SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Büyükşehir Belediyesi 14 Arsasını 67,1 Milyon TL'ye Satışa Çıkardı

Büyükşehir Belediyesi 14 Arsasını 67,1 Milyon TL'ye Satışa Çıkardı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerinde bulunan ve muhammen bedelleri 67 milyon 101 bin TL olan toplam 14 arsayı satışa çıkardı. Satılacak arsalar arasında Yaka Mahallesinde akaryakıt imarlı 2 adet arsa da bulunuyor. Söz konusu arsalardan biri için 16 milyon TL, diğeri için ise 21 milyon TL muhammen bedel konuldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Basın İlan Kurumu aracılığı ile yayımlanan ilana göre; Çamurlu, Yaka, Dernek Gedik ve Tecde mahalleleri ile Yeşiltepe semtinde bulunan toplam 14 adet arsanın aşağıdaki listedeki 3, 9, 12, 13 ve 14. sırasındaki arsaların ‘’Kapalı Teklif Usulü’’ diğer arsaların "Açık Teklif Usulü” ile satılacağı belirtildi.  

Satışa sunulan arsalar arasında Yaka Mahallesinde imar durumu akaryakıt istasyonu olan 2 adet arsada bulunuyor. Toplam  4.000 metrekare  büyüklüğündeki akaryakıt istasyonu imarlı  arsa için 16 milyon TL, toplam 6.586 metrekare büyüklüğündeki ikinci  akaryakıt istasyonu imarlı  arsa için ise  21 milyon 406 bin TL muhammen bedel konuldu.  

Satışa konulan 183 metrekare büyüklüğündeki Dernek Mahallesindeki dükkanın ise Kernek Parkına cepheli olduğu ve istenen muhammen bedelin 3 milyon 585 bin TL olduğu aktarılırken, Tecde Mahallesinde 3 bin metrekare büyüklüğündeki özel eğitim alanı imarlı  arsa için ise  6 milyon 32 bin TL muhammen bedel isteniyor.

Arsa satış ihalesi 26 Temmuz 2021 tarihinde saat 14.30’da Büyükşehir Hizmet binası içerisinde bulunan Encümen Toplantı Salonunda başlayacak.  

İhale ile ilgili ilanda,  “Taşınmazların ödemesi ihale bedelinin % 40’ının peşin geri kalan kısmın ise peşin ödemenin son gününden başlamak şartı ile 1 (bir)’er aylık zaman aralıklarında 5 eşit taksitte ödenecektir. İhale bedelinin tamamının ödemesi yapıldıktan sonra tapu tescil ve yer teslim işlemleri yapılacaktır. Ancak ihale listemizin 14. sırasındaki taşınmazın yer teslimi 28.12.2023 tarihinde yapılacaktır.” denildi.  

Satışa çıkarılan arsaların mahalleleri, metrekareleri, imar durumları, muhammen bedelleri ve diğer bilgiler şöyle:

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ancarlı (1 yıl önce)
    Satın satın Allah aşkına utanmayın. Bu millete müstehak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Şehri gülistan yapıyor selahattin başkan haberiniz yok :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cebrail (1 yıl önce)
    Afiyet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Selahattin Gürkan 1 metre yer satmadım bu zamana kadar asla satmam diyor şov yapıyordun ne oldu seçim öncesi gideceğini anladın devletin arsalarını satmaya mı başladın yetmedi mi yapmam dediğin ne varsa yaptın tabi bu yorumu paylaşmazlar ama biz içimizden gelenleri yazalım zamanı gelirsede Allah bizlere o günleri gösterirse yüzünede söyleriz şartlar eşit olunca
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Esenlik dükkan ve araç sattığında milletin malını satıyorlar diye yaygara koparanlar nerdesiniz. Selahattin Gürkan neyi yapmayacağım dediyse yaptı. Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat ı neyle suçladıysa aynısının fazlasını yaptı. Yazık. Gelen gideni aratıyor. Olan Malatya'ya oluyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mişmiş 44 (1 yıl önce)
    Yahu arkadaş bu nasıl bir yönetmeliktir.Benim,babamın,dedemin alın teri ile aldığı yeri kamulaştır,bunun yüzde kırklara kadar olan yerini al.Bunun adı resmen gasptır,mevcut arsayı çalmaktır.Seni götürürler ya yeşil alana yada onlarca kişiye ortak eder süründürürler.Mevcut varlıklarımızın zaten vergisini ödüyoruz.Allaha havale etmekten başka yapacak yok.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Destan Şehir Malatyanın Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın 1 m2 satmadık satmayacağız dieyerek eski yönetime, başkanlara eleştirilerde bulunuyordu, kader işte kendiside aynı yerden sınanıyor..
    %79
    %21
    Yanıtla
  • koray (1 yıl önce)
    Avrupa turları kesmedi yeni yapılacak Amerika turları için para lazım heralde.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Dağ (1 yıl önce)
    Garibandan şuurlama adı altında aldınız. Sıra satmaya geldi
    %86
    %14
    Yanıtla