SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunların Milliliği, Yerliliği Batsın!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya’da arpa ve buğday üreticisi çiftçileri ziyaret etti.  Tarlada çiftçilerle konuşan Ağbaba, “TMO’nun açıkladığı 25 kuruş zam çiftçiye hakaret gibi. Geçen yıl kilosu 7 lira olan arpa, bu sene 7,25 . TÜİK Enflasyonu %75. Çiftçi 25 kuruş zamla ne yapsın” dedi.

Ağbaba’nın açıklaması şu şekilde:

“Maalesef bugün toprak mahsulleri ofisinin açıklamış olduğu rakam, köylü açısından, çiftçi açısından hakaret gibi algılanıyor. Bir kilo arpa  bir çay parası etmiyor. Geçen yıl tonu 7000 lira olan arpa alım fiyatı bu sene 7.250 Tl açıklandı. Ton başına 250 lira artış yapıldı. Enflasyon tüik rakamlarına göre  yüzde 75. Gerçek rakamlara göre %150  Mazotun fiyatı 18 -19 lirayken olmuş, 45 TL. Lastik fiyatı 2 kat artmış,.

Gübre fiyatı 2 kat artmış. Her şey ateş pahası ama çiftçiye reva görülen şey sadece kilo başına 25 kuruşluk zam!

Buğday için 1 TL, arpa için 25 kuruş zam yaptılar!

Buradaki verilen mesaj herhalde. Çiftçiye üretim yapma deniyor!

Ukrayna'dan ithal ürün getiriyorlar.

Tasarruf tasarruf dendi. Üretim yapanlara üretim yapma diye tasarruf ediliyor sanırım.

AKP iktidara geldiği zaman 2 buçuk milyar çiftçinin borcu varmış. Şu anda çiftçinin  700 milyar borcu var.

Tarım ürünlerinde 20 milyar dolar ithalata para verilmiş.  

Çiftçi üretmesin, yabancı üretsin deniyor.

Ekenler biçenler alın terini karşılayamazken Ukrayna'dan sağdan soldan ithalat yapılıyor.

Hükümeti millî yerliyiz diyorlar ama böyle millilik, yerlilik olmaz.

Bunların milliliği, yerliliği batsın.

Trakya'da bir miting yapacağız. Bu konuyu genel başkanımız gündeme getirecek maalesef durum hakikaten iç açıcı değil. Eskiden burada 50 dönüm, 100 dönüm tarlası olan eken biçen çoluğun çocuğun nafakasını çıkarıyordu.  Şimdi masrafını bile çıkaramıyor, alınterini de boşa gidiyor.”

Ağbaba’nın tarlada ziyaret ettiği çiftçiler dert yandı. Bir çiftçi vatandaş,  Işçinin hali perişan yapacak bir şeyimiz yok. Aldığımız para mazotu karşılamıyor. Bir bardak çaya bile yetmiyor. Ürünümüzü alan da yok TMO kota koymuş. Toprak mahsulleri ofisi 25 kuruş zam verdi. Mazotu falan kurtarıyor mu imkanı yok. Geçen sene mazot 20 liraydı bu sene 43 lira! Gübre 2 katına katlamış. TMO kilo başına 250 kuruş zam verdi. 1 bardak çay olmuş 10 TL. Borçlarımız yığılı duruyor, faiz fazla. Eskiden iyi kötü geçimimizi çıkarabiliyorduk, çocuklarımızı okutabiliyuorduk. Şimdi hiçbirini yapamıyoruz. Sıcakta, soğukta gece gündüz çalıştığım emeğii dahi çıkaramıyorum. Ektim biçtim, mal da elimde kaldı satamıyorum. TMO da hepsini almıyor." derken, bir başkası “Ben 2 tane üniversite bıraktım. Okuyunca da bir şey olamayacağımı gördüm. bu işi yapmaya başladım. Ama çiftçilik de  bitmiş ekin ekmek de biçmek de para kazandırmıyor. Biçerdöverci olacaktım vazgeçtim. Geçen yıl 40.000 liraya aldığım lastik bu sene 110.000 TL.” diye konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Yerli Milli Çiftçi (2 hafta önce)
    Bu ülkede çifti mağdur falan değil. Bu çiftçilerden kaçı halinden şikayet ettiği için ülkeyi 22 yıldır yöneten, bir iki milyon yandaş dışında bütün ülkeyi yoksullaştıran, tarımı hayvancılığı bitiren partiye destek vermedi de CHP yi destekledi. Boşuna kandi kendini yorma Sayın Ağbaba. Onlar kendi hallerinden memnunlar ve sana yine oy falan vermeyecekler.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Malatyanin akp 4 mhp1 millet vekilleri kendilerini süresiz izne ayırdıkları için halkın karşısına çıkamıyorlar veli ağbabanın malatya için gayretininin yüzde onu kadar mücadele verseydiniz malatya bu kadar zor durumda kalmazdı
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ben (2 hafta önce)
    Daha beter olsunlar sürünsün ler az bike
    %34
    %66
    Yanıtla
  • 44malatya (2 hafta önce)
    MALATYA VEKILERI AKp MHP Vekileri sustunuz kaldiniz Ciftciye sahip cikin Yine CHP Vekili AGBABA Ciftinin derdini dile ketiriyor Depremde Cifticin Koylunun Yaninda Sayin Vekilimiz Tebrikler
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ergun (2 hafta önce)
    Akp ülkeyi bitirdi. Önce fabrikalarla başladılar cumhuriyetin en gözde kazanımlarini tek tek sattı özelleştirdiler. Çiftçileri bitirdiler sonra. Topraklari satmaya başladılar. Kanadalı vb yabanncilara siyanurle maden aramasına göz yumup topraklarımızı zehirlettiler. Ata tohumunu bize unutturdular İsrail'in gdo'lu laboratuvar sentez tohumlarını dayattilar halka. Ah ah bu akp iflah olmaz. Elbet doğrular gün yüzüne çıkar ha bugün ha yarın ama elbet bir gün millet kimin kimlere ihanet ettiğini görecektir.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Hakan (2 hafta önce)
    Sen mi yerli ve millisin sayın vekil o zaman demliler Kürdistan da Recep Tayyip Erdoğan a kaybettireceğiz dediklerinde ses çıkarabildin mi hayır ,hiç inandırdı değil.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Hakan senin cahilliğin bizim geleceğimizi etkiliyor. Biraz malum kanallardan uzak durmani, pembe gozlukleri cikarmani tavsiye eder bu süreçte bol bol dusunmeni rica ederim.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Tanımadığı birine fikrinden dolayı cahil demekle kendinin aydın mı oluyorsun yani. Önce insana ve fikirlerine saygıyı öğren ?
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Osman bey ben eski chp yöneticisiyim sen istersen bilmediğin sadece Tv de gördüğün yada showmanların lafına bakma , ben iyi biliyorum herşeyi.Saygılar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ben bir cahili 100 km öteden tanırım cahilsin maalesef. Kim çadır mahkemeleri kurdu kim müzakere yaptı eğer 10 yaşında değilsen ve MALUM kanallari izlemiyorsan bilirdin.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Hakan kardeş sen ne içip buraya yazıyorsun?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Seviyene inemeyeceğime göre cevap bellidir.
    0
    0
    Yanıtla