SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bütünleşmenin Temel Unsuru"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:08:19
A- A+ PAYLAŞ

49. Kütüphaneler Haftası, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Doğanşehir Belediye Düğün Salonunda yapılan kutlamada İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Alpdoğan okumanın ve kütüphanelerin önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Alpdoğan, “Milli Kültürümüzü, sosyal adet gelenek ve göreneklerimizi, yaşayışımızı bütün özellikleriyle tespit eden ve bunları gelecek kuşaklara aktarmaya yarayan en önemli iletişim araçlarının başında kitap gelir. Kitaplar bir milletin fikir hayatının, edebiyat hayatının doruk noktasıdır. Milli kültürde bütünleşmenin temel unsurudur. Kitaplar okunmak için yazılır. Kütüphaneler de bu kitapları okutmak için kurulur. Kitap okumak insanın yalnız boş zamanlarını değerlendirmesi ile kalmaz, insanın ruhi yapısını geliştirir. Kültürünü bilgisini ve görgüsünü artırır” dedi.

Hafta dolayısıyla, öğrenciler şiir okudu. İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz’in organizasyonuyla, Malatya Sahne Sanatları Merkezi oyuncuları Doğanşehir ve Polat’ta ilköğretim öğrencilerine yönelik “Haylaz Mustafa” oyununu sahneye koydu, ayrıca kukla gösterisi yaptı.

2013 yılında Doğanşehir’de en çok kitap okuyan Melisa Günaydın, Asiye Topal, Tuba Erbatan, Yiğit Çoban ve Yunus Emre Gün'e Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ile İlçe Kütüphane Müdürü Ahmet Alpdoğan çeşitli ödüller verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız