SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi'nden İsrail'e Kınama

0
Güncellendi - 2021-05-24 21:06:05
Büyükşehir Meclisi'nden İsrail'e Kınama
A- A+ PAYLAŞ

MİLLET BAHÇESİ LOKANTA, KAFE VE OTOPARKI KİME KİRALANIYOR?.. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem Başkanlığında, 24 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, İsrail’in Doğu Kudüs (Mescid-i Aksa ve Gazze) saldırılarını kınayan ortak bildirisi okunarak meclis kararı olarak kabul edildi.

Yayımlanan ortak bildiride; “Filistin halkının sadece topraklarını değil; inançlarını, değerlerini işgal etmeyi; bunun için özellikle tarih olarak Ramazan aylarını ve bilhassa bin aydan daha hayırlı gece olarak müjdelenen Kadir Gecesi’ni tercih etmeyi kendine yakıştırmaktan utanç duymayan İsrail Devleti’ni kınamak gerekliliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi için zaruret haline gelmiştir.

İsrail’in işgali altındaki Filistin’de Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde yüzyıllardır yaşayan masum Filistinli sivillere yönelik saldırılar, her Ramazan-ı Şerif ayında olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayında da çok vahim boyutlara ulaşmıştır.

Filistinlilerin nesiller boyu yaşadıkları topraklara yasadışı mütecavizler tarafından el konulmuş, zorla tahliyeye yönelik hukuksuz ve gayri insani operasyonlar yapılmış, bunlarla yetinilmeyip insanlık dışı muamelelerin şiddeti daha pervasızca arttırılarak Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde bebek, çocuk ve kadın ayrımı dahi yapılmaksızın çok sayıda masum Müslüman kardeşimiz yaralanmış ve hatta şehit edilmiştir.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi olarak; Terör devleti İsrail’in, en ağır ölümcül silahlarıyla Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik  yaptığı katliamları, zulmü, şiddeti, baskıcı politikaları, ibadet özgürlüğünü engelleme faaliyetlerini, hukuk tanımazlığını ve en önemlisi de insana var oluşu ile verilen “yaşama hakkının ihlali” faaliyetlerini, şiddetle kınıyoruz.

İsrail'in, Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü bozmaya yönelik hukuk tanımaz, insanlık dışı eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine her zaman karşı olduğumuzu; Kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet, bağımsızlık ve en önemlisi de insanca yaşama mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi, İsrail’in yaptığı katliamlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM)' de yargılanması gerektiğini; Birleşmiş Milletler’in (BM) İsrail’in saldırılarını bir an evvel durdurması için gerekli gerçekçi girişimleri yapmasını ve Uluslararası tüm aktörleri insan haklarının böylesine çiğnendiği bir insanlık dışı tabloda behemehâl sorumluluk almaya davet ediyoruz” denildi.

AKP Grubu adına Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve CHP Grubu adına Günnur Tabel de İsrail’in Filistinlilere yönelik yapmış oldukları saldırıları grupları adına kanadıklarını belirten birer konuşma gerçekleştirdiler.

Ortak Bildirinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündem Maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler bir sonraki toplantıya havale edilirken bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

MİLLET BAHÇESİ'NDEKİ LOKANTA VE BÜFELERİN KİRALANMASI..

Gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesinin 2020 mali yılı kesin hesabı görüşülerek karara bağlandı. Beydağı Tabiat Parkı içerisinde bulunan Kır Lokantası, büfe ve 2 adet wc’nin beş yıllığına BELSOS AŞ’ye kiraya verilmesi, Millet Bahçesi içerisinde bulunan Sosyal Tesisin (Kıraathane) BELSOS AŞ’ye, Kapalı Otoparkın ise Kültür Sanat Etkinlikleri Fuarcılık A’Ş’ye beş yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili gündem maddeleri de görüşülerek kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi bir sonraki toplantısını 27 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • orhan ince (2 yıl önce)
    peki esenlikte satılan israil mallarını boykot ettinizmi tabiki hayır coca cola ariel vs.vs. laf ola
    0
    0
    Yanıtla
  • yvz (2 yıl önce)
    Günaydın yenimi aklınıza geldi ateşkes oldu siz yeni kınıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla