SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyük Camiye Yer Aranıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya büyük bir cami yapılması için başlatılan teşebbüsler sürüyor.

Müftü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun önceki aylarda yaptığı ziyarette, Malatya'yı temsil eden büyük bir cami bulunmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü belirtmesi üzerine, şehre büyük bir mabet kazandırmak kararı aldıklarını söyledi.

Gerek, belediyeyle temasa geçip cami için yer gösterilmesini istediklerini belirterek, "İstanbul'da Sultanahmet, Ankara'da Kocatepe, Adana'da Sabancı Merkez Camii gibi büyük bir cami yapmak istiyoruz. 6 minareli olması düşünülen cami için belediyenin yer bulması halinde inşaata başlayacağız. Bu büyük eseri Malatya'ya kazandırmak istiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız