SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burada Bir Deprem Olabilir Ama O Kadar da Büyük Değil!"

A- A+ PAYLAŞ

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Amerikalılar tarafından Malatya’da 6,8 büyüklüğünde deprem olacağına yönelik iddialarda bulunulmasına cevap vererek, “Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil” dedi.

Prof.Dr. Görür, sosyal medya hesabından , “Amerikalılar Malatya’da 6,8 deprem olacak diyorlarmış.” iddiasını dile getirerek, buna cevap verdi.

-“Artık uzun bir dönem büyük depremler olmaz”
Prof. Dr. Naci Görür, “Amerikalılar Malatya’da 6,8 deprem olacak diyorlarmış. 6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı. Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil. Elazığ’dan Hatay’a kadar kırılmamış fay veya fay kesimlerinde küçük-orta boyutlu depremler olabilir ama DAF/ÖLÜ DENİZ hattı üzerinde artık uzun bir dönem büyük depremler olmaz. Sevgiyle.” ifadelerini kaydetti.

“Hepiniz sanki jeologmuşsunuz gibi!” sitemi
Görür, sosyal medya hesabı üzerinden, ilgili- ilgisiz her kesimden yapılan deprem tahminleri ile ilgili karmaşaya da şu tepkiyi gösterdi:

“Arkadaşlar, sorulan sorulardan anlıyorum, hepiniz sanki jeologmuşsunuz gibi, sanki jeolog olacakmışsınız gibi soruyor, tartışıyor ve konuşuyorsunuz. Doğal olarak da yanlışlıklar katlanıyor ve yayılıyor. Daha önce de sizden rica ettim. Bu yaklaşımı bırakın. Yakınlarınızın, komşularınızın, hemşerilerinizin deprem farkındalığını artırın. Deprem dirençli kentler için çalışın, talep edin. Bu yolla milletinize daha anlamlı hizmet edersiniz, sevgiyle.”

malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Yücel (1 yıl önce)
    Biz hiç bir felaketten ders çıkartamayız. Duyum değil arkadaşımın başına gelen olay; bostanbasinda kolonları hasar almış büyük zarar görmüş olan bir binaya önce ağır hasarlı denilen kesinlikle yıkılması gerekiyor denilen sonra çevre şehirciliğe yapılan baskılarla az hasarlıya çevriliyor . Badana tamir kiraya verilecekmis mal sahibinin daireleri. Ne dersi yahu... Başka yakın bir depremde orada kalacak olan insanlar vefat ederlerse... Bugünleri hatırlayın hayatta kalanlar...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • İnsanların azraili olacaklar farkında değiller.. İnsanoğlu böyle bir şey işte; nefs ..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Malatya depremde öncekinin 10.katı vicdansız merhametsiz lerde dolu KİRALARA Bakım Allahın sopası inmedi
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali bey vermeyin ben öyle yaptım mahkemeye gidin dedim size vereceğim kirayı da fakire fukaraya verecem dedim gitsin ugrassinlar
    %78
    %22
    Yanıtla
  • B.D. (1 yıl önce)
    O kadar da büyük değil ama ne kadar büyük? Örneğin 5.6'lık Yeşilyurt depreminden sonra 40'a yakın bina yıkıldı Malatya'da. Kaldı ki daha önce Malatya-Ovacık fayı ile ilgili de 7 üzerinde deprem üretme potansiyeline sahip olduğu ifade edildi ama nedense sonra sanki bu fay yokmuş gibi davranıyor insanlar. Bana kalırsa Malatya-Ovacık fayı Bingöl-Yedisu fayı ve Pütürge'deki kırılmayan fay göz önünde bulundurulursa Malatya halen ülkedeki en riskli illerden biri. Kafayı kuma gömmek çözüm olacaksa hep birlikte gömelim ama bilim insanlarının yaptığı açıklamalar ışığında halk mutlaka bilinçlendirilmeli ve ona göre tedbirler alınmalı diye düşünüyorum.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • İsminiz (1 yıl önce)B.D. isimli kullanıcı yorumuna
    siz ne iş yapıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bazı kendini bilmez, boş boğaz, tıklanma, para meraklısı sosyal medya hesapları ve İnternet siteleri yüzünden insanlar tedirgin oluyor. Bu bölgede bir daha büyük deprem olmayacak dersen alıcısı olmuyor galiba. İlla felaket tellallığı yapmak istiyorlar. Benciller.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • faruk (1 yıl önce)
    ağırları hafife çevirmeye devam
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatya'dan bir cacık olmaz Allah'a şükür ki şehri terk ettim .Alın memleketi tepe tepe kullanın adı Malatyalı ama Baskilli ve Adıyamanlı dostlar
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ne boş bi yorum
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Terkedememişsin. Hala buradasın…
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bir daha da gelme sana zahmet.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yorum yaparken bari Malatyalı diye yazmasaydın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    4.sıra olmamış yazık olacak.3.sıra adayı hangi özelliği ile orada malatyanın yarısı onun kapasitesinde,seçmeli bir sistem olsaydı bakalım aday profilleri ne olurdu.partilerin birinci sıraları oy oranlarına göre gitsin.2.sıradan itibaren vatandaşın dediği olsun bakalım,adaylarımız nasıl şekillenir.işte ozaman demokrasi var olacaktır.şimdi bizim yaptığımız tüm türkiyede %90 vekillerin belli olduğu bir seçimde ,seçilenlere oy vermek olacak.tüm partilerde durum malesef aynı.kutuplaşmalar yaratılarak bu çark devam ettiriliyor.vatandaşın aklı alınmış durumda,ben kime niçin oy veriyorum,temsile layık mı?bu seçmenin dünyasında yok.büyük resme bakın ,hayat memat meselesi vs safsatalarla aklımız alınmış durumda ,bazı insanlar oy kullanmıyor kızıyoruz da ,haksız sayılmazlar.vekil yukarıdan sıraya girmiş ,oy kullananın bir etkisi yok artık,başka partide aynı durumda nereye gitse durum aynı.medyada bu durumu dillendirmiyor.1990 öncesi özal dönemi bir seçim böyle oldu.hemen vaz geçtiler.hakim partiler bunun istemiyor.bu olursa siyasetin göbeğinde olan birçok siyasetci burda bir dakika barınamazlar.nitelikli insanlar başa gelir.bu istenmiyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hak ile Batılı Ayıran (1 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyadaki siyasilerden o kadar nefret ettim ki artık oy kullanmaya bile Malatyama gelmeyeceğim.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İlgisiz yorum yapmışsın ama. Oy kullanmıyorsan ozaman bu ülke veya şehir için boş yorum yapma, hatta bence buna hakkında yok. Ben aslen malatyalı değilim ama malatyadan ekmek yiyorsam bu şehir benim şehrimdir, burda evim yok memleketimde evimde var ama terketmeyecem ve aslanlar gibi oyumu da kullanacam ki söz hakkım olsun
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Alparslan (1 yıl önce)
    Insallah bir daha boyle bir felaket yasamayiz. Ama her zaman icin depreme hazirlikli olmaliyiz Naci hocanin dedigi gibi. 6 Subattan gerekli dersleri cikarmamiz lazim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Sadece Malatya da doğmuş. Ama Malatya da yaşamamış. Özetle, Bize Malatyanın suyu ve ekmeği ile büyümüş insanı lazım..
    %80
    %20
    Yanıtla