SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burhan Karaduman ve Ferdi Durdu'ya Ödül

0
Güncellendi - 2017-07-16 01:58:29
Burhan Karaduman ve Ferdi Durdu'ya Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün  (BYEGM) bu yıl 15 Temmuz’un gazeteci şehidi Mustafa Cambaz anısına düzenlediği 30. Yerel Medya Özendirme Yarışması’nın ödül töreninde Yeni Malatya Gazetesi muhabirleri Burhan Karaduman ve Ferdi Durdu, iki ayrı dalda 2 ödül aldılar.

Ankara’da düzenlenen törene Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Fatih Şahin, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet  Akarca, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Okutan ve Şimal Bulguroğlu ile birlikte büyükelçiler,  BYEGM’nin 15 Temmuz programı nedeniyle Türkiye’de bulunan çok sayıda yabancı gazeteci ve kalabalık bir topluluk katıldı.

63 ilden 516 basın mensubunun 629 eser ile başvurduğu BYEGM’nin  Yarışmasında 'Araştırma' dalında;  Yeni Malatya Gazetesi’nde 7 Nisan 2016 tarihinde  Burhan Karaduman imzası ile yayınlanan  ‘Kopyala, Kes, Yapıştır Mütalaa Olmuş!’ adlı çalışma üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışmada yine Yeni Malatya'nın 22 Aralık 2016 tarihli sayısında Burhan Karaduman ve Ferdi Durdu ortak imzasıyla  yayımlanan 'İşte Darbe Gecesi 7’nci Üs’teki Telsiz Kayıtları…'  haberi ise  'Yerel Haber' dalında üçüncülüğe layık görüldü.

Araştırma dalında ödül almaya hak kazanan Burhan Karaduman’a ödülünü Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş verirken, Yerel Haber dalında Burhan Karaduman ve Ferdi Durdu’ya ödülünü AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık verdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: "ANADOLU BASINI GAZİ BASINDIR"

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım; Anadolu basının gazi basın olduğunu belirtti.  Basın tarihine bakıldığında, yerel basının, Anadolu basınının özel bir öneminin her zaman olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Aslında Anadolu basını gazi basındır. İstiklal Harbi boyunca Anadolu'da çok büyük işler görmüştür, büyük hizmetler ifa etmiştir. O dönem milletimizin moral değerlerini yüksek tutmak için çok ciddi gayret göstermiştir.” diye konuştu.

Yıldırım, kara propagandalara karşı sağlıklı bilgilendirmenin Anadolu basınıyla yapıldığını, dönemin gazetecilerinin top sesleri arasında, çatışma ortamında yayınlarını bin bir zorlukla ama fedakârlıkla sürdürdüklerini anlattı.

Zafer kazanılması ve Cumhuriyetin kurulmasının ardından da Anadolu basının halkın ve demokrasinin sesi, savunucusu olmaya devam ettiğinin altını çizen Yıldırım, “Türkiye’de özgürlük alanları sizler sayesinde  gelişiyor ve demokrasimiz sizler sayesinde güçleniyor.” dedi.

“MEDYA O GECENİN KADERİNİ VE SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ”

15 Temmuz alçak darbe girişimi sırasında medyanın gücüne değinen Binali Yıldırım, şöyle devam etti: “O gecenin şüphesiz kahramanları var. Bu kahramanların başında kendisini bu ülkeye adamış dirayetli Cumhurbaşkanı, bayrağını, özgürlüğünü, ülkesini, milletini seven dirayetli bir hükümet var. O gecenin kaderini ve seyrini de değiştiren, medya. Medya o gün durumdan vazife çıkararak, hemen devreye girmiş ve alçak darbecilerin oyun planını bozmuştur. Yaptıkları işgal girişimi akamete uğramış ve milletimizin duyduğu haberlerle ümitleri yeşermiş ve meydanlara inmiştir. Medya o gece hakikaten çok iyi bir sınav vermiştir. Ben bu vesileyle bir kere daha yerel, medyayı, ulusal medyayı, internet medyasını, sosyal medyayı bütün medya mecralarını ve orada korkusuzca görev yapan, silahlara karşı kendisini ortaya koyan bütün fedakâr medya mensuplarına ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.”

Türkiye'de ne olup bittiğini, ne yaşandığını anlamak için yerel  medyaya büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Yıldırım, yerel medya kuruluşlarının sayı ve etkinliklerinin giderek arttığını, bunun da ülke, demokrasi ve gelecek için ümit verici olduğunu belirtti.

KURTULMUŞ: “15 NİSAN BİR DESTANDIR”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  15 Temmuz’un, sadece Türkiye’nin demokrasi tarihi bakımından değil, dünya demokrasi tarihi bakımından da önemli olduğunu belirterek, “Madalyonun bir yüzünde bu Anadolu ve Rumeli topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet hareketlerinden biri yer alıyor. Bu topraklar çok ihanet gördü ama bu ihanet, son gördüğümüz, yaşadığımız ihanet, bunların arasında en acı, en haince olanlarından biridir ve milletimize son derece ağır bedeller ödettirmeyi hesaba katarak yola çıkılmış olan bir ihanet hareketidir. Madalyonun öbür yüzü ise büyük bir kahramanlık destanıdır. Yine bu millet, tarih boyuna çok büyük kahramanlık destanları yazmış bir millettir. Ama 15 Temmuz’da hem de 21. yüzyılın başında bu millet, dünyada demokrasinin nasıl savunulacağını, milli iradeye karşı harekete geçen, elinde topu, tüfeği, tankı, uçağı olanlara karşı nasıl mücadele edileceğini dünyaya destansı bir kahramanlıkla göstermiştir.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, 15 Temmuz’un, gözleri önünde evlatları şehit düşen analar, kucaklarında eşleri şehit edilen hanımlar, evlatları, çocukları ve tanıdıklarının haberlerini en acı şekilde alan insanların hep beraber yazdığı büyük bir destan olduğunu kaydetti. Bu destanın kahramanlarının hiçbir zaman unutulmayacağını ve unutturulmayacağını belirten Kurtulmuş, “15 Temmuz’u Türkiye’nin millî birlik ve dayanışmasının önemli tarihsel destanlarından biri olarak kabul ediyor ve inşallah sonraki nesillere bunu aktarmak için bütün gücümüzle gayret sarf ediyoruz.” dedi.

“YEREL MEDYA İYİ BİR SINAV VERMİŞTİR”

BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca; “Öncelikle belirtmeliyim ki, yerel medyamız, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in kurulması, demokrasiye geçiş gibi önemli tarihsel süreçlerde, genel anlamda çok iyi sınav vermiştir. Son olarak, geçtiğimiz yıl yaşadığımız FETÖ hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında da demokrasiden yana tavır alarak bu mükemmel geleneğini taçlandırmıştır.” dedi. Yerel medyanın, çağdaş demokrasilerin önemli kurumlarından biri ve yerel sorunların, taleplerin, beklentilerin dile getirilmesinde en etkili mecra olduğunu  belirten Akarca,  vatandaşların, yerel düzeydeki sorunlarının yanında genel siyasi, ekonomik, sosyal konulardaki fikirlerini, şikâyetlerini, özlemlerini de yerel medya aracılığıyla merkezi yönetimlere duyurabildiklerini ifade etti.

BYEGM Müdürü Akarca, yerel düzeyde olan ama insan ve toplum yaşamında büyük yer tutan, bireylerin günlük hayatını doğrudan ilgilendiren konuların, sıklıkla yerel medyanın ilgi alanını oluşturduğunu  aktararak şöyle devam etti; “Kısacası yerel medya, bir bakıma demokrasimizin kılcal damarlarıdır. Bu nedenle güçlü bir yerel medya, ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için vazgeçilmez değerdedir. Böylesine büyük önem taşıyan yerel medya, Genel Müdürlüğümüzün ana çalışma konularından da biridir. Hedefimiz, yerel medyanın güçlendirilmesi, gerçek işlevini en iyi şekilde yerine getirmesi ve demokrasimize beklenen katkıyı sunmasıdır.”

TÜİK verilerine göre ülkemizde çıkan gazetelerin yüzde 94’ünün yerel ve bölgesel, yüzde 6’sının ise yaygın olduğunu aktaran Akarca,  tiraj bakımından bu tablonun tam tersi bir durum yaşandığını, toplam tirajlar içinde yerel ve bölgesel gazetelerin payının yaklaşık yüzde 16, yaygın gazetelerin payının ise yüzde 84 olduğunu kaydetti.

TC yayıncılığı konusunda da istatistikleri paylaşan  Akarca, “RTÜK verilerine göre TV kanal sayıları, yerel 166, bölgesel 13, ulusal 19’dur. Yani yerel ve bölgesel kanallar yaklaşık yüzde 90, ulusal kanal ise yüzde 10 oranındadır. İzlenme oranları bakımından elimizde sağlıklı veri olmasa da gözlemlerimiz, ulusal yayın yapan televizyonların belirgin üstünlüğe sahip olduğu yönündedir.” dedi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- BYEGM

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bureli (7 yıl önce)
    Tebrikler bu ödulu hak ettiğiniz emeğinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla