağlam kadroların üzerinde yükselir. ‘Her şeyi ben yaptım, ben yapıyorum’ demeye başlarsan ülke de kaybeder sen de kaybedersin.” 

‘Bunların işi gücü laf üretmek’

“Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli ‘yeni anayasa’ deyip duruyorlardı. İki yıldır ne koydular ortaya? Biz altı parti bir araya geldik, 84 maddelik anayasa değişiklik önerimizi masaya koyduk. Biz iş üretiyoruz. Bunların işi gücü laf üretmek.”

‘Hükûmetin iyi yaptığı şeyleri devam ettireceğiz’

“Hükûmetin yaptığı bir miktar bir şeyler var, doğru. Sayısı az. İyi yaptığı şeyleri devam ettireceğiz. Yarım yaptıklarını tamamlarız. Yanlışlarını da çöpe atarız, doğrularını yaparız. Siyaha siyah, beyaza beyaz.”

‘Demokrasi mücadelesi veriyoruz’

“Türkiye’de bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. İnsan hak ve özgürlüklerinin doyasıya yaşandığı bir ülke hedefliyoruz. Eşit vatandaşlığın olduğu, her bir vatandaşın haklarını doyasıya yaşadığı bir ülke hedefliyoruz. Adaleti hep beraber sağlayacağız.” 

‘Temel haklar pazarlık konusu yapılmaz’

“Bu ülkede bir Kürt sorunu var. Pek çok kesimin farklı sorunları var. Bu sorunları aşmakta eşit vatandaşlık diyoruz. İnsanın anasından doğduğu için sahip olduğu hakkı devlet aynen tanımalı. Temel haklar pazarlık konusu yapılmaz. Devlet bunun kefili olur. Onu da biz gerçekleştireceğiz.”

Bülten- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • orhan ince (1 yıl önce)
    “200 lira 2009’da tedavüle çıktığında 134 dolar ediyordu. Bugün 11 dolar ediyor. 123 dolar kaybolmuş. Bu paranın içinden 123 doları kim aldı? sorun bu. gerisi hikaye bence.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Arkadaşların yazdığına bakılırsa Sn Babacan'ın gelişiyle ilgili hiçbir çalışma yapılmamış. Bu arkadaşlar silah zoruylamı göreve gelmişler, bunlarlamı seçim kazanılacak.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Sizinleyiz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • vatan (1 yıl önce)
    Bu adama inanan 100 kişide olsa vay halimize. Bu parti ve Sadet partisi altılı masada HDP ye Milli Savunma Bakanlığının verilmesini destekliyor.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • orhan ince (1 yıl önce)vatan isimli kullanıcı yorumuna
    vatan isimli yorumcuya bak googlede 200 tlden 123 dolar erimişmi erimemişmi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Faik (1 yıl önce)
    Yani Malatyalı olmazsak mitingi görmezsem miting çok kalabalık diye bize kakalayacaklar.Meydandaki seyyar satıcılar güneşlenen ihtiyar amcalar polisler dahil topu topu 100 kişi vardı.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • miting değildi dayı
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mesud (1 yıl önce)
    Arkadaşlar eğer reis seçilemezse evimize ekmek bile götüremeyiz kararınızı iyi verin reisin yanında olun
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Mesud isimli kullanıcı yorumuna
    Reis seçilecek fakat MİLLETİN reisi seçilecek. Senden başka herkes evine ekmek götürür merak etme.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ya he gardas he sen kime istersen ver oyunu. Suriyeli Afgan Iraklı Azeri 40 millet toplanmis memleketi kemiriyor sen millete misyonerlik taslıyon. Bu millet ampüle oy verirken iyiydi? Ama vermedigi zaman kötü mü?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Muhammed (1 yıl önce)
    Ali Babacan’ın malatya’da programı olduğundan haberim yoktu. İşim gereği Sürekli araçtayım Malatyayı karış karış geziyorum. Ne bir afiş, ne bir ilan gördüm ama Ali beyin Malatya gibi kale görünen bir ilde bu görüntüyü vermesi beni Şehrim adına umutlandırdı.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • miting olmadığı için görmemiş olabilirsin
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ömer (1 yıl önce)
    Evet paylaşılıp bölüşülmeden aday çıkartmak yanlış her parti oyu kadar bakanlık almalı Msb fotoya verin Amerika Irak işgal ettiğinde Irak ordusu nerdeydi araştırırsanız yazdıklarımı anlarsınız
    %50
    %50
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)
    Kendi kendine yazık eden bir siyasetçi örneği.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • ismet (1 yıl önce)
    malatyanın en kalabalık yerinde konusma yapmış toplasan 100 kişi yok :)
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Evet yüz kişi yok doğru diyorsun hem bir sıfır eksik atmışsın, hem de başındaki “1” hatalı :)
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Sinan (1 yıl önce)
    Şu an saat 22.10. Yani Babacanın Malatya Mitingininim üzerinden tam 8 saat geçti. 8 saattir hâlâ ne Ali Babacanın ne Partisinin Kurucular Kurulu ve MKYK Üyesi Ibrahim Gezer'in, ne de Malatya İl Başkanı Onur Güneşin sosyal medya hesaplarından Malatya Mitinginden tek bir tane bile fotoğraf/video paylaşılmadı. Yetmezmiş gibi Deva Partisinin Malatya İl Başkanlığı sosyal medya hesabında miting bir esnaf gezisi gibi lanse edilerek "Esnaf Gezisini biraz abarttık" paylaşımı yapıldı. Peki esnaf gezisi ise bir tane bile esnaf gezisinden fotoğraf paylaşılmaz mı? Miting hüsran olunca esnaf gezisi gibi yansıtarak başarısızlıklarını gizlemeye çalışanlar sadece kendilerini kandırabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olması için imza attıktan sonra imzasına sahip çıkmadığını, arkadan iş çevirdiğini, başka bir aday için çalıştığını itiraf eden Ali Babacana bu millet güvenmez.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Ali Babacan Malatya Miting yapacak olsaydı bunun çalışması haftalar öncesinden yapılır, her yere (şayet belediye kiralarsa) billboard resimler pankartlar asılır, partinin tüm teşkilatı Malatya’ya gelirdi. Seçim otobüsü günler öncesinden Malatya’ya gelir, duyuru için sokak sokak gezer, Malatya’yı inletirdi. Sn Ali Babacan, yarım günlük bir Proglamla teşkilatıları ile buluşup, Basın, Halk ve STK buluşmaları ile şehre ziyarette bulundu. İl Başkanlığından çıkarak Esnafı selamlayıp, soykan parkında halk buluşması planı kapsamında soykana geldi. Ama öyle bir teveccüh oldu ki, insanlar kapalı çarşının bile üzerinde dizilerek Ali beyi dinledi. Bu da size dert olsun. Cumhurbaşkanı malatyaya gelecek diye binlerce pankart hazırlayıp, binlerce reklam panosunu doldurup, üst geçit duvar, ilçe belediyeleri dahil tüm her şeyi seferber edip, sağdan soldan diğer illerden onlarca otobüs adam getirmenize rağmen hüsran geçen mitinglerinizden sonra, tamamen spontane, 10 adet pankartla davet edilen insanımızın böylesi bir buluşmaya teveccüh göstermesini sindirememeniz normal. Bu arada bizi “dakika dakika” takip etmeye devam edin ☺️
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mehmet Sinan ÇETİN (1 yıl önce)Sinan isimli kullanıcı yorumuna
    Ben Prof. Dr. İbrahim GEZER hocamızdan etik dersi almış ve dersinde koordinatörlük görevi üstlenmiş birisi olarak hocamızı takdir etmek haddim olamasa da; hümanist, dürüst, ilkeli ve samimi yönüne hem ben hem de lisans ve lisanüstü öğrencileri tarafından sevilen akademisyendir. Bilim çevrelerince saygı duyulan birisi olduğuna şahitlik edebilirim. Buradan yalakalık ya da diğer itham ve linçlemek isteyenler olabilir ancak bu malumun ilanıdır. Hem entellektüel yönü ile akademide, hem de FKA ajansındaki hizmetleri ile şehrmiz ve insanına değerli hizmetlerde bulunmuştur. BİLSAM'ı kurarak şehrimiz öğrenci ve gençliğine güzel ufukların işaret edilmesinde öncüdür. Bilsam bünyesindeki kütüphane ve kitaplar düzenlelenen bilimsel ve kültürel etkinlikler, Seminer salonunda yapıan öğrenci sempozyumlar, gerekse de ilimiz entelejensiyasının toplanma alanı olarak hizmet ederek önemli hizmetler yapmaktadır. Bu bağlamda Prof. Dr. İbrahim GEZER hocamızın direk hedef gösterilemsi çok manidar. Ben hocamızı tanımak isteyenlere ve bu sinan rumuzu ile gereksiz yorumda bulunan şahsa hocamızın yazdığı Toplumsal Gelişme ve Dinamikleri isimli bu kitabı okumalarını tavsiye ediyorum.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Gerçek yüzünü tanımıyorsun kardeş. Tek kelimeyle kaypak.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Meymun (1 yıl önce)
    "Bunların İşi Gücü Laf Üretmek" söylemi çok doğru.... Kafesteki Bir meymuna bile sahip çıkamadılar, malatyamıza nasıl sahip çıkacaklar...
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Sami44 (1 yıl önce)
    Ustasi varken çırağa kim bakar.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Usta mı? E hadi düzeltsin Usta ortalığı ya neyi bekliyor :))) usta’da ne usta ama üstümüzden geçti valla. Geçin bu ustalık kalfalık işini, bırakın artık ülkeyi gençler yönetsin, projesi olan, aktif çalışkan insanlar yönetsin. Ustanın emekli olma zamanı geldi hadi hayırlı olsun EYT’yi çıkarıp kendini de emekli edecek zamanlama manidar☺️
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Soz konusu parti liderinin hangi projesini biliyorsun? Projeden bahsedildi mi? Surekli elestiri. Cozum yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Günhan dursun (1 yıl önce)
    Madem ki dürüstsünüz bana göre gençlerin önünü açın nasılmı KPSS den sonraki mülakatı kaldırın liyaka ta uyun bunun sözünü verebilecek misiniz illaki devlet kademelerinin belli kritik noktalarında istabaratı yapın alın size hodri meydan versözü al z kuşağının oyu nu varsa yürek koyun ortaya
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Mahmut Nurlan (1 yıl önce)Günhan dursun isimli kullanıcı yorumuna
    Deva partisinin açıkladığı ilk vaatlarından birisidir mülâkatı kaldırmak. Zira mülakat demek torpil demek. Gençlerin geleceğinin çalınması demek. Sizden ricam Deva partisini ve her konuda hazırladığı eylem planlarını incelemeniz, göreceksiniz ki aklınıza gelen her konuda çalışması var, her sıkıntıya karşı çözümü var. Deva partisi iktidara geldiğinde ne yapacağım diye düşünmeden, aynı dakikada icraatlara ve çözümlere başlayacak durumda hazır bulunmaktadır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mahmut Nurlan (1 yıl önce)Günhan dursun isimli kullanıcı yorumuna
    Mülâkatı kaldırmak Deva partisinin ilk vaatlarından birisidir. Deva partisinin her alanda çözümleri hazırdır, sizden ricam biraz yakından takip edin, eylem planlarını okuyun, çözümsüz hiçbir konunun kalmadığını göreceksiniz.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Gerçek şu ki; hükümet büyük bir yanlış politikanın içinde... 15 Milyonu bulan mülteci sayısı, bozulan sosyal doku, yerle bir olmuş ekonomi, torpilin ve adam kayırmanın kök salmış olması, liyakatsizlik ve daha niceleri... Mesele Babacan, Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ya da bir başkası değil... Allah aşkına herkes problemlere şahsi ya da partizan değil gerçekçi yaklaşsın... Çünkü başka Türkiye yok !!!!
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Bunların alayı turşu tüccarı, Allah bu milleti şeytanın ve siyasetin şerrinden muhafaza etsin...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Alim (1 yıl önce)
    Bu kadarda olmaz... Yıllarca Adalet Bakanlığı yapmış Sadullah Ergin @erginsadullah twitter hesabından bunu böyle paylaşmış. Malatya’da miting değil esnaf ziyareti. Ziyaret sevgiye, sevgi coşkuya dönüştü. Malatyalıların feryadı: “Kurtar Bizi Babacan” https://twitter.com/erginsadullah/status/1599002801413185537
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bu buluşma gerçekten miting değildi. Ama insanların Malatya’da Miting istediğini göstermiş olduk :)
    %37
    %63
    Yanıtla
  • ALİ (1 yıl önce)
    Sn.Ali Babacan konuşmasının sonunda söylediği ile kimlere ne mesaj verdiğini gösterdi.Bu ülkede kürt sorunu varmış.Bu ülkede kürt sorunu diye birşey yok.Arkasında ABD ile batının olduğu bir terör sorunu var.Millet ittifakı HDP ye sıcak mesajlar gönderme işini Ali beye vermiş.
    %58
    %42
    Yanıtla