SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Bütünlük İçinde Hareket Etmeli'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:50:41
'Bütünlük İçinde Hareket Etmeli'
A- A+ PAYLAŞ

Sivil Toplum Örgütlerinin kapasitelerinin arttırılması, kültürel, siyasal ve iktisadi alanda yapacakları faaliyetlerin belirlenmesi, aralarındaki iletişim bağının güçlendirilmesi, bilgi ve deneyimlerin paylaşılması amacı ile düzenlenen "Sivil Toplumu Anlamak" konulu istişare toplantıları devam ediyor. 

Malatya Kent Konseyi ev sahipliğiyle Kent Konseyi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya hemşeri dernekleri katıldı. Kent Konseyi'nin sivil toplum kuruluşlarının gelişimine katkı sağlamak gibi bir görevi olduğuna söyleyen Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, Sivil Toplum Kuruluşlarının kendi alanları ile ilgili çalışmalar yapmalarının sonuç odaklı başarılar getireceğini ve aynı zamanda bir kurumsallaşma kültürü kazanacaklarını belirtti.

Konuşmalarında hemşeri derneklerinin önemine sıklıkla vurgu yapan Yıldırım, " Kim bu şehre daha çok hizmet ediyorsa, kim bu şehrin dinamiklerini merkeze koyuyorsa o daha çok Malatyalıdır. Bu toplantımızın amacı hemşeri derneklerimizin sıkıntılarının neler olduğunu tespit ederek, onlara bu şehrin geleceğine katkı sağlamalarına destek olmaktır" dedi.

Doğanşehir ve Çevresi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilaver Gür, "Herkes geldiği yerin kültürü ile bu şehre geliyor, fakat bu şehrin ortak değerlerinde ve kültüründe hoşgörü zemininde buluşmalıyız" vurgusu yaparken Bingöllüler Derneği Genel Sekreteri Said Güneş "Malatya payda olduktan sonra, biz pay olmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Alikanlılar Deneği Başkanı Zeynel Kayan ise "Malatya'nın güçlenmesi, bizlerin güçlenmesi demektir, güçlenmememizin önündeki en büyük engelimiz ise yer sıkıntısıdır, Malatya Belediyesi tarafından hemşeri derneklerinin faaliyetlerini yürütebilecekleri ve bir arada olabilecekleri mekana ihtiyacımız var" dedi.

Pütürgeliler Derneği Başkanı Necati Çelebi ise, Malatya'nın güçlenmesi için dayanışmanın ve bütünleşmenin amacına uygun hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Erzurumlular Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Kerim Kurtoğlu, hemşeri derneklerinin Malatya'da aktif bir şekilde hizmet üretebilmeleri için "birlik" benzeri bir oluşum etrafında bir araya gelmelerine vurgu yaparken, Atmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Başıbüyük ise Malatya Belediyesi'nin imkanları ölçüsünde bu dernekler vasıtası ile hayata geçirilecek projelere destek olması gerektiğini söyledi.

Baskilliler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Görgün, özellikle SODES kapsamında hazırladıkları projelerine destek verilemediğini belirtirken Doğanyol İlçesi Belde ve Köyleri Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Cengiz, kendilerinin kamu yararına çalışan gönüllüler olduğunu, tabela vergisinden muaf tutulması gerektiklerini söyledi.

Programın sonunda dernek temsilcileri, cenaze hizmetlerinde, Araştırma Hastanesinde yatan hastaları için refakatçilerin barınma ihtiyaçları, öğrencilerin burs talepleri ile ilgili konular hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantıya Adıyamanlılar Derneği, Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Atmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Baskilliler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği, Bingöllüler Kültür Dayanışma Derneği, Çelikhanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Darendeliler Derneği, Doğanşehir ve Çevresi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Doğanyol İlçesi Belde ve Köyleri Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Geleli (Rütükhanlılar) Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, İzollu ve Çevre Köyleri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, Karslılar Köyü Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği, Mamsurlular Derneği, Öz Beydağlılar (Mamurekliler) Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Öz Pütürgeliler Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Parçikanlılar (Bozburunlular) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcileri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız