SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Belediyesine Üniversiteden Çevre Ödülü

Büyükşehir Belediyesine Üniversiteden Çevre Ödülü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri’nde ödüle layık görüldü.

Sürdürülebilir Çevre 2021 Akdeniz Üniversitesi 24. Çevre Hizmet Ödülü Programı kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan “Haşere ve Vektörler ile mücadelede Atıksız Alternatif Yöntemlerin Geliştirilmesi” projesi ödül aldı.

Malatya’da her yıl özellikle ilkbahar aylarında başlayıp, kış aylarına kadar uçan haşereler ile (sivrisinek, karasinek, tatarcık vs.) ilaçlama yöntemi ile mücadele edilmektedir. Ancak Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı personelleri tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanan Proje ile haşerelerle mücadelede sıfır atık ve sürdürülebilir çevre değerlerine hizmet eden doğal bir mücadele yöntemi olarak “kayısı reçineli şerit uygulaması” benimsendi. 
Kayısı reçinesine batırılan şeritler haşere ve vektörlerin bulundukları alanlarda uygun yerlere çekilerek onları cezbetmiş ve şeritle temas eden haşere ve vektörlerin şerite yapışarak hareketsiz kalması ve etkisiz hale getirilmeleri sağlandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının ilaçlama yerine uygulamaya başladığı proje, Sürdürülebilir Çevre 2021 Akdeniz Üniversitesi 24. Çevre Hizmet Ödülüne layık görüldü.  

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ödülünü Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan adına Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı’ya takdim edildi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hayrettin Başdemir (2 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan Bey,Zamanında Alınan Ödülün Sayısı Belli Değil,Bir Malatya’lı Olarak Gurur Ve Şeref Duyuyoruz Ve Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanı,Eski Personeli Olarak Sayın Şaban Aşıcı Bey’ide,Bu Ödülden Dolayı Tebrik Eder,Daha Bunun Gibi Ve Bundan Daha Güzel Ödüller Alma Temennilerimi Sunarım,Sayın Şaban Aşıcı Başkanım’dan,Gurur Duydum,Bir Personeli Olarak,Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan Ve Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanı Sayın Şaban Aşıcı Beyin,İnşallah,Başarıları Daim Olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    yalan senin evin yığıla emii ula gardaş olurda yalanın da böylesi demi olurmuşş.. memlekette sivrisinek yüzünden geceleri yatamaz olduk sabah kalkttığımızda her tarafımız kızarık bu nasıl heşerelerle mücadelede ödül almışş. bunu uygulayan birilerinin adamı olmasın haaa.. neysemmm heee gardaşş heee diyek de geçek nedek şimdi
    %85
    %15
    Yanıtla
  • vedat (2 yıl önce)
    Şeritle mücadeleyi ilk yapan adam büyükşehirde veteriner hekim zeki dumandır. Ve zeki Dumanı hekimhandan getirip çevre dairesinde çalıştıranda Ahmet Çakırdır. 2017 den beri yapılan çalışma ile ödül almışlar. Çakırın döneminde yapılanlar Gürkan döneminde ödül alıyor. Ne desek bilemiyorum ki?
    %70
    %30
    Yanıtla