SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Büyükşehir Meclisinde 'Borçları Araştırma Komisyonu' Kararı

Büyükşehir Meclisinde 'Borçları Araştırma Komisyonu' Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantıları ilk oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er başkanlığında yapıldı. Çırmıhtı'nın Gedik ve Hıroğlu Mahallesi Nazım İmar Plan değişikliği, Milli Eğitim Müdürlüğüne koşullu arsa tahsisi, 2023 Mali Yılı Kesin Hesap Bütçesinin CHP'nin önerisiyle komisyona havalesi, eski Başkan Selahattin Gürkan yönetiminin seçime 15 gün kala aldığı kararın iptali, CHP’nin 2 ayrı komisyon kurulması teklifi gibi maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Sami Er Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması noktasında bir ayaklarının sürekli Ankara’da olduğunu belirterek, “Malatya’da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Ankara’da şehrimizin yeniden yapılanması, rezerv alanları ile yapılacak konutlarla alakalı olarak sürekli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla sürekli istişare halindeyiz. Seçim sürecinde vatandaşlarımıza 15 bin konut yapılmasına dair vaadimiz vardı. Ankara ziyaretimizde TOKİ ile yapmış olduğumuz ziyaret sonrasında mevcut hak sahipliği haricinde 15 bin fazla konut yapılması ile ilgili gerekli çalışmaları başlattılar” dedi.

Başkan Er,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile mevcut Çevre Yolunun rehabilite edilmesi noktasında görüşmelerimiz oldu. Çevre yolu üzerinde bulunan kavşaklarla ilgili gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili olarak da görüşmelerimiz oldu. Kuzey Çevre Yolu ile ilgili olarak da görüşmelerimiz oldu. Ayrıca Beylerderesi üzerine ikinci bir viyadük talebimiz oldu. Mevcut viyadük ilimiz trafiğini maalesef kaldıramıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın Malatya ziyaretinde, Malatya’mızın son durumu ile alakalı olarak bilgiler aktardık. Rezerv alanları ile alakalı olarak maalesef bilgi kirliliği var. Söğütlü Cami mevcut alanına yapılacak. İnşallah en kısa süre içerisinde Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıracağız. El birliğiyle hareket edersek deprem bölgesine aktarılan kaynakları en verimli şekilde değerlendiririz.

Malatya’nın deprem bölgesi olduğunu unutmamalıyız ve gerekli tedbirleri almalıyız. Orta hasırlı binaların ruhsatlandırılması ile alakalı tarih 5 Temmuza 2024 tarihine kadar uzatıldı.”

2023 KESİN BÜTÇESİ KOMİSYONA HAVALE..
Başkan Er’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Görüşülen ve karara bağlanan gündem maddeleri ise şöyle:

• Yeşilyurt İlçesi Gedik ve Hıroğlu Mahallelerini kapsayan yaklaşık 7 hektarlık alanı kapsayan 1.5000’lik Nazım İmar Plan değişikliği kabul edildi.

• Battalgazi İlçesi Uçbağlar Mahallesi 4469 ada 6 ve 8 nolu parsellerdeki hisselerin şartlı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi kabul edildi.

• Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı Mali Yılı Kesin Hesabı maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan CHP’li Meclis üyesi Hurşit Kuşçu “Sayın Başkanım, Bütçeler, Plan Bütçe Komisyonunda incelendikten sonra meclise sunulur. Geçmişte Büyükşehir meclisimizde ve diğer Büyükşehirlerde de bu yöntem uygulanır. Oylamadan önce Plan- Bütçe Komisyonuna havale etmemiz gerekir” uyarısında bulundu. Başkan Er’de maddenin komisyona havale edilmesini  oylamaya sundu. Konunun komisyona havale edilmesi oy birliği ile kararlaştırdı.

SEÇİME 15 GÜN KALA, 9 AY SONRA KİRA SÜRESİ BİTECEK YERLER İÇİN ALINAN UZATMA KARARI İPTAL..
İşletme sürelerinin 2024 yılı sonuna kadar olan işletmelerin giderayak 5 yıl uzatılması kararı, yeni yönetim tarafından “İşletme sürelerinin dolmasına 9 ay zaman ve görev sürelerinin dolmasına 15 gün kalmışken alınan bu kararın mantığını anlamaktan zorluk çekiyoruz” ifadeleri ile iptal edildi.

İşletme hakkı süresinin uzatılması ile ilgili 15.03 2024 tarihinde yapılan Büyükşehir Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edilen, “Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından 3. şahıslara kiralanan ve çoğunluğu şehir merkezinde bulunan ve aralarında büfe, çay ocağı, dükkân, otopark, soğuk hava deposu, sosyal tesis gibi işletmelerin, Selahattin Gürkan yönetimi tarafından 31 Mart seçimlerine 15 gün önce,  9 ay sonra bitecek olan kira sürelerinin 5 yıl uzatılması kararı " Sami Er yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi.  

İşletme hakkı süresinin uzatılması ile ilgili 15.03 2024 tarihinde yapılan Büyükşehir Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edilen ve 08.05.2024 tarihinde yapılan Mecliste iptal edilen kararda;  “Mülkiyeti ve sorumluluğu Belediyemize ait Malatya Kültür A.Ş.’ye işletme hakkı devredilen ekli listede belirtilen yerlerin işletme hakkı süresi 31.12.2024 tarihinde sona ereceğinden Malatya Kültür A.Ş. ekli yazılarında belirtilen yerlerin işletme hakkı süresinin bitiş tarihi olan 31.12.2024 tarihinden itibaren işletme hakkı süresinin 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun 26. Maddesine istinaden 5 yıl süreyle uzatılmasının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülüp karara bağlanması yönündeki teklifin değerlendirilmesi neticesinde; Mülkiyeti ve sorumluluğu Belediyemize ait, ekli listede belirtilen yerlerin 31.12.2024 tarihinden itibaren 5 (Beş) yıl süre ile Malatya Kültür A.Ş.’ye devredilmesine, mevcut işletme hakkı bedelinin 31.12.2024 tarihinden sonra, TÜİK tarafından açıklanan TÜFE (12 aylık ortalamaya göre) oranında artış yapılmasına katılanların oy birliğiyle karar verildi”  ifadeleri yer almıştı.

Kültür A.Ş.'ye devredilen, işletme (kira) sürelerinin uzatılma kararı iptal edilen belediye mülkleri ile yıllık kiralarına ilişkin liste şöyle:

BELEDİYE BORÇLARINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURMA KARARI..
Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra söz alan CHP Grup sözcüsü Günnur Tabel tarafından “Belediye Borçlarını Araştırma” ile “Tarım ve Hayvancılık Komisyonlarının” kurulması ve rezerv alanlar kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi konulu önergeler verildi.

Tarım ve Hayvancılık ile Belediye Borçlarını Araştırma Komisyonları kurulması oy birliği ile kabul edildi. Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda;  Mulla Hasan Kaplan, Osman Çiftçioğlu, Ali Ekinci, Hasan Avşar, Süleyman Durmaz, Ergül Günaydın, Hurşit Kuşçu isimleri yer alırken, Belediye Borçlar Araştırma Komisyonunda yer alacak isimlerin bir sonraki oturumda belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.  

REZERV ALANLAR, ÇARŞI İNŞAATI İLE İLGİLİ SORULAR, ELEŞTİRİLER..
CHP Grup sözcüsü Tabel  yazılı önerge verdi.  Tabel'in önergesinde yer alan değerlendirmeler, sorular ve eleştiriler şöyle:

“Yaşadığımız büyük felaket sonrasında Malatya’da yeniden yapılanma çalışmalarında büyük bir karışıklık yaşanmaktadır. Ya da aslında karışıklık yok, Ankara’da her şey net ama bize öyle yansıtılıyor. İşin ilginci bu konularda ya açıklama yapılmıyor ya da yapılan açıklamalar birbirleriyle uyumsuz. Yıkımların çok olduğu Maraş, Hatay ve Adıyaman’ı kıskanmamak elde değil.

Aylardan beri etrafı çevrilmiş bir alanda fore kazıkların çakıldığı iddialarına karşın geçen hafta ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımızın rezerv alanlarda 3 Mayıs itibariyle son noktayı koyduğu açıklanıyor. Peki, bu zamana kadar yapılanlar hangi proje ile, kim tarafından, ne şekilde ve nasıl yürütülüyor anlamakta zorlanıyoruz. Öncelikle şu konularda daha net açıklamaları hem biz hem de tüm Malatyalı hemşerilerimiz hak ediyor;

1. Mahalle ismi söylenip sanki mahallenin tamamı rezerv alan ilan edilmiş gibi insanlar tedirgin ediliyor, bundan vazgeçilmesi gerekir.
2. Rezerv alan içerisinde kalan sağlam bina varsa bunu nasıl çözeceksiniz?
3. Rezerv alan içerisinde yapılacak binalar kaç katlı olacak, bu alanlarda inşaatlar ne zaman başlayacak ve ne zaman bitirilecek?
4. Yapılar tamamlandıktan sonra ev ve işyerleri tesliminde kargaşa yaşanacağı, toplumda ciddi sosyolojik sorunlara sebep olacağı ve toplumun demografik yapısının bozulacak olması konuları gündeme geliyor mu?
5. Hangi vatandaş, kim, gerçek hak sahipleri mi, ya da ısmarlama gelecek kişiler mi, her kimse; ne kadar borç yükü altına girecek ve bunu kaç yılda ödeyecek?
6. Kişiye ve gruba özel yerinde dönüşüm ve rezerv alan çalışmaları mı var?
7. Rezerv alan ilan edilip duruluyor, ancak eski halinde bile trafik kargaşası ve sosyal donatıları eksik olan bu alanlarda, üzerine bir de kat artırılarak ileride  kargaşa daha da artmayacak mı?

Bunlara ilave olarak, rezerv alanda daire sahibi olan, ancak hak sahipliği kapsamında daire alarak borçlanan vatandaşların rezerv alandaki ikinci hak sahipliği olacak mı? Olacaksa ikinci bir borçlanma mı yapılacak, ya da TOKİ’de hak sahibi olan vatandaşın kendi yerindeki arsa payı elinden mi alınacak?

Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları rezerv alanı ilan edilen bölgelerin Çevre ve Çehircilik Bakanlığı tarafından belirlendiğini ve inşaatının devlet eliyle yapılacağını belirterek kendilerine yük gelmeyeceğini belirtiyorlar. Eğer belediye başkanlarımız depremde yıkılan kentimizin yeniden imarı için müdahil değillerse, bu konularda sadece bakanlık söz sahibi olacaksa,  ne için bu makamlara geldiler?

Ek olarak bir konuda yerinde dönüşüm konusunda henüz somut adımlar yeni yeni atılırken, vatandaş bu amaçla bir araya gelip, müteahhit ayarlıyor, ancak iş tam resmiyete döküleceği sırada o bölgenin rezerv alan ilan edildiğini öğreniyor. Yerinde dönüşüm ile yerel mütehhitlik ve diğer yapı sektöründeki firmaların ticari faaliyetlerinin artması, şehrimizin kalkınmasını hızlandıracak ve şehrimizden göçleri durduracaktır. Yerinde dönüşümün desteklenmesi, gerek hibe ve gerekse kredilerin artırılması yoluyla olabilecektir.”

Maddelerin tamamlanması ve bir sonraki oturumun 14 Mayıs Salı Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra 1. oturum sona erdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Ben memnunum (8 ay önce)
    Ben memnunum yapılandan, soygundan, talandan.Çünkü ahlaklı yöneticileri sevmiyorum ben. Ne öyle namuslu düzgün çalışan başkan ve görevliler. Iıyyy. Çok itici ve heyecansız.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • M. Nuri (8 ay önce)
    Mikail Bey, Borçların incelenmesi ile ilgili kurulması teklif edilen komisyondan beklentilerini yazmış. Bence de mutlaka söz konusu komisyon Ahmet Çakır, Hacı Uğur Polat ve Gürkan dönemini incelemeli. Zülkif Beyin de ifade ettiği gibi mesele borcun 17 katrilyon mu 16.5 katrilyon mu olduğu meselesi değildir. Mesele tüyü bitmemiş yetimlerin, ekmek kuyruğunda bekleyen amcaların teyzelerin, cebinde bir çay içecek parası olmayan gencecik insanlarımızın hülasa milletimizin malının mülkünün kimler tarafından, nasıl bir organizasyonla, kimlere peşkeş çekildiğinin ortaya konup konulamayacağıdır. Her kim veya kimler bu milletin malına, mülküne tasallut olmuşsa hukuk nezdinde hesap vermelidir. Yimpaş, Şire Pazarı vb yerler Sami Beyin veya meclis üyelerinin şahsi mülkleri olsaydı takdir kendilerinin der geçerdik; ama durum çok vahim. Burda Sami Beyin ve Meclis üyelerinin bir tercih hakkı yoktur. Mutlaka ama mutlaka şeffaf bir soruşturma ile konu enine boyuna, tüm boyutlarıyla incelenmelidir. Açık ve net bir şekilde ifade edeyim ki, kim bu konuyu sümen altı etmek/ettirmek isterse, kim açılması gereken soruşturmayı akamete uğratmak isterse işlenen bütün suçlara ortaktır. YİMPAŞ ve Şire Pazarı olayı kesinlikle sadece Gürkan, Cemal Nogay, Latif Okyay ile sınırlı değildir. İhale sartnamesini hazırlayanlar, muayene komisyonunda, geçici ve kesin kabul komisyonlarında yer alanlar ve hatta bu işlerin Belediye dışındaki bileşenleri tek tek ortaya çıkarılmalıdır. Türkiye'de maalesef hukuksuz işlerin failleri bir bedel ödemiyorlar. Malatyahaber gibi bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki onurlu basın kuruluşları kamuoyu adına bu işlerin peşini bırakmamalı. Aksi halde Yavuz hırsız ev sahibini bastırır deyimi gerçek olur ve Malatyamıza çok yazık olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Selahattin Gürkan'ın her yere zorla astırdığı kendi adı yakında heryerden kaldırılacak izleyin görün. Muhtemelen yakında Ankara ' ya vs taşınır. Belediye açıkça yağmalanmış
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mikail (8 ay önce)
    Malatya Haber aracılığıyla Sami Er Başkanımızdan, Malatya Büyükşehir Belediyesi AK Parti ve CHP Grubundan önemli bir ricam olacak. Lütfen, Borç Araştırma Komisyonu 2018 yılında Ahmet Çakır'ın görevi devrettiği tarihten itibaren borcu araştırsın. Ahmet Çakır kaç lira borç ile Belediyeyi Haci Uğur Polat'a devretti. Büyükşehirin, MASKİ ve şirketlerin borcu ve alacağı ne kadardı? Borçlanma tarihleri ve vadeleri neydi bunlar ortaya konsun. Ondan sonra Gürkan'ın görevi devraldığından devrettiği tarihe kadarki borçlanmaları, ihaleleri, satın alma ve satım, kiralama işlerini araştırsın. Ayrıca AFAD dan deprem döneminde Büyükşehir Belediyesine ne kadar para aktarıldığı, bunların hangi kalemlerden oluştuğu ve nerelere harcandığı da araştırılsın. Bir kaç yorumcu hemşehrimiz mesele borcun miktarı değil demiş ben de onlara katılıyorum. Ya komisyon, ya da bir bağımsız denetim firması Büyüksehir, MASKİ ve bağlı iştiraklerin tüm mali tabloları, alım-satım-ihale işlerini araştırsın, incelesin ve raporlaştırarak kamuoyu ile paylaşsın. EXPO 2028 kapsamındaki harcamalar özelde incelensin. Deprem döneminde gelen bağışların Esenlik depolarına alınıp bilahare satılıp satılmadığı üzerinde hassasiyetle durulsun. Arkadaslar Selahattin Gürkan'ın, Cemal Nogay'ın ve Latif Okyay'ın mal varlığı araştırılsın demişler. Ben bunlara MASKİ Genel Müdürünü ve Şirket Genel Müdürlerini de eklemek istiyorum. Memur maaşıyla villa yaptıranlar, son model jipler alanlar bunları alınlarının teri ile mi almışlar yoksa başka yollarla mı edinmişler ortaya çıksın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şaka mı (8 ay önce)
    Ne değişecek giden akp gelen akp bunca tapılanlara bir muhalefet üyesi neden suç duyurusunda bulunmamış anlamıyorum Gerçi bir sonuç çıkmaz hakimler gerekçe olarak ezan susmaz bayrak inmez yazardı ama olsun en azından bir farkları var derdik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Padişahım çok yaşa (8 ay önce)
    Efendiler seladdin bey kızar sonra adama haksızlık yapıyorsunuz sütte leke var onda yok bakın sonra siz zarar edersiniz sinirlenmesin seladdin padişah yoksa bedeli agır olur sizin için aranızda para toplayın milletten alın açıgı kapatın seladdin beyin keyfini bozamayın
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kündübegli (8 ay önce)
    Kim bu milletin kör kuruşuna tenezzül ediyorsa Allah iki dünyada da iki yakasını bir araya getirmesin. Selahattin Gürkan borçları 2 katıyla açıklarken defalarca demeç veren, esen gürleyen Ağbaba ve CHP nerede. Ağbaba bugün TBMM de borcun miktarı ile ilgili çelişkili açıklamalara değiniyor ve kim yalan söylüyor ortaya çıksın diyor. Sn. Ağbaba siz diyorsunuz ki ben fakir fukaranın, garip gurebanın vekiliyim, sesiyim, sözcüsüyüm, haramzadelerin değil. Eyvallah. O halde al sana tarihi bir fırsat. Çık ve avazının çıktığı kadar bağır. Ve "haydi hodri meydan... Milletin malı olan ve en az 850-900 milyon değeri olan YİMPAŞ Arazisi ve binasını kata kulle ile 8 milyona satanlardan hukuk nezdinde hesap sormazsam namerdim. Belediyenin 220 dönümlük arazisini yok pahasına yani 80 milyona satıp sonra da kalkıp müteahhit firmayla sözleşme yapıp satılamayan, kelepir dükkanları 650 milyona alanlardan, bu 650 milyonu ödeyebilmek için astronomik oranlarla faizli kredi çekip milletin sırtına 3 katrilyonluk bir borç yükü vuranlardan milletim adına hesap sormazsam soyadım Ağbaba değil Karababa olsun" Milletin depremzedelerimize gönderdiği malzemeleri satanların, AFAT dan gelen milyarlarca lirayı çarçur edenlerin peşini bırakmayacağım. Bu milletin hakkını ve hukukunu korumak benim namus borcumdur" de ve Hamido gibi kahraman ol.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakim (8 ay önce)
    Hiç problem değil.az daha sabır.bir gün dünya nihayetinde son bulacak.gerçek hesap ve sorgulama araştırma ve bedel ödetme o zaman olacak.hepimiz için hem sizden öncekiler gibi yolsuzluklara el kaldırıp indirmekten başka işe yaramayanlar için ve şimdi de el kaldırıp indirmekten başka işe yaramayan sizler için velhasıl hepimiz için hesap gününe selam olsun.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Vallahi borcu bırakıp gittiler bir daha malatyaya gelirlermi hiç zannetmiyorum aynen Nasrettin hoca kedi hikayesine benzedi 17 katrilyon borç varsa bu para ile malatyaya ne yapıldı ben bir şey görmüyorum o zaman bu para nereye gitti, zamanında bilim adamları birisine sıtmapınarı ve milli eğemenliğe ucube alt geçitleri yapmayın diye yalvardılar dinlemeyip yaptılar şimdi kapatacaklarmış, çevre yolu dışına çıkamayan sürekli bozulan trsmbüslerin yerine raylı sistem getirin diye adeta yalvardık yakında onuda kaldırırlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Zülkif (8 ay önce)
    Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin önünde 2 seçenek var. Ya milletin malına, mülküne çökenleri ortaya çıkararak hukuk önünde hesap sormak, yada efendim borç 17.3 milyar değil de 16-17 milyarmış felan diyip kem küm edip işi kapamak. Meclis üyeleri ya rahmetle, duayla anılacak, yada lanetle yâd edilecek. Meclis üyeleri siyasi saiklerle değil, vicdanlarıyla hareket etmeliler. Öncelikleri bir takım siyasiler, bürokratlar değil; milletimiz olmalı. Aksi halde yarın çocuklarının yüzüne bakamazlar, çarşıya pazara çıkamazlar. Önceki yorumcu arkadaşlara katıliyorum. Selahattin Gürkan'ın, Cemal Nogay'ın, Latif Okyay'ın ve tüm yakınlarının mal varlıkları ivedilikle araştırılmalı.Şire Pazarı, Yimpaş üzerinden kim bu milletin malına kastetmişse, Bensem benim, babamsa babamın.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ah Malatyam Ah (8 ay önce)
    Malatya Malatya olalı böyle birşey görmedi malatya tarihinde benzeri görülmememiş bir yağma seçim öncesi kasasında 2 Milyar YTL olduğunu açıklayanlar seçim sonrası 17 Milyar borçla bırakıp gittiler Kalbinin güzelliği yüzüne yansıyan o zatı Malatya ya musallat edenlerde hakkımız helal değildir gider ayak alelacele meclis kararı çıkaran bu zat dönemindeki meclis üyeleride soruşturulması gerekir
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Tecdeli (8 ay önce)
    Günnur Tabel hanımefendinin şahsında CHP ve Belediye Meclisine seslenmek istiyorum. Kıymetli Meclis üyelerimiz, sizler biz vatandaşların hak ve hukukunu korumak, milletin ve memleketin âli menfaatlerini önceleyerek hizmetler üretmekle sorumlusunuz. İktidari ile muhalefetiyle millete ve Allaha karşı sorumlusunuz. Lütfen sorumluluğunuzu bilhak yerine getirin. Allah'tan başka kimseden korkmayın. Kamunun 220 dönümlük arazisini 80 milyona satan ve geri dönüp söz konusu firmadan geri ödemesi 3 katrilyondan fazla olan bir kredi kullanarak satın alım yapanlardan, kamuyu zarara uğratanlardan hesap sorun. Ucu kime dayanırsa dayansın hukuk nezdinde hesap sorun. İnsan Allahtan korkar, kuldan utanır. Yüzbinlerce ve hatta milyonlarca insanın hakkını müdafa edin. Olayı sadece bir borç olarak görmek mevzuyu anlamamaktır. Hatta örtbas etmektir. Benden demesi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • alp (8 ay önce)
    Belediye resmen yağmalanmış yazıklar olsun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MLT4463 (8 ay önce)
    Sayın Başkan; Orta Hasarların ruhsat süresinin uzatılmasının anlamsız olduğu açıktır. Devletin kanuni olarak verilen süreleri tamamlanmıştı. Ancak Vekillerden Babacan bey 'in ısrarlı bastırması sonucu böyle bir karar alınmış görünüyor. Vebal içinde vebal. Özellikle Bostanbaşı civarına arsa sahipleri veya birden fazla konuta sahip olanlar varolan, Ağır hasarlı yerlerini Ortaya çevirterek (itiraz vs) ve insanları kandırarak çoğunluk kararı alıp oldu bitti ile bir güçlendirme yapıp zaten belediyenin (yeşilyurt) ilgili ruhsat vb. yerlerinin hatırla iş yapılması vb.ile imzalanıp mezar evlere insanları oturmaya zorlayacaktır. Birden fazla yeri olanlar buraları satacak-tır. Bunlara müsade edilmemesi gerekiyor. Bu ülkenin CUMHURBAŞKANI-Sayın Recep TAYYİP ERDOĞAN Bey ORTA HASAR ların yıkılacağını baştan bu yana söylüyor. Bakanlık genelgesi çıktı ve süreler bitti. Bu nedenle son bir gayret ile buraları nasıl kurtaralım muhabbeti yapılması İnsanlığa sığmıyor. Saygılarımla,
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Asım (8 ay önce)
    Borçları Araştırma Komisyonu'nun kurulması doğru bir adım; fakat yetmez. Borcun 17 milyar mı 16 milyar mı olduğunun tesoit edilmesinin bir anlamı yok. Önemli olan bu borçlanmaların hangi maksatla, hangi projeler için yapıldığının, nerelerde harcandığının tespit edilmesidir. Örneğin Şire Pazarı arsasının 80 milyona müteahhit firmaya satılmasında, ayni firmadan 600 küsur milyon karşılığında kelepir dükkanların alınması ve bunun ödenmesi için geri ödemesi 3 milyar (katrilyon) dan fazla olan bir kredinin kullanılmasının oluşturduğu kamu zararının tespit edilmesi önemli. Bunun için son 5 yılda yapılan tüm ihalelerin, satın alımların, kiralamaların incelenmesi çok önemlidir. Bir kez daha ifade edeyim ki mesele borcun miktarı değil, nedeni ve nerelerde harcandığı, nu harcamaların kamu zararına neden olup olmadığıdır. Komisyon hazırladığı raporu şeffalıkla kamuoyu ile paylaşmalıdır. Gerekirse Cumhuriyet Başsavcılığına auç duyurusunda bulunmalıdır. Selahattin Başkan, borc açıklamaları için en hafif tabirle ayıp ediyorlar demişti. Peki henüz sözleşmelerinin bitmesine 8-9 ay olan büfelerin, lokantaların, otoparkların vs sözleşmelerini 5 yıl uzatmak en hafif deyimle ayıp, günah değil mi? Düşmandan mal mı kaçırıyoruz.? Açıkça ifade etmek isterim ki Cemal Nogay'ın ve Selahattin Gürkan'ın ve yakınlarının mal varlıkları araştırılmalıdır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • fıso (8 ay önce)
    250-300 liraya bir porsiyon yemek satan lokantaların kiraları komik rakamlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (8 ay önce)
    Selo başkan yine giderayak birilerine ihale kıyağı çekmiş. Seçimlere 15 gün var! Kira süresinin bitmesine 8 ay var! Bu iş yerlerinin kirası 5 yıllığına neden uzatılır.... İptal edilen kira sözleşmeleri ile ilgili aynı tarihlerde Kültür A.Ş 3.kişilerle bir sözleşme yenilemiş veya süre uzatımı yapmış mı eğer yapmışsa bu firmalar hak mahrimiyetinden dolayı Belediyeye dava açarlarsa zararın bedelini kim ödeyecek.........
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Karaman'ın koyunu (8 ay önce)
    Taklacı Güvercinleri Araştırma Komisyonu kurulsa daha etkili olur bence
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafa (8 ay önce)
    Sabah 8.00'de Malatya'dan Kayseri yoluna doğru giderken özellikle Beyler deresi viyadüğünde trafik aşırı yoğun ve akşam gelişlerde de yine aynı şekilde bunu çözecek bir delikanlı ve Yiğit siyasetçi var mı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyali (8 ay önce)
    36 bin bina yikildi ise niye 15 bin konut yapiliyor
    %70
    %30
    Yanıtla
  • murat (8 ay önce)
    İşe BAK , AkP de meclis işleyişini ve yönetmesini bilen adam YOK. CHP meclis üyeleri de olmazsa ... DURUM VAHİM , bu seferkiler el kaldırmayıda bilmiyorlar.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Davut (8 ay önce)
    Belediyeler İnşaat ruhsatları için bağış adı altında zorla para alıyor
    %89
    %11
    Yanıtla