SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir ve İlçe Zabıtasından Fiyat Denetimi

Büyükşehir ve İlçe Zabıtasından Fiyat Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Malatya Ticaret İl Müdürlüğü ve Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü iş birliği ile piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde bulunmak üzere Malatya merkez ve ilçelerinde ‘Fiyat Etiketi ve Haksız Fiyat Artışı’ denetimleri yapılıyor.

YÖNETMELİK VE YAPTIRIMLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI 

‘Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde mağazalarda etiket kontrolü, ürün gruplarının kasadan geçirilerek kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında uygunluklarının incelenmesi gerçekleştirildi. Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da inceleme yaptı. Market raflarında alınan ürünleri tek tek kasada geçiren ekipler, yönetmelik ve yaptırımlar hakkında bilgilendirme yaparak, kasa fiyatı ile etiket fiyatının uyuşmaması halinde tüketicinin lehine olan fiyatın uygulanması gerektiğini belirttiler. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ‘Fiyat Etiketi ve Haksız Fiyat Artışı’ denetimleri tüketiciler tarafından yerel ekonomiyi güçlendirme ve vatandaşların refahını artırma yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız