SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Zaten Meydanmış, Biz Bozmuşuz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya ticaret Lisesinin yıkılarak yerine Cumhuriyet Meydanı yapılması ile ilgili olarak, “Meydan yaptığımız yerde Cumhuriyetin ilk kuruluşunda burası zaten meydanmış biz bozmuşuz. Eski meydanı tekrar eski haline getiriyoruz.” Dedi. Gürkan’ın açıklamalarını doğrulayan fotoğraflar ise Araştırmacı Nezir Kızılkaya’nın arşivinden çıktı. Fotoğraflar da meydanda kutlama törenleri gözüküyor. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ERTV’de Hülya Kaya’nın hazırlayıp sunduğu  Hülya Kaya ile Güne Bakış programına konuk olarak kentteki güncel gelişmelere ve yürütülen projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.   

Malatya Ticaret Lisesi’nin ve eski öğretmenevinin yıkılarak yerine Cumhuriyet Meydanı yapılması ile ilgili proje hakkında da konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz ne dedik; Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlayacağız. Meydan yaptığımız yerde Cumhuriyetin ilk kuruluşunda burası zaten meydanmış biz bozmuşuz. Malatya’da 1932’de orası şehir meydanı. Yeşil kuşak dediğimiz güzergahta 1930’da yeşil alan. Biz sonradan bozulanları düzeltmeye çalışıyoruz. Ticaret Lisesini bulunduğu alan zaten 1932’de meydan. Gazi Mustafa kemal Atatürk, TCDD’nin açılışı için geldiği Malatya’da o meydanda tören düzenleniyor. Eski meydanı tekrar eski haline getiriyoruz. Biz tarihsiz bir şey yapmayız.” İfadelerini kaydetti. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın açıklamalarını doğrulayan tarihi fotoğraflar ise Araştırmacı Nezir Kızılkaya’nın arşivinden çıktı. Arşiv fotoğraflar da, mevcut meydan yapılan alan da törenlerin yapıldığı ve boş düz bir meydan olduğu görülüyor.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Zafer (2 yıl önce)
    Sn.Editör,yorumumu neden yayınlamıyorsunuz.Hakaret yok,rencide edici kelime yok.Yoksa üzerinize mi alındınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    O yıllarda her yer boştu,o zaman heryeri yıkıp tören alanı yapalım.Zaten yılın yarısı ören yapan milletiz.Madem bozulanlar düzeltilecek,Kernek göl havuzu nerede,dereyi genişlet havuz yap al.50 sene her yaz şehrin nefes aldığı Kernek kayıp,kent hafızası kayıp...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Umut Güven Uysal (2 yıl önce)
    Nezir Beyin arşivi aynı zamanda Malatyamızın kent hafızası açısından önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Kendisine ve MalatyaHaber ailesine şükranlarımı sunarım.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bu kadar güzel resimler olduğuna göre çok Necip bir arşiv olsa gerek. Katkıları için teşekkür edelim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Nezir bey o kadar yaşlı mı? Demek hatırlıyor! (Gürkan'nın daha önce bunu hatırlamaması çok garip) Belediye yaptığı yanlışa kılıf bulmuş! Atalarımız ne diyor "minareyi çalan kılıfını hazırlar" Belediye başkanı bu mantıkla her yaptığı yanlışa kılıf bulacaksa o önerimiz çok olur....
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Her şeyi bilmek için yaşlı olmaya gerek yok sanırım. Bir bilenden dinlemek yeterli. Örneğin o meydanın adı "Cumhuriyet Meydanı". Aynı zamanda Malatya ve Elazığ Halk evlerinin maçlarına ev sahipliği yapan bir saha. Daha da ilginç bir bilgi ise o sahada küçük çaplı at yarışlarının yapıldığı. Merak edenlere bilgi mahiyetinde olsun...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)Bilgi isimli kullanıcı yorumuna
    Sn. Bilgi Lütfen bir karar verin burası Tören alanımı futbol sahasımı yada at yarışı yapılan hipordrum mu Yazdıklarınız ile bilgi kirliliği oldu Bizim dinlediğimiz bir bilen o yerin resmi hiç bir statüsü olmayan boş bir arazı olduğu söyledi Dün yine sorduk aynen böyle dedi
    %40
    %60
    Yanıtla
  • 1648674232 (2 yıl önce)Bilgi isimli kullanıcı yorumuna
    Bir aynı zamanda tek motorlu uçakların inip kalktığı pist demediğin kalmış!O meydanda atlar 100 metre hız konuşu bile yapamaz.Hangi at yarışından bahsediyorsunuz?Siz hiç hipodrom gördünüzmü?
    %100
    %0
    Yanıtla