SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir, Çözümü Meydana Halı Sermekte Buldu!

Büyükşehir, Çözümü Meydana Halı Sermekte Buldu!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 'iş bilmez' belediye yönetimleri tarafından geçmişte kaldırımlara koyu renkli karoların arasına 'desen' yapmak amacıyla döşenen beyaz- granit karoların, kar ve buzlu havalarda büyük tehlike yaratması, yıllardır çok sayıda vatandaşın 'buz pisti' gibi olan bu yüzeyi parlak taşlara basarak düşüp yaralanmasına bugüne kadar köklü bir çözüm getirilemezken, Büyükşehir Belediyesi bu taşların en yoğun bulunduğu Soykan Meydanı'na halı sererek geçici bir önlem alma yoluna gitti.

Tehlike yaratan karoların bol miktarda kullanıldığı Soykan Meydanı'nda vatandaşların sık sık düşmesi ve bazılarının yaralanmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi 'sadece bu bölüme özel' çözümü, Kuyumcular Çarşısı ile merkez otobüs durağı arasına, 'turkuaz' renkli protokol halısını sermek suretiyle buldu.

Vatandaşlar, yola serilen halı nedeniyle şaşkınlıklarını gizleyemezken, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından, halı ve meydan fotoğrafları eşliğinde 'Hizmette sınırımız yok. Şu aralar gül dökemesek de yollarınıza, düşmeyin diye halılarımızı serdik' paylaşıtı yaptı.

Halı serilen meydanda Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da inceleme yaptı.

malatyahaber.com

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Mahmut (2 yıl önce)
    Ya kaldırımlara konan mantarlara ne demeli. Araba yanaşıp her kapıyı carptigimizda binbir beddua ediyor tüm Malatyalı. Başkan olsam ilk işim onları kesmek olurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamza (2 yıl önce)
    Tam bi acemiler ordusu sınıfta kaldılar işte kâr Yağdı herşeyi göz önüne serildi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Atilla (2 yıl önce)
    malatyamızın maalesef makus talihi bu tür alt yapı uygulamalarında sadece görsele bakılarak iş yapılıyor kaldırıma döşenen taşlar tamamen silinirmi karasal iklimi olan bir şehirin şartları kış ayları dikkate alınmadan yapılan uygulamalardır bu tür işlerde sadece görsele bakılarak kaldırım ve yol yapılmamalı kaymayı engelleyecek yüzeye sahip olmalı , sağlam ve don ve sıcaklığa dayanıklı olmalı küçük iş makinesi ile kar küreye bilecek kadar kaldırımlar geniş tutulmalı ancak işin başındakiler tecrübesiz ve yetersiz kişilerden olursa kaldırımdaki karları kısa sürede küreyemezsin, kar ve donda sabun gibi kayar veya dik yollardan (seyran tepe ve toki evlerinin yolları gibi) arabası ile evinin önüne kadar çıkamaz mağdur olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Yola gül dokmedik demek en basit ifadeyle tam rezilliktir. Hizmet edemedigin yere ğıla dernekte ne. Beceriksizler
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Akrep828 (2 yıl önce)
    Bir de milletle dalga geçiyorlar gül dökememişlermiş seçimde biz vereceğiz gülü ...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Amanha o sarı taşları sokmeyin.halida yürüme yarışması duzenleyin hatta 10arlı gruplar halinde vatandaşı halıdan yürümeleri için halı güvenliği personeli köyün oraya,ama sakın o sarı taşları sökmeyin aman ha
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Kullanılan beyaz mermer karo taşları Malatya nın bütün kaldırımlarında var ve yine İnönü Caddesi nde kare büyük renkli motif taşları ise daha beter!!!Karlı havada zaten pist gün gibi kayan bu taslar yağmurlu havalarda da pek kullanışlı değil..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selocuuu (2 yıl önce)
    Başkanımızı seviyorum teşekkür ediyorum
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Tolga (2 yıl önce)
    Bence tam yerinde bir karar Sayın Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Selahattin Gürkan Beye Teşekkür Ederiz böyle günde siyaset yapılmaz
    %33
    %67
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    bunu da iyi bir şey olarak anlatıyorlar...gürkanın twitter sayfasında yazıyor!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bek (2 yıl önce)
    Bizde isteriz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat ersin canoglu (2 yıl önce)
    Şuradan başlamak istiyorum ki ayakkabılarınız piyasaya göre %15 ucuz filan değil kendinizi kandırmayın elden düşmüş ayakkabıları anca o fiyata satarsınız. ben kaç kere alışveriş yapmama rağmen sürekli müşterinin başında bekliyorsunuz resmen piskolojik baskı uyguluyorsunuz ayakkabı almak için üstelik raflarınzıda fiyat bile yok . Ben avm den veya internetten sipariş veriyorum, en azından malın fiyatı belli ve altında yorumlar var internette , AVM den aldığımız da ise zorlayan yok başında bekleyen yok fiyatlar belli dene çıkar kafana göre takıl işte siz buradan kaybediyorsunuz zaten , toplama mal satıyorsunuz bunu da kabul edin . ben kesinlikle ayakkabıcılar çarşısını tercih etmeyeceğim. zaten yeni nesil sizleri tercih etmiyor ve etmeyecektir de bence siz artık internetten satışa yönelin oradan çıkmaya bakın bunu çok yakın bir zaman da olsa kabul edeceksiniz zaten
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (2 yıl önce)
    Aynı granit karılar Mehmet Buyruk Caddesinde 2.Ordu Karargahı devamında şehrin Çöşnük kavşağına kadar döşenmiş durumda.maalesef siyah-gri karolar ayakkabıyı tutarken beyaz sarımtırak karolar buzlu zemin gibi kaymaktadır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Biz her zaman olaylara medyanın gösterdiği açıdan bakarız, mesala bu haber istenilseydi Türkiye'de bir ilk halk için halı bile serildi şeklinde de yazılabilir. Not:bu sadece medya ile ilgili bir analizdir, yoksa heberdeki kayan zemin durumuna malatya habere katılıyorum
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Yakın zamanda malatyahaber.com yayınlanan Bahadır Altaş'ın yazdığı "Ağam bizle eğlenir" yazısının gerçek bir vaka olduğu bu haberle doğrulanmış işin en acı olanı da halı serilen yerde Büyükşehir Belediye Başkanı S.Gürkan'ın inceleme yapmasıdır. Malatya böyle üstün yetenekli yöneticileri hak etmiyor. Bunlar Milletvekili bakan olmalı.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    Sanırsam sadecr foto çekip reklam yapmak icin serilen gereksiz bişey durağın arkasında halı bitiyor ondan sonra ki kaldırımlar farklı mı gene aynı gitti yine 3 kuruşluk bez parçası için bir sürü para
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Her yaptığınız mı utanç verici olur!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mltykrl (2 yıl önce)
    Sadece bu halı serildi diye oy verecek o kadar çok kişi tanıyorum ki
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cumali ERTAŞ (2 yıl önce)
    Selamünaleyküm hayırlı günler herkese tek kelime ile küçük bir hizmet olarak görülebilir ancak çok naif bir düşünce emeği geçenlere ALLAH razı olsun diyorum. Hayırlı günler sevgi ve saygılarımla ALLAH a emanet olun Selamünaleyküm...
    %20
    %80
    Yanıtla
  • ersin (2 yıl önce)
    DİKKAT ! Sayın site sahipleri . sitenizi ortalama 3 yıldır takip ediyorum ama ne zaman girsem siteye her 10 girişimden mutlaka ve mutlaka 4 veya 5 tanesi sıkıntı oluyor . başka illerden, bilgisayarlardan , telefonlardan hep deniyorum ama site boş boş bekliyor size ulaşamadığımız için buradan yazmak zorunda kaldık. bu siteye giren her arkadaşım aynı şeyden şikayetçi lütfen buna bir çözüm bulun . muhtemelen sunucunuzdan kaynaklı . sunucunuzu değişmenizi şiddetle tavsiye ederim. ayrıca dürüst haberciliğiniz için sizi tebrik ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    İnsanlar bu sokağa girmek istemiyor neden derseniz ayakkabının fiyatı belli değil.sadece bir müşteri düştümü nasıl çarparız hesabı yapilmakta.müşterinin gelmesini istiyorsanız fiyatlarını bir üzerine yazınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Yollara halı serme ile bu sıkıntıya geçici çözüm üretirsiniz. O kadar halıyı nereden bulacaksın da caddelere sereceksin. Sen önce kaldırımlara verilen desenlerdeki beyaz renk sabun gibi kaygan zeminlere bir çözüm bul. Bir de karlar ortadan kalkmadan önce acil olarak cadde ve kaldırımdaki karları kamyonlara yükleyip yakın çevremizdeki gölet ve barajlara nakil ederseniz hem susuzluk hem de temizlik açısından harika bir çözüm üretileceği kanaati hasıl olmuştur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • nurettin (2 yıl önce)
    Bugün üzerinde yürüdüm. Emeği geçenlere teşekkürler!
    %30
    %70
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    beşkonaklar caddesi sağlı sollu komple bu beyaz- granit ile döşenmiş.bu beyaz granit taa sayın ahmet çakır döneminde yapılmıştı.birde yıllardır kullanılmaktan yüzeyi daha da parlaklaştı,adeta cam gibi olmuş.insanlar kaldırımı kullanmaktan ziyade mecburiyetten yolda yürüyor..
    %100
    %0
    Yanıtla