Battalgazi ilçesinin bağımsız Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, düzenlediği bir basın toplantısında Belediye çalışmaları ve önümüzdeki dönemde yapacakları hakkında bilgiler verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Belediyeye bağlı birim amirlerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşmasına 4 yıl önce göreve geldiğimizde Battalgazi kötürüm bir durumdaydı. Ayağa kaldırılması gerekiyordu. 4 yıl gibi kısa bir sürede ayağa kaldırdık. Bundan sonra ki süreçte de hızla koşmaya başlayacağız diye başlayan Gürkan; Adı ölüm yoluna çıkan Battalgazi-Malatya karayolu, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması, kanalizasyon ve su şebekelerinin yenilenmesi ve yeni şebekelerin döşenmesi, imar haritalarının çıkarılarak imar planlarının yapılma aşamasına gelinmesi gibi hayati konularda çalışmalarımız başarıyla devam ediyor. Battalgaziye hizmet etmek demek Atayurda hizmet etmek demektir. Çünkü İlçemiz Baba yurdudur.
Battalgaziyi geçmişte olduğu gibi bir bilim yuvası haline getirmek için yaptığımız girişimler olumlu sonuçlandı. 2. Ordumuzun ve Üniversitemizin bize gösterdikleri duyarlılığa ve ilgiye ilçem adına teşekkür ederim. Su ürünleri ve Ziraat Yüksek okullarından sonra Veterinerlik bölümünün de ilçemize gelmesiyle Battalgazi geçmişte olduğu gibi bir bilim yuvası kimliğine tekrar kavuşacaktır.dedi.
Başkanın konuşmasından sonra gazetecilerin ve basın mensuplarının sorularına geçildi. Sorular ve yanıtlar ise şöyle:
Soru: İlçenizde TOKİ evlerinin kurulması için bir girişiminiz var mı?
Yanıt: TOKİ, yer istemekte, hazine arazisi istemekte, ilçemizde de TOKİnin istediği statüde arsa bulunmamakta çoğunluğu şahıs mülkiyetinde. Ama biz belediye olarak toplam 24 dönümlük alanda konut yapma çalışmalarımız sürüyor. Hazine ile ilgili bir takım girişimlerimiz var. Olumlu sonuçlanırsa 120 dönüm kadar bir yeri tanzim edip o zaman TOKİ ile işbirliğine gideceğiz
Soru: Şeçimler yaklaşıyor, tekrar aday olacak mısınız, olacaksanız hangi partiden? Malatya adaylığı söylentilerine ne diyorsunuz?
Yanıt: Evet aday olacağım, çünkü vatandaşımız yaptığımız işlerin sürmesini istiyor. Ama bağımsız mı veya partiden mi onu da vatandaşımız söyleyecek, yani hangi arabaya bin derse ona bineceğiz. Ama binme derse de böyle devam edeceğiz. Malatya Belediye başkanlığı içinde, Battalgazi Belediye başkanıyım ilçeme hizmet etmek istiyorum. Öyle bir niyetim yok.
Soru: Geçtiğimiz günlerde Bursada gerçekleştirilen ve 3 gün süren Tarihi Kentler Birliği (TKB)nin Bursa Buluşmasında etkin olarak yer aldınız. Bu buluşmanın İlçemize bir kazanımı olacak mı?
Yanıt: Göreve gelir gelmez ilk işimiz Tarihi Kentler Birliğine üye olmak oldu. Bunun da kazanımlarını kısa sürede gördük. Yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerlerimiz teker teker gün yüzüne çıktı. Burada da Tarihi Kentler Birliğinin üyesi olmamızda büyük yararı oldu.
Soru: İlçe de bir taşımacılık kooperatifi kurulması yönünde bir sıkıntı yaşandı. Şu aşamada durum ne?
Yanıt: Evet, birkaç girişimci taşımacılık yapmak üzere bir kooperatif kurma girişiminde bulundular. Vatandaşlarımız ise kamu hizmetlerinin zaman zaman aksasa da eleştirilse de Kamu tarafından yürütülmesini istiyor. Sanırım İl Trafik komisyonunda konu kapandı
Soru: Kamuoyunda İnönü Üniversitesinin Malatyadan kopuk oluşu görüşü yaygın, Belediye olarak siz de mi öyle düşünüyorsunuz?
Yanıt: Malatyada yanlış algılamalar var. Bazı unsurlarda bu çatışmayı körüklüyor. Üniversitemiz bizimdir. Üniversitemizin, gelişmesi, atılımlar yapmasına bütün kesimlerin katkıda bulunması gerekir. Sorumluluk sadece üniversitelerin değildir. Bütün kurumların uzlaşma kültürü içinde çalışması gerekir. Biz Battalgazi Belediyesi olarak Üniversitemiz ile hiçbir zaman sorunumuz olmadı, üstelik bütün çalışmalarımızı ortaklaşa gerçekleştirdik. Buna örnek, Türkiyede bir ilk olan ve bu yıl da 4. üncüsünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Melitadan Battalgaziye sanat etkinlikleridir. Bunu bütün içtenliğimle söylüyorum. Üniversitemiz bizimdir. Üniversitemiz de bizim bu yaklaşımımıza hep olumlu yaklaşmıştır
HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN