SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisinde Merayı Yapılaşmaya Açtılar!

Büyükşehir Meclisinde Merayı Yapılaşmaya Açtılar!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısını, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirdi. Hekimhan’da 140 dönümlük mera (yaylak) vasıflı arazinin yerleşim alanı olarak tahsisi değişikliği için yasal sürecin başlatılması için Büyükşehir Belediye Meclisinden karar alındı. Büyükşehir Belediyesi Meclisince ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli ve lojistik merkez olarak kullanılan yaklaşık 3 dönümlük alanın, Yeşilyurt Belediye Meclisince alınan  İlkokul eğitim tesisi alanı olarak fonksiyon değişikliği  kararını kabul etmeyerek, parselin yürürlükteki imar planı doğrultusunda uygulanmasına karar aldı. 

Mecliste, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından söz alan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, “Seçildiğiniz zaman Malatya’yı Türkiye’de marka şehir Dünya’ya tanıtacağım demiştiniz. Bunu Arslantepe höyüğünü UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesindeki üstün gayretlerinizden dolayı şahsım ve Malatyalılar adına teşekkür ediyorum. Ayrıca EXPO Fuarına Malatya’nın ev sahipliği yapılacak olmasından da onur ve gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Her zaman yanınızdayız” dedi. 

Arslantepe Höyüğü Türkiye’nin 19. Mirası olarak Dünya Miras Listesine girmesinin Malatya için artı bir değer olduğunu belirten Başkan Gürkan ise konuşmasında, “Bir Belediye Başkanı olarak Malatya’ya hizmet etmeye mecburum. EXPO 2028’e Malatya ev sahipliği yapacak. Bu süreci hızlı bir şekilde değerlendirebilirsek bu süreyi daha erkene çekme imkânımız olabilir. EXPO 2028’in yapılacak olan alandaki çalışmalarımızı tamamlayabilirsek 2028 öncesine alabileceğiz. EXPO 2028 ile Malatya için önemli bir kazanım sağlamış olacağız. EXPO Fuarı düzenlendiği şehirlerde kalıcı eserler bırakmakta. İnşallah Malatya’ya da kalıcı bir eser kazandırılır. Bunu hep birlikte yapacağız. Malatya’yı ileri taşıma noktasında çalışacağız. Şehrimiz Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak, Avrupa’nın parlayan yıldızı olacak ve Dünya’nın parlayan yıldızı olacak dedik. Malatya’yı ziyaret eden bütün misafirlerimiz memnun bir şekilde ayrılmakta. Netice itibariyle şehir hepimizin şehri, el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz ve şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlayacağız. Farklı görüş ve düşünceler olabilir önemli olan bu farklı görüş ve düşünceleri şehir kimliği içerisinde bütünleştirebilmektir” şeklinde konuştu. 

Başkan Gürkan ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımlarla alakalı olarak da bilgiler aktardı. 

Başkanın açılış konuşması ve gündem dışı verilen maddelerin gündeme alınması oybirliği ile kararlaştırıldıktan sonra gündem maddellerine geçilldi.  

Görüşülerek karara bağlanan gündem maddeleri; 

-Hekimhan ilçesi Çimenlik Mahallesi nde140 dönümlük mera vasıflı arazinin yerleşim alanı olarak değerlendirilmesi için mera vasfının değiştirilmesi amacıyla İl Mera Komisyonundan gerekli iznin alınması için yasal işlemlerin başlatılması maddesi üzerine söz alan Hekimhan Beledfiye Başkanı Turan Karadağ, “ Mera vasfını yitirmiş, daha çok yerleşim alanı olarak değerlendirilen bir alan. Yerleşim alanı olarak değerlendirmek istedik” diyerek tahsis değişikliğini gerekçelendirdi.   Yazıhan Belediye Meclis Üyesi Selim Gültekin söz alarak “O bölge Mısırdere ve Tomolar mezrasında yaşayan yetiştiricilerin atadan-dededen yaylak alanı olarak değerlendirdikleri alandır. Yayla mevsiminin başlaması ile yetiştiricilerimiz oradakı barınaklara taşınırlar, sezonun sona ermesi ile keylerine geri dönerler” diyerek Hekimhan Belediye Başkanı Karadağ’ın “Yerleşim yeri” değerlendirmesine itiraz etti. Konuşmalardan sonra yapılan oylamada tahsis değişikliği işlemlerin başlatılması kararı kabul edildi 

-Karakavak Bölgesi ni kapsayan (23. etap) Revizyon uygulama imar planı değişikliğ , 

-Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli İnönü Caddesi 580 ada 369 nolu parselin (Sabancı Kültür Merkezi yanı) Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli  ve Yeşilyurt Belediye Meclisi tarafından fonksiyonu İlkokuİ eğitim tesisi olarak aldığı plan değişikliği  kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle onaylamadı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Meclis toplantısı ll. Birleşiminin ise 13 Ekim Perşembe günü saat 14.00’de yapılmasına karar verildi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Sözün bittiği yer (1 yıl önce)
    Hekimhan’da Merayı mera vasfından çıkarın Hekimhan belediye başkanı da seni yağlasın. Yağlama, övme, reklam ile bu işlerin olmayacağı gösterilmeli. Bunlara haddi seçimde bildirilmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Belediye Meclisinden suya %50 indirim istiyor ve bekliyoruz. Ankara’dan neyimiz eksik bizim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gürsel (1 yıl önce)
    İşin içeriğini anlamadan, yanlış haber yapıyorsunuz. Haber yaptığınız konuları daha titiz araştırın. Bu haberiniz külliyen yanlış.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    gözün aydın malatya megsaş ekmek ve simide zam yapmış daha çok para kasada az galiba
    %100
    %0
    Yanıtla