SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'de Kar Mücadelesi Toplantısı

Büyükşehir'de Kar Mücadelesi Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı ve Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Şube Müdürlüğü tarafından geniş katılımlı karla mücadele toplantısı düzenlendi.

18 Kasım Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen karla mücadele toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanısıra, Genel Sekreter Cemal Noğay, İlçe Belediye Başkanları, ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katıldılar. 

Toplantıda bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise kış mevsimine girilmesi nedeniyle karşılaşılacak sorunları masaya yatırmak amacıyla koordinasyon toplantısını gerçekleştirdikleri söyledi. 

Başkan Gürkan, “Koordinasyonun hangi usul ve esaslara göre yürütüleceği ve koordine edecek birimlerin kendi üzerine düşen yükümlülükleri ve sorumlulukları nelerdir, o sorumlulukları hangi zaman zarfı içerisinde nasıl bir koordinasyonla yerine getirileceğine dair görev paylaşımı toplantısı gerçekleştiriyoruz.  Ulaştırma Bakanımızın bir açıklamasını dinledim. Türkiye genelinde mevsim şartlarıyla birlikte oluşacak kar yağışları, toprak kayması, erozyon gibi hadiselerin insanlara zarar vermemesi konusunda bu tarz durumların önüne nasıl geçilir diye? Bu konuda aldıkları tedbirleri bize izah ettiler. Yani aldıkları tuzdan, ekipmanlardan, araçlardan,  ekiplerden, hangi birimlerde, hangi alanlarda nasıl bir koordinasyon çalışılacağı noktasında detaylı bir şekilde basına izah ettiler. Biz de her yıl mutat toplantılarla özellikle alt yapı koordinasyon merkezinin ilkbahar, yaz veya kış şartlarına girerken AYKOME yapmış olduğu toplantılarla önümüzdeki süreci nasıl değerlendireceğini belirler, bir sıkıntı olmaması noktasında azami titizliği ve hassasiyeti gösterirler. Bizlerde şu ana kadar Malatya’mızda özellikle yaz mevsimindeki susuzlukla ilgili, temizlikle ilgili, ilaçlamayla ilgili ve alt yapı kazılarıyla ilgili olsun AYKOME olarak bu koordinasyon merkezinde toplumumuza rahatsızlık verecek bir tutum ve davranış çıkmamıştır. 

Bu kış mevsiminde biz de diğer birimler de ve AYKOME’nin paydaş kuruluşları yolların kapanması durumunda, kar yağışı durumunda özellikle hastaların getirilmesinde ve götürülmesinde yolların açılmasındaki birimlerin görevleri ile ilgili çalışmalarda olsun veya bizim kendi çalışanlarımızın yetmediği yerlerde takviye alma konusunda nasıl bir koordinasyon yapacağız onun değerlendirmesini yapacağız. Yol asfalt ekiplerimiz geçen yıl özellikle yoğun kar yağmasına, yüksek yerlerde de kar ve buz olmasına rağmen hakikaten Malatya’mızda 718 mahallede, 2100 mezrada ve 13 ilçemizde ulaşımla ilgili bir problem yaşamadık. Bu da AYKOME’nin hakikaten koordinasyonlu, planlı ve programlı çalışmasının sonucu olduğunun kanaatindeyim. Alacağımız kararlarla görev dağılımı yapılacaktır. Bu görev paylaşımı ile birlikte herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından karla mücadelede herhangi bir sorun yaşanmaması için yağış öncesi, sırasında ve sonrasında yapılacak çalışmalar ve gerektiğinde koordinasyon sağlanması konuları ayrıntılı olarak ele alındı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • NUR (1 yıl önce)
    sayın başka kardan önce emekli olupta tekrar işe almanızdan anlam veremediğimiz gençlerde bu şekil boşta kaldı için önce bu yaş erdemleri geçmiş ikincikez işe aldınız kişilerin mücadelesini yapın birde araç yakıt israfınada bir son verin şehirden maskiye gidiş geliş maliyeti çok yüksek baya bir başkan müdür araçları var bişeler düşünürsünüz inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramiz (1 yıl önce)
    Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan beye sağladığı tüm imkanlardan dolayı teşekkür ederiz.. Genel Sekreter Yardımcımız Latif Okyay beye, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanımız Hakan Demir beye, İlçeler Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürü Şahin beye, Yol Yapım ve Asfalt Şube Müdürü Ahmet beye, Merkez Yol Bakım ve Onarım Şube Müdürü Fuat beye, Yol Etüd ve Kontrol Şube Müdürü Muharrem beye, Aykome Şube Müdürü Doğan beye ve Yol Dairesinin kar kış demeden, gece gündüz ayrımı gözetmeksizin canla başla çalışan tüm personellerine emeklerinden dolayı teşekkür ederim..
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Tunahan (1 yıl önce)
    Geçen yıl ciddi bir kış geçirmemize Rağmen yollarımız hep açık kaldı. Büyükşehir Belediyesine Yol Altyapı Daire Başkanı Hakan Demir Başkanıma Aykome şube Müdürü Doğan Beye ve Aykome Çalışanlarına İlçeler şube Müdürü Şahin beye ve Tüm Kırsalda Merkezde çalışan arkadaşlara geçen yılki Mücadelesinden Dolayı hepsine teşekkür ediyorum bu sene de kazasız belasız bir kış geçirmelerini temenni ediyorum hepsine çok teşekkürler iyi varsınız kolay gelsin.....
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Kara Ali yılmaz (1 yıl önce)
    Büyükşehir belediye başkanımız başta olmak üzere yol altyapı koordinasyon daire başkanlığı'na bağlı ıcome birimi Candan tebrik eder geçen seneki bizlere yardımcı olmak adına gecesine gündüzüne katarız başlığı müdürümüz Doğan bey'e ve ekibinde çalışan tek tek bütün arkadaşlara teşekkür ederim yapmış olduğumuz çalışmanın zorluğunu biz kendimiz biliyoruz Battal Gazi simdik yolunda çok sıkıntı çektiğimiz de biliyoruz ama doğru yönlendirmeleri sayesinde ıcome birimize çok teşekkür ediyoruz bu sene de yine aynı şekilde aynı koordinasyonla önceliğimiz insanların sağlık ve hayatları tabii kendimizinki de buna dahil sonradan ulaşıma engel olacak bütün unsurları ortadan kaldırma hem asli görevimiz olacak bununla ilgili bütün belediye personeli adına görevinizi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz ve değerli büyüklerimizin bize yardımcı olmalarını istiyoruz teşekkürü bir borç biliyoruz
    %24
    %76
    Yanıtla
  • BILAL AYGUN (1 yıl önce)
    Geçen sene ciddi bir kış geçirmenize rağmen hiç bir problem yaşamadık. Yapılan hizmetler için teşekkür ederiz.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Erecekli (1 yıl önce)
    Geçen yıl yollarımızı hep açık tuttunuz belediye ve aykome çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır saygılarımla.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    aykome lobisi harekete geçmiş sanki.daha ortada kar yok bir başarılı çalışma yok bu ne övgü.kendi kendilerini mi övüyorlar ne.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Adamların bu haberi okuyacak vakti bile yoktur. Emin olabilirsin murro
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Süleyman (1 yıl önce)
    Kar nimettir, berekettir.. Aksaklıklar tabiki oluyor ama sonuç olarak tüm personel o soğukta bizler için canla başla çalışıyorlar.. Bizlerde kapımızın ve dükkanlarımızın önünü temizleyerek en büyük desteği vereceğiz.. Kim ki memleketimiz için elini taşın altına koyarsa ona çok büyük saygı duyarız.. Emekcilerin eline sağlık..
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ali Ekber (1 yıl önce)
    Arguvan Tatkinik da oturuyorum, geçen sene Fedaş ile ilgili bir sıkıntı oldu. Aykomeden bir mühendis arkadaş sorunumuzu takip ederek iki saat içinde yetkililer arızayı giderdiler. Büyükşehir belediyesinin özverili çalışan birimi ...
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Görkem (1 yıl önce)
    Geçen sene hastamız oldu.Kırsal bölgede yaşıyoruz kar çok yoğun yağıyordu.Buyuksehir belediyesi çağrı merkezini aradım durumu anlattım hemen dönüş yapacaklarını söylediler aradan çok geçmeden aykome tarafından arandım durumu 112 ye bildirdiklerini ekiplerin yolu açmaya çalıştıklarını söylediler.Kisa bir süre sonra büyükşehir belediyesi karla mücadele ekipleri ve 112 ambulansı geldi.Aykome personelleri işini layıkıyla yapan bir birim.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Galip (1 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesinin en güzel ve özverili çalışan birimlerinden biri gerçekten. İşini bilen liyakatli personel bulunuyor bu birimden. Hekimhan da ikamet eden birisi olarak ne zaman alt yapı ile ilgili sorun olsa Aykome yetkilisi hemen gerekli birimlere iletip sorunumuzu çözdü. Kolaylıklar diliyorum arkadaşlara
    %38
    %62
    Yanıtla
  • AYKOME (1 yıl önce)
    Birimde çalışan arkadaşlara başarılar dilerim. Hepsi de mesai mefrumu gözetmeksizin, gece gündüz çalışıp biz malatyalı hemşehrilerimiz için elinden geleni yapıyorlar. Sayın başkanın nezlinde gerek daire başkanı gerekse şube müdürüne ve ekip arkadaşlarına teşşekürü borç biliyorum.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    Bu senede inşallah memleketimiz güzel bir kar görür. Akarsu kaynaklarımız içmesuyu muz ve toprak için su çok önemli. Şimdiden Aykome müdürlüğüne ve ekibine başarılar dilerim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Aykome karla mücadelede çok başarılı işler yaptı.Ne zaman arasak gece de dahil ulaştık sorununuzu dinleyip sonuçlandırdılar.
    %47
    %53
    Yanıtla