SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi'nden Bakan Kurum'a 'Fahri Hemşehrilik' Kararı..

Büyükşehir Meclisi'nden Bakan Kurum'a 'Fahri Hemşehrilik' Kararı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarının I. birleşimi Malatya Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan Başkanlığı’nda 9 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 14.00’te Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Malatya Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan bir konuşma yaparak, Malatya’nın yetiştirdiği büyük devlet adamı Recai Kutan’ın vefatı nedeniyle başsağlığı temennisinde bulunarak, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diledi. 

Malatya Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan’ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı I. birleşiminde mazeret dilekçeleri okundu ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın teklifi okunarak, oy birliği ile karara bağlandı. 

Gündem maddeleri arasında bulunan diğer maddelerin bir kısmı ilgili komisyonlara havale edilirken, bir kısmı da bir dahaki toplantıda görüşülmek üzere oylanarak ertelendi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantılarının II. birleşiminin ise 15 Ekim 2024 Salı günü saat 14.00’te yapılmasına karar verildi.

ER'DEN AÇIKLAMA..

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Bakan Kurum'a Fahri hemşehrilik verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada ; "6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ilk anından itibaren Malatya’mızın ve hemşehrilerimizin yanında olan, depremin yaralarının sarılması ve şehrimizin bir an önce yeniden ayağa kalkması için büyük gayret gösteren, hemşehrilerimizin gönlünde müstesna bir yer edinen kıymetli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi kararı, Büyükşehir Belediye Meclisimiz tarafından oy birliğiyle alındı.

Bu vesileyle, Sayın Bakanımıza tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu kararın oy birliğiyle alınmasına katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kıymetli üyelerine de tek tek teşekkür ediyorum."dedi.
 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Alperen (1 saat önce)
    Daha dün Ethem Sancak'a fahri hemşerilik verenlerin sonunun ne olduğunu biz unutmadık! Mart seçimlerinde seçmen tarafından KIRMIZI KART gösterilen Türk siyasetinden acilen ayrılması gereken! Rezerv alan rantı ve ihale rantlarının en çok tartışıldığı ve konuşulduğu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURURM'a ne adına ve ne hakla hemşerilik verilir anlamak mümkün değil.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • malatyalı (1 saat önce)
    daha akıllan madınız mı?bune böyle fahri hemşehrilik beratı,selahhattin gürkan da böyle bol keseden dağıttı.geçmiş belediyelerde dağıttı bol keseden .ne oldu hiç koca bir hiç.bunlar eski devirde kalan çocukca işler.herkes işini yapacak yapamayanı da şehirden içeri sokmayacaksın.belediye başkanlığı böyle bir şey.murat kurum ne mi yaptıda fahri hemşerimiz oldu.çarpık yeni bir şehir kuruluyor buna mı yalakalık yapılıyor.malatya gerçekten sahipsiz ,sahip olarak fahri hemşeri aranıyor ilanı verelim de bizi kurtarsınlar.vay anam vay ..kimler bizi yönetir olmuş..kafamızı nerelere vuralım...
    %100
    %0
    Yanıtla