SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Belediyesi'nin Kar Mücadelesi

0
Güncellendi - 2020-02-16 07:19:59
Büyükşehir Belediyesi'nin Kar Mücadelesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ulaşımı alt üst eden yoğun kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi'nde il merkezi ve kırsal bölgede kar temizleme ve yolaçma çalışmaları devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KAR MÜCADELESİ BÜLTENİ..

Büyükşehir Belediyesi, sürdürülen karla mücadele çalışmaları hakkında şu bülteni yayınladı:

"Büyükşehir Belediyesi 2 gün boyunca Malatya’da etkili olan kar yağışının ardından mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kapanan 506 mahalle yolunun 450’si ulaşıma açıldı.

Kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sırasında ve sonrasında Büyükşehir Belediyesi geceli gündüzlü çalışmalar yapıyor.

Caddeler trafiğe kapatılıp temizleniyor

Kent merkezinde sorumlu olduğu alanlarda, yaya ve araç trafiğinin daha düzenli ilerleyebilmesi için geceden beri çalışan karla mücadele ekipleri, caddeleri trafiğe kapatarak kar temizleme ve küreme çalışmaları yapıyorlar.

Gece birçok yolda buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapan karla mücadele ekipleri, ana arterlerde kaldırım temizliği, üstgeçid temizliği, yol temizliği ve solisyon çalışmalarıda yaptı. Çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da yerinde inceledi.

Yüksek kesimlerde açılan yolları zorunlu olmadıkça kullanmayın

Kent genelinde kapanan 506 mahalle yolunun 450’sini ulaşıma açan ekipler, yol açma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyorlar. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2-3 metreyi buluyor.  Tipi ve fırtınanın yaşandığı bölgelerde çığ tehlikesine karşı önlemlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, güvenli olmayan bölgelerde yolları ulaşıma kapatıyor. Açılan yolları kullanan vatandaşlara, ekipler zorunlu olmadıkça yüksek kesimlerdeki yolların kullanılmaması uyarılarında bulunuyor.

Acil birçok vakaya yine anında müdahale eden ekipler, Darende’nin Yeşiltaş Mahallesinde yaşayan 52 yaşındaki Ayşe Kartal’ın imdadına zamanında yetiştiler. Arapgir’in Kayakesen Mahallesinde yaşayan kalp hastası 51 yaşındaki Zahide Gürbüz’e ulaşmak için zamanla mücadele eden ekipler, tüm zorluklara rağmen hastaya ulaşmayı başardılar. Hekimhan’ın Molla İbrahim Mahallesinde yaşayan ve yüksek ateş teşhisiyle yardım isteyen 45 yaşındaki Mehmet Göçer’de yine Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri yardıma gitti."

GÜRKAN'IN "DAHA SIKINTISIZ GÜN İÇİN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI.." MESAJI

Bu arada, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, karla mücadele çalışmalarının yetersizliğine ilişkin yöneltilen eleştirelere karşı, "Kar bolluktur berekettir. Bazıları biraz rahatsız oluyor kardan, rahatsız olan rahmetten rahatsız oluyor demektir. Kardan rahatsız olunmaz, ne kadar kar yağarsa o kadar iyidir. Kar senesi var senesidir. Bolluk ve bereketin olduğu yerde her şey güzel olur. 506 mahalle yolumuz ulaşıma açıldı. Sosyal Medyada yolların açılmasıyla ilgili algı oluşturma çabası içinde olanlar var. Mesai arkadaşlarımızın emeğine saygısızlık ediyorlar. Biz sadece kent merkezinde değil Malatya’nın her metrekaresinde çalışıyoruz. Kent merkezimizde sorumlu olduğumuz ana arterlerin tamamı açık. Geceden beri birçok caddeyi trafiğe kapatarak temizlik yapıyoruz." açıklamasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu konuşmasından önce sosyal medya hesabından, "Sorunsuz, sıkıntısız, daha güvenli, yeni bir gün için karla mücadeleye devam eden ekiplerimiz tüm ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını tamamladı." mesajını yayınladı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Bedrettin Hikmet (4 yıl önce)
    Yeşilyurt’un hali içler acısı, ana arterlerdeki yollar üstün körü sadece birer şeridi açılmış, kaldırımlara ise kesinlikle dokunulmamış. Kaldırımlar karla kaplı olunca vatandaş yollardan yürüyor. Bu da kazaya sebebiyet verebileceğinden güvenliği tehdit ediyor. Ben şu ana kadar tuzlanma çalışmasına da şahit olmadı. Bu bir afet değil sadece kar yağışı. Belediye sayesinde sıradan tabiat olayı afete dönüşebiliyor. Gerçekten anlayamıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (4 yıl önce)
    Başkan güneşle birlikte meydane çıkmış pozlarını vermiş bir kez gözden düştün ne yaparsan yap :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (4 yıl önce)
    Yahu Selahattin Başkan hâlâ öğretemedi mi karın rahmet olduğunu! Rahmetle mücade edip de günaha girmez böyük başkan. Adam rahmete basmamak için kendini yırtıyor. Siz ise Büyükşehir Belediyesi'nin Kar(rahmet)la Mücadelesi diye başlık atıyorsunuz(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Yılmaz (4 yıl önce)
    Çok keyifli bir Başkanımız var..Hizmet yok ama şamata lafları karın yırtıyor. Görüntü bol,espri bol,daha ne isteyek? Sosyal entegrasyon da var,üstüne biraz karalama,biraz abartı güzel bir de İLK vurgusu..Arka fonda da kiraz bahçesi..Keyifli valla!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    üçüncü gün itibari ile cukurdere mahallesine greyder girmiş. şehrin göbeğinde oturuyoruz hizmet üçüncü gün geliyor. Allah kırsaldakilere yardım ede.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (4 yıl önce)
    Yeşil sinemann buludgu cadd berbatt adeta aracyolda dans ederek gitti ahmet cakr miunur erkal zamnnda bile boyle dgldi buyuk sehir olduk beledye bolundu hizmet sfrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Vatandaş artık bu görüntüleri yemiyor başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (4 yıl önce)
    Sayın gürkan olumsuzlukları çok güzel kendi dünyasında olumlu hale getirebiliyor.valla belediye ayrı dünyada,halk ayrı dünyada yaşıyor.şunu bir kez daha görmüş olduk malatya kar bölgesi,ve belediyenin ekiomanları yetersiz.ha burda şuç gene siyasilerde ve belediye de şehiri bukadar yayarsanız hizmet götüremezsiniz.büyükşehir belediyrciliği malatyada fiyasko bunu gördük.eski şekilde malatya belediyesi.belde belediyeleri.ilçe belediyeleri varken daha iyiydi durum
    0
    0
    Yanıtla
  • GÜLDEN (4 yıl önce)
    vay be helal olsun belediyemiz uykudan uyanmışmı ...her yer rezil durumda idari izin sizedemi yansıdı sayın baskanım izniniz bittimi? her yer mahvoldu şimdimi başlıyosunuz kar temizliğine ...iş işten geçti inşallah akıllanırızda birdaha sizi memleketimize başkan olarak getirmeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Avşar Bey (4 yıl önce)
    Sizler belediye başkanı ve ekibisiniz. Sizler hizmet birimi siniz.sizler hizmet için secildiniz...vs. vs.vs. Bunasil bi koruma ekibi bu nasıl külhan beyi edası neyin kasıntısı bu kadar..Ne olursa olsun bu kadar kibir iyi değil.. Ey Malatyam tepki ile oy kullanırsan olacağı bu . Öfke ile kalkan zararla oturur misali
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit Coşkun (4 yıl önce)
    Son yapılan eleştirilerle anladım ki Selahattin Gürkan ve Adil Gevrek başkanların isimlerinden yola çıkarak; elindeki borçlar yüzünden temkinli davranan, parayı çok harcamaya, tasarruflu kullananı sevmiyor halkımız. Parayı israf düzeyinde harcayan insanlar, anamızı ağlayanlar çok seviliyor. Hayırlısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANDAŞ....?? (4 yıl önce)
    sayın başkan eller cepte karla mücadele edilmez bugün günlerden cumartesi bırakın mahalle yollarını ana yolları bize temizleyemediniz büyük şehir Yeşilyurt ve Battalgazi belediyeyeleri karla mücadele konusunda sınıfta kalmıştır bostanbaşı tarafına gelin kaldırımda yürünecek yol yok böyle göstermelik resim çekip çalışıyoruz diye milleti kandırmayalım lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Biz Malatyada yaşamasak diyecem ki adam hakkaten çalısıyor. M Ağam elini artık cebinden cıkar. Millete üstten bakma. Bari basını cagırıyorsun. Bilboarlardaki gibi bir yaşlı teyzeyi sev. Yalı dayının elini öp. Bir cocukla kar topu oyna. Ne şirin olur degilmi. Bari güzel resim cektir ki millet de desin ki adama bak yaa calısıyor. çalışmayı bırak merhamet timsali.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Beyoğlu (4 yıl önce)
    Büyük başkan helal olsun. Seni çekemiyor bu millet. Senin yerin burası değil bu insanlar senin kıymetini bilmiyor. Ankara seni bekliyor. Büyük Başkan yolun yolumuzdur(!).
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (4 yıl önce)
    "eli cebinde" rahmetle mücadele edilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şu arkasında yüz tane adamla yürüyen yeni nesil siyasetçilere bitiyorum. Avrupa da, Asya da hatta Afrika da böyle bir tek örneği varmı bilmiyorum. Haberlere bakıyorum yemin ederim Trump İn Putin in Merkel in vermiş olduğu böyle bir görüntü yok. Artık şu vitrinlere oynayan görüntüden vazgeçip işimize ülke olarak bakma zamanı gelmedi mi.? Yalnız siyasetçiler değil onların arkasında yürümeyi marifet zannedenlere de sözüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kurtbey (4 yıl önce)
    Başkan gürkan kesinlikle karla mücadelede Fiyasko yaşadınız sınıfda kaldınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Başta büyükşehir belediye başkanı sayın selahattin Gürkan beye teşekkür ederim herkes eleştiri bakıyorum da esnaf kapısını temizlerse ne olur bizde kar yağmış şükürler olsun bereket geldi maşallah karın kemiği yok malatyanın güzel insanları hepiniz saygıyla selamlıyorum Allaha emanet olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (4 yıl önce)
    Gösteriş olsun diye belediyenin kepçesi ortalıksa bugün fing atıyordu Ama temizlik namına birşey yapmıyorlar ara sokaklar vs dolu hala kar... ama Avm bin önü şaka gibi dolu karr
    0
    0
    Yanıtla
  • MANŞET (4 yıl önce)
    Sn. Editör, ben sizin yerinizde olsam "Buyüksehirden Rahmetle Kesintisiz Mucadele" başlığı atardım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Behcet (4 yıl önce)
    Selahattin Başkan twitle haberle lafla milleti kendine güldürme. Sokağa çıkan herkes fiyaskoyu gördü görüyor. Özür dile hazırlıksız yakalandık de bari. Haberlerde 526 mahalle yolu kapalı deniyor yani şehrin 2/3 ü kar altında mahsur. Hoş Çarşı bile bu halde ise mahalleri düşünemiyorum. Lafa çeneye piara ayıracağınız vakti hizmete ayırın. Düşen kırığı olan kazası olan herkesin hoş duasına gelmiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    ülke olarak sorunumuz bu büyük başkan edasıyla milletin yüksek oy verdiği başkanın oy alma sebeplerinin hiç birinde hizmet beklentisi yoktu sadece seçmenleri oy verme kriterleri sağlıklı değil artık gelir gelmez borç edebiyatıyla çalışmayacağı belliydi başkanı övüp eskisini yeren herkes ikisininde hizmet üretmeyeceğini konuşamadı Malatya trafikten huzura sağlıktan yeşil alana tüm kentsel yaşam kriterlerinde sınıfta kalmıştır toparlanacağı da yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Yorumların hepsi şikayet hiç şükür eden yok herşeyi Devletten bekliyorsunuz Allah Devletimize zeval vermesin sayın başkanımızın üzerinde oynanan oyunun farkındayız kimse bu işte nemalanmasın Başkan işini dört dörtlük yapıyor gider kısıyor maaşları azaltı diye saldırdınız salla başını al maaşını devri bitti sayın başkanım karla mücadelede personeller gönülsüz çalışıyor tutanağı tutun yollayın yıllarca bedava maaş aldılar onların yerinde olmak isteyen yüzlerce insan var bu yüzden saldıyorsunuz esnaf kapısının önünü temizlemiş ne güzel işte hizmet yapmışlar Malatya’ya kaç yıldır böyle kar yağmadı ve belediye araçların çoğu Doğanyol ve Elazığdaydı bilmeden yorum yapıyorsunuz şükredin sabredin ve empati yapın o zaman anlarsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin gibisine müstehak yürünmeyen kaldırımlar diyecem de kurunun içinde yaşda yanıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (4 yıl önce)
    Sanirim biz baska malatyada yaşıyoruz hersey cok guzel
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali rıza (4 yıl önce)
    Çarşıda bugün esnaf temizledi vallahi kapısının önünü ve caddeyi kimse bana karla mücadele var demesin .sınıfta kaldınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Doruk (4 yıl önce)
    Resimlerin 5 tanesi vali konağı caddesi. Tek yerde çalışmışlar heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim sevim (4 yıl önce)
    Altta bulunan sondan 4. fotoğraf da kar temizleyen 4 turunculu işçi kardeşimiz var, fakat 9 tane denetleyen takım elbiseli büyüklerimiz var. bence malatyanın karla mücadelesinin özet görüntüsü o olmuş. saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Her personeli 2 takım elbiseli abi denetliyor.:)))
    0
    0
    Yanıtla
  • selahattin başkan facebookla twitter ile buray kadar merkez ilçedeki başkanlarda size özenip aynısını yapıyor battalgazide hizmet yok yatırım yok sizin eski ilçeniz bari siz bakın battalgaziye vefa borcunuz var bu ilçeye..
    0
    0
    Yanıtla