SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütün Sorunlar Malatya ve Bizim İçin Yok Hükmündedir"

0
Güncellendi - 2020-08-30 07:26:58
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin etkin, hızlı, çözüm üreten önemli bir yönünün olduğunu ifade ederek, Yeşilyurt ilçesi Bindal Mahallesinin 70 yıllık tapu sorununun etkin ve tam teşekküllü bir çalışmayla ortadan kaldırıldığını söyledi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Yeşilyurt ilçesi Bindal Mahallesi’ni ziyaret ederek, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Bindal’ın kurulduğu günden buyana AKP’ye büyük destek verdiğini ifade eden Milletvekili Öznur Çalık, “Vatanını, milletini, cumhurbaşkanını, AK Parti’yi seven bütün kardeşlerimiz burada. Bölgedeki mahallelerimiz ile birlikte Malatya’da, AK Parti’nin en önemli destekçisi oldunuz” dedi.

Çalık, bölgeye bugüne kadar önemli hizmetlerin yapıldığını ve çalışmaların sürdüğünü kaydederek, “Gelirken asfaltlanan yollarımızı gördük. Hala devam eden ve yapılması gereken yatırımlar ile hizmetlerin olduğunu biliyoruz. Özellikle Bindal Mahallemizdeki sathi kaplama çalışmasında 7 kilometrelik yol programa alınmış vaziyette. Sizlerin talepleriyle yollarımız yapılacak. Yollar, binalar yapılır, fiziki gerçekleşmelerin hepsini tamamlarız ama Bindal ile alakalı çok önemli bir sorun vardı. 70 yıllık ve katlanarak büyüyen bir sorun vardı. Vatandaşlarımızın 70 yıl önce oturdukları toprakların kendi adlarına tapusunu çıkarıyorlar. Çıkarılan bu tapudan sonra dönemin yetkilileri tapulara itiraz ediyor, ‘buralar sizin değildir’ diyor. Bu itirazın üzerine öğünden itibaren bugüne kadar itirazlarla birlikte katlanarak büyüyen bir sorun haline geliyor. O gün üzerinde tapu olan vatandaşımızın vefat etmesi, arkasından birçok verasetlerin intikal etmesi sorunun katlanarak büyümesine neden oluyor. En son geldiğimiz noktada 2020 yılı itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a bizzat muhtarımızı götürdük. Beraber oturduk, konuştuk. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin etkin, hızlı, çözüm üreten en önemli yönünü gördük. Hemen tüm talimatlar verildi. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın da talimatlarıyla maliyeden halledilmesi gereken işlerde aynı zamanda takip edildi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal ile yaptığımız görüşmeler Berat Bakanımızın destekleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un olaya tam teşekküllü bir şekilde el koymasıyla başlayan süreç bugün Bindal’ın 70 yıllık sorununun neticelenmesine vesile oldu” dedi.

“En büyük teşekkürü Cumhurbaşkanımıza yapıyoruz”

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile sürekli bir görüşme gerçekleştirildiğini anlatan Çalık, “Muhtarımız ve vatandaşlarımız sürekli görüştüler. Hiçbirinde de ‘of’ demediler. Bu noktada Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Büyükuzun’a, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a çok özel teşekkürlerimi iletiyorum. Bu yüce gönüllü vatandaşlarımızın çözülemeyen, kronikleşen sorununu çözüp, neticelendirmelerinden dolayı gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii ki en büyük teşekkürü Cumhurbaşkanımıza yapıyoruz. Bu sistemi ülkemizle buluşturan, bütünleştiren ve her birimiz için örnek kimliğini yüreğimize işleyen liderimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Çözemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığını görüyorum”

Çalık, hep birlikte Bindal’ın, Yeşilyurt ve Malatya’nın daha güzel olması için çalıştıklarını belirterek, “Çok önemli yatırımları getirdik, getirmeye de devam ediyoruz” dedi. Milletvekili Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın incir, kuru incir ve kuru üzüm müdahale alımlarına bu yıl kayısının da ilave edildiğine dair açıklamasını anımsatarak, “Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısının ardından verdiği müjdeyi Malatya’mız ayakta alkışladı. TMO’nun kayısı alımı yapması Malatya’mızın ekonomisi, çiftçimiz ve üreticimiz için büyük önem taşıyordu. Kayısımızın Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımının gerçekleştirilmesi çiftçimize ve üreticimize büyük katkı sağlayacak. Kayısımız, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınması özellikle siz kayısı üreticilerimizi çok ciddi manada sevindirmiş, bizleri de çok mutlu etmiştir. Bu noktada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü’ne desteklerinden, ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Konuları özel takip ederseniz ve işin içerisine derinlemesine girerseniz, sorunu içselleştirirseniz çözemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığını görüyorum. Hele de, lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece bütün sorunlar, Malatya ve bizim için yok hükmündedir. İmkansız zaman alır, zor hemen yapılır” diye konuştu.

Çalık’a Yeşilyurt ilçesi Bindal Mahallesi ziyaretinde AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Yeşilyurt Belediye Başkan yardımcıları Şahin Özer ve Kadir Can Esen, AKP Yeşilyurt ilçe başkanı Muhammed Yalçınkaya ile partililer eşlik etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • selçuk (4 yıl önce)
    70 yıllık sorun olduğunu ve arazilerin tapularının olduğunu söylüyorsunuz tapulu arazileri 2. kez vatandaşa milli emlak üzerinden para karşılığı satmak doğru değildir. Zamanın yetkilileri diyorsunuz tapu kadastro neden tapu verdi şayet problem varsa bu vatandaşlara. Devlete güvenmek mi suçları lütfen elinizi vicdanınıza koyun bu arazileri zamanında vatandaş parasıyla aldı tapusunuda devlet verdi. Şimdi 2. kez satarak mağdur edilmektesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Yine nereye metro hatti getirdiniz sayin vekilim projelerinize devasa acilislariniza yetisemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Garibim (4 yıl önce)
    Artık kimse size inanmıyor farkindamimsiniz her haberde şu yorumları takip ediyorum yandaş olanlar dan başka iyi bir yorum yok bnce siz buraya bakın ne durumda olduğunuzu insanların size nasıl baktığını görün kısaca kimse inanmıyor sizlere artık saygılar sunarım
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyyit (4 yıl önce)
    Yani 18yıl geçtikten sonra sorunları çözebilecek güce ancak sahip olduk diye mi anlayalım. O zaman 18 yıldır çözülemeyen sorunları buyrun çözün çevre yolu sorunu, müdürlük binaları neden yok. Mesela milli eğitim (merkez ilçeler dahil), tapu, nüfus, Iskur, binaları . Mimari harika beylerderesi Viyadüğü tünellerin yolları çöktü.Ülkenin inşaatı en uzun süren vaka yatırımları neden memleketimizde. Örnek stad kapalı havuz . Baştan savma yapılan havaalanı terminal binası neden iki üç yılda bir müjde gibi sunuluyor. Hepsini geçtik. Mensubu olduğunuz partinin 18 yılda bir binası yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • horozcu (4 yıl önce)
    Tavuk mu yumurtadan? Yumurta mı tavuktan? Sınıf başkanı niye gelmemiş? İlçe başkanı 'na İnsaniyet namına geçmiş olsun. Bindal'da mı covid olmuş? yoksa forsunu bozuyor diye maske takmayan Hanım ağa'ya bulaştırmak için mi gitmiş?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (4 yıl önce)
    Demek ki çözmek istemiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (4 yıl önce)
    icraat lazım boş laf bunlar
    0
    0
    Yanıtla