SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Katkı Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2018-07-06 04:41:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay, bölge turizmi ile ekonomik hayata büyük kazanımlar sağlayacak ‘Beylerderesi Şehir Parkı’ projesinin inşaat alandaki çalışmaları yerinde incelediler.

BAŞKAN ÇINAR, NOGAY’I AĞIRLADI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay’ı makamında ağırladı.

SON ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ziyaret sırasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay’a ‘Beylerderesi Şehir Parkı’ projesiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Çınar,  Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay’a Yeşilkonak kursiyerleri tarafından yapılan el emeği göz nuru eserleri hediye etti.

 GENİŞ KAPSAMLI DEĞERLENDİRME

Makam ziyaretinin ardından Beylerderesi’ndeki inşaat alanına giden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden çalışmaları yerinde incelediler.

"BÖLGE EKONOMİSİ VE TURİZMİNİ CANLANDIRACAK"

Projenin bölgedeki ekonomik, turizm ve sosyal hayatın hareketlenmesinde önemli bir rol oynayacağını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 1 Milyon 350 bin metrekare alanda hizmete girecek 'Beylerderesi Şehir Parkı' projesi bölgenin, kentin ve ilçenin modern yaşam kültürüne artı değerler kazandıracağını ifade etti.

"FARKLI BİR BOYUT KAZANDIRACAK "

'Beylerderesi Şehir Parkı' projenin her aşamasını titizlikle takip ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, " Mimari projesi, sosyal donatıları ve mekânlarıyla gelecek nesillere bırakılacak çok kıymetli yatırımlarımız arasında yer alan ‘Beylerderesi Şehir Parkı’ projesinin uygulandığı alanda da çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Malatya'mızın ve Yeşilyurt'umuzun sosyal yaşam kültürüne farklı bir boyut kazandıracak olan "Beylerderesi Şehir Parkı" projemiz bölge turizmine ve ekonomik hayata da büyük bir canlılık kazandıracaktır. 7'den 70'e tüm vatandaşlarımıza hitap eden sosyal alanlarıyla bölgede başka bir örneği bulunmayan bu değerli yatırım bölgemizin gelişiminde önemli rol oynayacaktır. Böylesine detaylı ve kapsamlı bir projenin Malatya'ya kazandırılması için Malatya Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilgili kurumlarla ortaklaşa çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız hemşerimiz Cemal Nogay ile birlikte Beylerderesi Şehir Parkı projenin uygulanacağı alanda incelemelerde bulunup, devam eden çalışmalar hakkında fikir alış verişi yaptık.  Bölgemize önemli kazanımlar sağlayacak projemizde emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

 “DEVASA PROJEMİZİN HER AŞAMASINI TAKİP EDİYORUZ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Beylerderesi Şehir Parkı, hizmet alanları, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla hem bölge turizmine hem de ekonomik hayatımıza büyük katkı sağlayacaktır. Projeyi titizlikle takip eden Başkan Çınar ve ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca projenin her aşamasını yakından takip edip, bize büyük destek sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız hemşerimiz Cemal Nogay’a tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum ” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE YEŞİLYURT BELEDİYESİNE TEŞEKKÜRLER”

‘Beylerderesi Şehir Parkı’ gibi değerli bir yatırımın Malatya’ya kazandırılması noktasında gösterilen çaba ve gayretin takdire şayan ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay’da, “ Böylesine devasa bir yatırımın hayata geçmesi noktasında gece gündüz demeden çalışan Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve diğer kurumlarımızı tebrik ediyorum, bizlerde projenin hayata geçmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • aşağışeherli (6 yıl önce)
    sayın mehmet çınar yeşilyurt belediye başkanı nın yaptırmakta olduğu deprem smilasyonlu çocuk eğitim merkezi binası çıraklık okulu için ideal bir mekan.hem çocuklara depremi anlatmak psikolojik açıdan hiç de doğru değil. çocukta paranoyaya sebep olur. dediğim gibi aslında bu merkezde ilgili mühendislik dallarında mühendis ve mimar beyler mühendis mimar odalarınca ve belediyelerce görevlendirilerek bu kursda proje okumayı ve okuduğunu çok iyi bir şekilde sahaya uygulamayı özellikle öğretseler ne kadar doğru bir iş olur.bu kursa kış mevsiminde ustaların boş olduğu dönemde hızlandırılmış eğitim verilebilir yemekli içecekli teşvikli ve sonuçta da sertifikalı olmak üzere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (6 yıl önce)
    O yapılan süs havuzunun mimarı hangi mühendis onu tebrik etmek lazım. Ufkunuz o kadar küçük ki resimler de görebiliyoruz. Yapılan viyadük gözönünde sek sek yaparak karşıya zevkle geçiliyor. Başta çakır olmak üzere polat,ve diğer ytkililere sesleniyorum şehir planlaması çok çok kötü kalıcı ve faydalı eserlerle poz verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • aşağışeherli (6 yıl önce)
    şehri öyle planlayıp yerleştirmeli ki herkes işte şehir böyle olmalı şu malatyalılar var ya bu işi biliyor abi denilecek şekilde. mesela benim acizane önerilerim şöyle olacak gelecek 5 yıl yönetimde başarılı hizmet üretip malatyalıları memnun ve mesrur yapmak isteyen idareci ve/veya adaylarına; evvela daha önce defaatle söylediğim ve sabık/eski başkan erkal in yanlış bir planlama ve öngörüsüzlüğü ile yapılan ve aslında muhtemel güzergahı nerdeyse belli olan çevre yoluna yakın yapılması gerekip de yapılmayan şehirler arası terminal maşti nin yeni çevre yolu üzerine taşınması mevcut binanın tadil edilerek yaklaşık bin dükkan daha eklenerek satışa sunulması sıkışmış malatyanın bir çok yerinden oraya taşınılmasının teşvik edilmesi ucuz ve sokakları açık/kapalı dükkan üreterek.özellikle gündemdeki sanayi siteslerinin de işletme özelliğine göre kimisinin yeni çevreyoluna yakın olmak üzere villa tipi dükkanlar üreterek taşınması sanayideki bazı esnafın taşınmak istemezse yeni çevre yolu ile dükkanlara dönüştürülen terminale yakın muhitlerde yerleşim yeri üretilerek iskan edilmesi. büyükşehir belediyesi tarafından büyük bir okul yapılarak bu okulun çevresinde de uygulama sahaları üreterek açık ve kapalı ortamda çıraklık ve meslek edindirme merkezi yapılarak inşaat sektöründe ve sanayii sitesinde oldukça fazla sıkıntısı yaşanan kalifiye eleman usta yetiştilmesi yani inşaat kalıpçısı seramikçi boyacı marangoz demirci kaloriferci su tesisatçısı çatıcı döşemeci elektrikçi asansörcü vesaire mesleklerde deneyimşi eleman yetiştirilmesi zira bu gün inşaat kalıpçı ve demirci ustası iyi yetişmediği takdirde dört daireli on beş katlı bir bina düşünün 60 daire demek 60 aile demek yalaşık 250/300 kişi demek allah korusun 6 şiddetinde depremle o güzelim bina ve insanlara yazık olur. demirci ve kalıpçının zaafiyeti yüzünden kimse de çözemez suç kimde diye. mesela asansör düşüyor 7/8 kişi zarar görüyor oysa standartlara uygun yapılsa bakımı yapılsa ne zararı aslanlar gibi kusursuz çalışır 40 tane emniyet tedbiri var çünkü. mesela seramikçi düşünün seramik altı betonu iyi harç yapamasa derzlerini iyi yapamazsa akıntı yapar alt üst komşu kavgası allah korusun sıkıntı işte.kamu yönetiminde yetersiz bilgi ve yetersiz denetim insanlara dünya yaşamını zindan yapıyor. bazı insanlar bunun kader olduğunu ancak bu kadar yapılabilir işte ne yapalımcı. oysa hiç de öyle değil. yeteri kadar özverili olmuyor çalışanlar ve kazançları da tabii ki meşruu olmuyor farkında olarak/olmayarak. sıcak daha fazla yazamadım. sorun çok çözümler var ve kolay fakat önemseyip uğraşmak lazım. ama çok önemli olduğu için şunu da yazayım. bu gün malatya her yıl malatyahaber de haber yapmıştı bu gün ertan bey her yıl malatyaya 25 bin mevsimlik işçi geliyor muş bunlar insan ve sokaklarda yatıp kalkıyorlar bu büyük bir problem. şehrin dışında suriyeliler kampı gibi bir tane sıkı kontrol altında olacak şekilde mevsimlik yerleşim kampı yapılabilr. geçici barınma yerleri yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Uretim yapan fabrikalari ya kapatiyorsunuz ya da satip yerlerine rezidans avm yapiyosunuz. Park yapmayi cafe yapmayi birakin ekonominin geldigi noktayi bizden iyi biliyorsunuz biraz uretimi istihdami arttiracak atilimlarda bulunun. Genclerimiz ellerinde diploma bos bos dolaniyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet kapatılan fabrika ve çalışan sayısını yazar misin. Yav şu kominist cahil yaklaşımı bırakın. 16 yılda malatyada kapatılan ve açılan fabrika sayisi ve üretim işletme kapasitesinde yazar misin çok biliyorsunuz ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalsı (6 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Harun bey madem siz biliyorsunuz siz yazın yeni fabrikaları ve çalışan syısını, ben size kapananları hatırlatayım, siğara fabrikası, Şeker abrikası ( Danıştay kararıyla yeniden açıldı, sümerbank, zaten olan fabrikalarda bunlardı onlarda kapandı, ayrıca Meteroloji Böşge Müdürlüğü kapandı elazığa bağlandı, Bölge idare Mahkemesi kapandı G.Antebe bağlandı, diğerlerinide saymaya gerek yok,
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun bey, TEKEL sigara fabrikasını yıktık yerine avm yaptık , SÜMERBANK'ı yıktık yerine park yaptık. TEKEL'in hammaddesi tütünü doğanşehirden , akçadağdan vs. çiftçiden getiriyorlardı , şuan amerika birleşik devletlerinin çiftçilerinden geliyor.De haydi, bizler cahil yandaşlar alim.
    0
    0
    Yanıtla