SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Burhan Orak Anısına Düzenlenen Turnuvalar Devam Ediyor

Burhan Orak Anısına Düzenlenen Turnuvalar Devam Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

2023 yılında hayatını kaybeden beden eğitimi öğretmeni ve basketbol hakemi Burhan Orak anısına basketbol ve sokak basketbolu (streetball) turnuvaları düzenleniyor.

Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Yeşilyurt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 1. kategori maçlar 2 Mayıs 2024’te başlayıp tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi X (eski adıyla Twitter) hesabında “"Enerjik Okullar Sağlıklı Nesiller Burhan ORAK 3 x 3 StreetBall” Basketbol Turnuvası düzenlendi. 140 öğrenciden oluşan 35 takımla 60 müsabaka gerçekleştirildi” mesajı atıldı. İl Müdürü Behçet Bakar’ın merhum Orak’ın annesine hediye verdiği de mesajda belirtildi.

Turnuvaların 2. kategorisi, 9 Mayıs’ta başlayıp 12 takımın yer alacağı ve 36 maç oynanacağı Veteranlar Ligi ile devam edecek. Maçlar Merkez Spor Salonunda (Özalper Mahallesi, Alparslan Türkeş Bulvarı No:3 adresinde) oynanacak.

3. kategori maçları, 15-21 Mayıs tarihleri arası İnönü Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan 3x3 streetball basketbol turnuvası olacak . Bu turnuvaya hem İnönü Üniversitesinde öğrenim gören hem de Turgut Özal Üniversitesinde öğrenimine devam eden öğrenciler katılabilecek.

Burhan Orak Kimdir?

25 Temmuz 1979 Akçadağ doğumlu Orak, 1998 İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde eğitimine başlamış, mezuniyetinin ardından 2004 yılında kazandığı KPSS sınavı sonrası Çelikhan Çok Programlı Anadolu Lisesine öğretmen olarak atanmıştı.

2004’te Türkiye Basketbol Federasyonunun Malatya’da açtığı sınavı başarıyla geçerek saha, bir yıl sonra Ankara’da düzenlenen klasman hakemliği kursunu tamamlayıp C klasman hakemi oldu; 10 yıl boyunca birçok maçta düdük çaldı. Hakemliğinin bitiminde gözlemcilik yapmaya başladı. 2019-23 arası Malatya il hakem kurullarında görev yaptı. Voleybol, spor tırmanışı ve bisiklete de ilgi duyan, en son Battalgazi Metin Emiroğlu Anadolu Lisesinde öğretmenlik yapan, evli, iki çocuk babası Orak, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşüp, depremden bir hafta kadar önce, 1 Şubat 2023’te hayatını kaybetti.

Basketbolu çok seven, bu spora yıllarca emek veren Burhan Orak adına düzenlenen turnuvanın ileriki yıllarda devam ettirilmesi Malatya basketbol camiasının beklentisi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 hafta önce)
    Türk basketbolunun yanı sıra ülke ve ilimiz voleyboluna da büyük emekleri olmuştur. Şahsen tanıma şansı bulduğum kıymetli hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar dilerim. Turnuvanın düzenlenmesinden, katılım sağlayanlarına kadar herkese teşekkür eder, başarılar dilerim. Umarım diğer yıllarda da devam eden bir anı turnuvası olarak kalır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)
    Allah rahmet eylesin Burhan abi güzel insandı yaşasa bunları görse çok mutlu olurdu ruhu şad olsun güzel kalpli insan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Basketbol Sever (1 hafta önce)
    Basketbola yıllarca emek veren Burhan hocamız için düzenlenen bu turnuvayı gerçekleştirilen Malatya Basketbol ailesine teşekkür ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 24 Saniye (1 hafta önce)
    Gerçekten mükemmel bir 3x3 turnuvası oldu emeği geçen herkese teşekkürler merhum hocamız için yapılan bu tür organizasyonlar adının yaşatılması için gösterilen gayret takdire şayan umarım geleneksel hale gelir ve her yıl düzenlenir bu tür turnuvalar heyecanla sıradakilerini bekliyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla