SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir ve MASKİ Memurları İçin Sosyal Denge Sözleşmesi

Büyükşehir ve MASKİ Memurları İçin Sosyal Denge Sözleşmesi
A- A+ PAYLAŞ

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Başkan Er ile Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (MASKİ) bünyesinde çalışan memurların haklarında iyileştirme yapılmasını öngören Sosyal Denge Sözleşmesini (SDS) imzalandı.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Levent Uslu, Malatya Şube Başkanı Abuzer Akagündüz ve beraberindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e görevinde başarılar dileyerek, “Malatya Büyükşehir Belediyesinde ve MASKİ Genel Müdürlüğünde çalışan memur personellerimizi ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesini imzaladık. Şahsım ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Hepimiz bir aileyiz Malatya’mız büyük bir afet yaşadı hep birlikte ayağa kalkacağız. Zorlu bir süreçtir. Büyükşehir Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.  

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu’yu Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Er yaptığı konuşmada, “Bem-Bir-Sen her zaman memurun, çalışanın yanında olmuştur. Bem-Bir-Sen ilk sosyal denge sözleşmesini Bağçılar Belediyesinde imzalamıştır. Belediye çalışanlarımızın şartlarının her alanda iyi olmasını istiyoruz. Memurumuzun, işçimizin ve sözleşmeli personellerimizin en iyi şartlarda çalışmasını istiyoruz. Bem-Bir-Sen Genel Başkanımızla yapmış olduğumuz istişare sonrasında bu sözleşmeyi imzalıyoruz. Belediyemize, personellerimize hayırlı olsun.

Büyük bir deprem yaşadık hayatın normalleşmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İmzalamış olduğumuz bu sözleşme de normalleşmenin ayrı bir göstergesidir. İnşallah diğer alanlarda da Malatya’mızın, çalışanlarımız her alanda rahat etmesini umuyorum. Belediye çalışanları huzur içerisinde olacak ki insanımıza hizmet edebilsin. İmzalamış olduğumuz sözleşmenin bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu tarafından imza altına alınan SDS sözleşmesi ile Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ bünyesinde çalışmakta olan memur personellerin refah ve yaşam kalitesini artırmak, iş barışını sağlamak ve adaletli bir ücret dağılımının sağlanması hedefleniyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Cenk (3 hafta önce)
    Şimdi burada memura beddua yağdıranlara sorsam kana kırmızı rengini veren nedir diye vişne , vişne şurubu derler çıkmış haktan bahsederler. Kardeşim her memur çalıştığının karşılığı olan hakkını alır, yok hala hakkım dersen kaç kuruş hakkın varsa benim maaşımda, yaz ibanına göndereyim. Nedir bu hasütlük memur kıskançlığı. Sizin büyüklerinizde tekel, şeker, sümer, köy hizmetleri, bölge müdürlükleri vs. kapatılırken arkalarından davul zurna çaldılar. Kimin eline ne geçti, Malatya kaybetti sadece . Hane halkı gelir ortalamalarına göre Türkiye’de en son sıralarında yer alıyoruz. Neden iş bulup çalışanların ekseriyeti asgari ücretle çalışıyor diye. Oysa saydığım kurumlar Malatya’da faaliyette olsalardı istihdam ve maaş ortalaması böyle mi olurdu. Ama yok biz hakkımızı özellikle belediye çalışanlarında arayalım beddua edelim! Hasütlüğe devam edelim. Sizin işsizliğinin fakirliğinizin sorumlusu belediye çalışanları değildir. Ayrıca iddia ediyorum tüm kurumlar arasında en çok çalışanı da belediyecilerdir, itfaiyeden temizliğe, kanalizasyondan suya yola, park bahçelerden ulaşıma mezarlığa, ekmekten sosyal yardımlara sayamadığım bütün hizmetleri Büyükşehir belediyesi çalışanları vermektedir. Hak hukuktan bahsederken el insaf.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Mert Malatyalı (3 hafta önce)Cenk isimli kullanıcı yorumuna
    Acaba dışarıda çalışırken gördüğümüz belediye çalışanları bu haktan yararlanıyor mu? Yoksa taşeronla çalışan o gördüğümüz personel asgari ücret alıp, birilerinin himayesi ile kadrolu personel mi bu maaş hakları ve sosyal yardımlardan yararlanıyor???
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kanatlı (3 hafta önce)Cenk isimli kullanıcı yorumuna
    her katında 1 memurun idareten görevli olduğu diyerlerinin hazır kıta sahada görevli olduğu ışıklı maskimizde memur maşı hakıylan 100 mıliyor olmadır.. 17 trilyor boç 117 trilyor olmalıdır.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kpss ile ise girdiyseniz helal hoş olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlt44 (3 hafta önce)
    Belediyedekilerin tamamına yakını dışarıda çalışıyor, zaten çift maaşlılar
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Kernekli (3 hafta önce)
    Sn. Sami Er geleneksel mimarısıyla dışı sizi içi adeta bizi yakan maski binasına hiç gittiniz mi? Hiç öyle tebdil kıyafet gitmenize gerek yok binin makam arabanıza öttüre öttüre gidin efendim. İçinde Allah kulu yok zaten. Depremden sonra biz sayaçlarımızı kapatmaya çalıştık. Koskoca binada ahraz bir gardaşımızdan başka kimi kimseyi bulamadık. Allah var o çok yardımcı olmaya çalıştı da başaramadı. En son hayırlısıylan bi hırsız elini taşın altına koydu saatımızı çaldı da bitti bu ızdırap!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya'dan sevgiler (3 hafta önce)
    Kendi gözünüzle görmüş gibi rahat olun. 7228 lira sosyal denge tazminatı yüzde 5 başkan verdi 361 lira arttı yani 7589 etti.. sevgiler
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Malatyadan sevgiler 2 (3 hafta önce)Malatya'dan sevgiler isimli kullanıcı yorumuna
    Bordromdan baktım yazdım.merak edene bilgi veriyorum. Adam dislike atıyor.. ne mallar var yahu
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Furkan (3 hafta önce)
    Başkann size zahmet para basan maski ye söyleyin de esnafın parasını versinler esnaf devlete belediyeye güvenmesin kime güvensin BAŞKAN
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Salim (3 hafta önce)
    İstanbul belediyesinde sds ücreti Malatya’nın 3 katı sayın başkanım ?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 hafta önce)
    Tamam da ağaların alacağı miktarı da yazaydınız.Kimi diyor Belediyecilerin SDS'si 20.000₺ oldu, kimi diyor 15.000₺ düşün adam zaten ortalama 45-50.000₺ maaş alıyor, yetmiyor 20.000₺ daha alıyor.Nerede böyle bir çiftlik. Ayrıca Belediye Personelinin ayda 4.000₺-5.000₺'lik Esenlik-Market Kartını ve yemek yardımını da demiyoruz bile.Oysa ki en fazla vatandaşı sallayan, hatta iş yapmayan, vatandaşa bugün git yarın gel, şu eksik, bu eksik git bunları düzeltte gel diye vatandaşı azarlayıp savsaklayan Belediye Memurları. Bana kalırsa bu parayı sadece Esenlik ve MASKİ'de çalışan sözleşmeli asgari ücretlilere vermeliler. Çünkü bütün işi yapan onlar. Belediyelerin herhangi bir bürosuna saat 16:00 gidin bakın bir Allah kulu memur var mı, çalışıyor mu? Çoğu KPSS'siz torpille önce sözleşmeli olarak girip sonradan kadroya geçen Belediye Personelinin torpilli yakınları. Oh ne güzel Belediye babalarının çiftliği.Şimdi bu ağalar birde SDS alacak öyle mi?Bu Allah'tan reva mıdır? Ayrıca Diğer kurumlarda çalışan memurların suçu günahı ne o zaman.Bazı kurumlar fazla mesai alıyordu şimdi tasarruf tedbirleri gereği o da kaldırıldı, servis te kaldırıldı.Peki onların Belediyecilere göre suçu günahı ney?
    %46
    %54
    Yanıtla
  • sds 20 bin değil 7300 tl. Esas ucreti 570 tl. Allah tan kork. Doğru konuş
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Yalancısavar (3 hafta önce)Mehmet Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye zaten sds veriyordu bu sadece yenilenme sözleşmesi ilave para yok
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kayahan (3 hafta önce)
    Kpss sınavı olmadan belediye ye giren(torpil ile) . Kadro alan veyahut almayan her kim varsa. Hakkım haram olsun. Aldıkları maaş Zehir zıkkım olsun. İki cihanda da çıksın
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Kpss olmadan kadro istedin ama yok dendiği için mi bu kadar kinlisin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tasarrufu Ahiliye (3 hafta önce)
    Ne demişti şair çok söz veren çok yalan söyler hep üst kısma bankerlik alt kısma tasarruf sözde adaletli belediyecilik ama adaletsiz belediyecilik olduğunu gösterdi sagolsun buda 5 yıl yer içer adamlarına yedirir adaletsiz yönetim hayırsız olsun....
    %65
    %35
    Yanıtla
  • hasan (3 hafta önce)
    Bir de şu sularımız bu zamlardan sonra düzelse halay çekeriz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Itibardan tasarruf olmaz Kamu da tasarruf olur mi hiç memura verin verin asgari ücretle belediye şirketinde çalışanlar hak etti e tabi seçim bitti perde arkasında kıs kıs gülmeler başladı Ne diyor eskiler YİYİN BEYLER YİYİN AKSIRIP TIKSIRINA KADAR YİYİN taşeron da asgari ücretle çalışanların hakkı yerde kalmaz inşall
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Memurun maaşı normal asıl normal olmayan asgari ücretlinin veya taşeronun maasidir. Hasetlik yapmayın. Bende yok onda da olmasın demeyin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)metin isimli kullanıcı yorumuna
    Tabi normal olan en düşük 42 bin maaş bari bunu yazarken diğer çalışan belediye personellerine de bir sorsaydın 42 bin normal mi hatırlatmak gerekirse 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI nda memurlar tişört giyiyor açız diye hele sizler bir doyun biz taşeronlara şükretmeyi fakirler cennete en önde girecek kelimesini ezberlettikleri için sağ olsun padişahlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 42 bin lirayı bu arkadaş 142 bin sanıyor herhalde. Önce yazdığımı tam oku. Sana 28 bin TL maaş veriyorlarsa suç memurun mu? Bu ülke ekonomik sıkıntılar çekiyorsa sorgulamadan verdiğiniz oylar yüzünden. Hasetligi bırakın. Haset adamlar hep kaybeder
    %43
    %57
    Yanıtla