"Özelleştirme" gerekçesiyle Adana Tekel Sigara Fabrikası ile birlikte kapatılması düşünülen Malatya Sigara Fabrikasının kapatılmaması için Tek-Gıda İş tarafından başlatılan destek arayışı Sivil Toplum örgütleri ve Siyasi Partiler düzeyindeki görüşmelerle sürüyor. Sendika yöneticileri son olarak CHP'yi ziyaret ederken, CHP il başkanı Niyazi Gökçe, "Tekel'i kapatmak cinayettir" diyerek, yapılan özelleştirmelere sert tepki gösterdi.
AKBUDAK: TEKEL MALATYALININ SORUNUDUR
Sendika Başkanı Servet Akbudak yaptığı konuşmada; Adana Sigara Fabrikası ile kapatılması düşünülen Malatya Sigara Fabrikamızın kapatılmaması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Çünkü TEKEL sadece işçilerin sorunu değildir, tüm Malatyanın sorunudur. Hükümet nezdinde girişimlerimizin yanı sıra Malatyada da ayırımsız toplumun tüm kesimlerine Tekelin kapatılmaması için destek arama çalışmalarımız kapsamında sizleri de ziyaret ediyoruz. CHPnin Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında memleketimize kazandırdığı bu eserlerin talan edilmesine göz yummayacağınızı umuyoruz dedi.
GÖKÇE: YAPILAN ÖZELLEŞTİRME DEĞİL..
CHP il başkanı Niyazi Gökçe de Tekelin kapatılmasına karşıyız diye başladığı konuşmasını Yapılanlar özelleştirme değildir. Özelleştirme adı altında halkı kandırıp, arsalarını yandaşlarına peşkeş çekmektir. Bunun en canlı örneği Sümerbanktır. Tekelin arsaları da aynı Sümerbank gibi paha biçilemez değer de ve üstelik komşular. Onun için aynı yöntemi Tekel için de uygulamak istiyorlar
Özelleştirmeler; hantallaşan, zarar eden kuruluşların karlı hale getirilmesi özel girişimcilere verilmesi ve bu kuruluşların işler hale getirilmesi amacıyla yapılıyor deniliyor. Sümerbank öyle mi? Tamamen yok edildi. Sümerbank için zarar ediyordu diyorlar, Ya Tekel? Tekelde mi zarar ediyor? Ama bildiğimiz kadarı ile Tekelde böyle bir durum yok. Gençelirimizin dörtte üçünün boş gezdiği bir ortamda Özelleştirilerek bu fabrikaların kapatılması tam bir cinayettir.
CHP olarak gerek TBMMde milletvekillerimizle gerekse de İl Örgütümüzle Tekel Sigara Fabrikamızın kapatılmaması için çalışıyoruz, bundan sonra da bu tavrımız devam edecektir dedi ve konuyu tekrar Özelleştirme İdaresi tarafından satılan Sümerbank Bez Fabrikasına getirdi ve Belediye ile satın alan grubun anlaştıklarını iddia etti.
BELEDİYE İLE ANLAŞMIŞLAR DEMEK Kİ
İl Başkanı Gökçe Sümerbank Alanı İmar Planında yeşil alan ve sanayi alanı olarak görünüyor, yaptıkları çalışmaları ve projelerini görünce bunların Malatya Belediyesi ile anlaştıkları hissediliyor. Belediye ile anlaşmışlar ki böyle projeleri hazırlayıp dillendiriyorlar dedi.