4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı, bu yıl yoğun bir ziyaretçi akınına sahne olurken, fuara katılan Azerbaycan milletvekili yazar Ganire Paşayeva da, Azerbaycan standında belirli aralıklarla kitaplarını imzalayarak, okurlarıyla buluşuyor.
4.Anadolu Malatya Fuarı ile ilgili bir değerlendirme yapan milletvekili Paşayeva, düzenlenen fuarı çok değerli bulduğunu belirterek, bir milletin, toplumun kalkınmasının okumakla, eğitimle ve bilgiyle olacağını söyledi.
21. Yüzyılın okuma, eğitim ve bilgi yüzyılı olduğunu kaydeden Paşayeva, “Özellikle gençliği okumaya, kitaba teşvik etmek adına yapılan işler çok güzel işlerdir. Bu tür kitap fuarları gençler için çok önemlidir. Gençler buraya gelerek, yazarları yakından tanır, kitapları görür, seçer ve kitaba merak sararlar. Özellikle bu kadar insanın bu fuarı ziyaret etmesi, büyük bir hadisedir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına, çalışanlarına ve burada zahmeti olmuş herkese teşekkür etmek istiyorum. Komşu illerde böyle bir fuarın olmadığını öğrendim. Bu da Malatya ile beraber komşu iller için de çok büyük hizmet olur” dedi.
Bu yıl fuara yurt dışından Kırgızistan’dan Cengiz Aytmatov’un oğlu Askar Aytmatov’un gelerek Kırgıziszan’ı, oradaki tarih ve edebiyatı anlattığını, kendisinin de buradaki kardeşleriyle bir şeyler paylaştığını dile getiren milletvekili Ganire Paşayeva, “Gelecek fuarlarda Türki Cumhuriyetleri’nden, Balkanlar’dan, Ortadoğu’dan yazarlardan da davet yapılırsa, Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın uluslar arası boyutu daha da artar. Bu da gençler için daha iyi olur. Televizyonlardan gördükleri yazarları yakından tanır, beraber olurlar. İnşallah gelecek yıllarda Azerbaycan ve diğer devletlerden daha çok yazar olacak” şeklinde konuştu.
Malatya’da kendisini çok mutlu hissettiğini belirten Paşayeva, davetten dolayı teşekkür ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Burada, Azerbaycan adına bir şeyler anlatmaya, tanıtmaya çalıştık. Kitaplarımızı imzaladık, okuyucularla buluştuk. Çocukların, gençlerin Azerbaycan standına gelmesi, meraklanması bizim için çok önemliydi. Karabağ hikayeleri ile Karabağ’ı anlattık. Azerbaycan’ın ağır acısını. Yüzde 20 topraklarımız Ermenistan işgalinde. 1 milyon göçmenimiz var. O göçmenlerin hikayelerini anlatan, Karabağ hikayeleri. Türkiye’de çıkan diğer kitapları da sergiledik. Bu fuarları çok özel buluyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesini bir kez daha kutluyorum. Her yıl biraz daha büyüsün diye temenni ediyorum.”