SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Asfalt Döküm İhalesi

A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi'nin, ilçe ve mahallelerindeki yollarında 1 milyon metrekare asfalt döküm işi için bir ihale düzenlediği bildirildi.

“Malatya İli İlçe ve Mahallelerinde Asfalt Döküm İşi” başlıklı ihale ilanına göre, bitüm ve mıcırı Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği işe ait ihale kapsamında 1 milyon metrekare 1 ve 2. kat asfalt sathi kaplama döküm yapılması öngörülüyor.

İhale için son teklif verme tarihinin 27 Temmuz 2020 olduğu belirtilen ihale ilanında, yapım işlerinde benzer iş grupları tebliğinden A V grubu işlerin benzer iş olarak kabul edileceği ifade edildi.

Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak ihale kapsamındaki işin yapım süresi ise 10 takvim günü olarak açıklandı. Sözleşme tasarısında, bu konuda, “Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 10 (on) gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır” denildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • yasar (4 yıl önce)
    Ahmet Çakır'ı mumla arar hale geldik. Bırakın büyük projeler yapmayı asli görevlerini bile yapmıyorlar her yer keşmekeş bir şekilde. Şehri pislik götürüyor .Allah rızası için şu peyzaja bakın ya terkedilmiş gibi her yer.Yeni yollar açılıyor asfalt seriliyor asfalt 2 ayda dağılıyor. Yaz aylarında bu sıcakta camlarımızı açamıyoruz. Doğru dürüst bir ilaçlama yok. Herhalde başkan doğal dengeyi sağlamaya çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rüstem (4 yıl önce)
    Selahattin Gürkan en çok şeffalığa vurgu yapıyor. Kendisine oy vermiş biri olarak diyorumki Baskanım.gelin ihalelerinizi belediyenizin sitesinde canlı yayınlayın. Bilelim ihaleye kimler katılmıs, kim ne kadar fiyat vermiş. Teknolojinin bu kadar gelistiği bir dönemde zor olmasa gerek. Benden soylemesi. Yoksa herkes bir şey konuşuyor. Milletin ağzı çuval degilki büzesin. O yüzden milletin ağzına laf vermemek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Naci (4 yıl önce)
    6 m genişliğinde 170 km yol 1 milyon m2 eder. 10 gunde asfaltlamak mümkün degil. Büyükşehir Belediyemiz asfaltlanacak yerlerin listesini paylaşmalı. Biz de buraların şu anki haline bakalım, bir de asfaltlandıktan sonraki hallerine. Basın ve Meclis bu ihaleyi cok yakından takip etmeli. Büyükşehir şeffaf olmalı. Hesap vermekten kaçınmamalı. Sonuçta bir kamu kurumu. Malatya Haberden rica ediyorum, vatandaş adına bu işi takip etsin. İhale sonrasi asfalt işini incelesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim sevim (4 yıl önce)
    1 milyon metrekare ve 10 gün iş süresi nedir yahu.. bu ihaleyi açıklayın tek tek nereler olacak. imkansız birşey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebuzer (4 yıl önce)
    Belediyenin gündeme geldiği tek konu asfalt. Kasap pazarı civarina gidin, Akpınara gidin nereye giderseniz gidin tam bir kasaba görünümünde. Trafik keşmekeş. Kaldırımlar işgal altında. Akpınar meydanı 2 kofteci tarafından istila edilmis bakan eden yok. Şehirde estetik diye bir şey yok. Elazığın sehir girişine bakın Malatyanınkine bakın. Malatyada peyzaj diye bir şey yok. Her gün asfalt haberi okuyoruz. 30 defa 3 km lik Anayurt bulvarını okuyoruz. Neredeyse çevre yolundan geçen otobüsteki yolcular indirilip bu cadde gezdirilecek. Vizyon bu. Ya lütfen bir Konyaya, Kayseriye, Eskişwhire, Gaziantepe bakın. Şehir olarak maalesef amatör ligdeyiz. Malatya bunu haketmiyor. Ahmet Münir Erkali arıyoruz valla
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (4 yıl önce)
    Malatya belediyedinde Cumhuriyet tarihinde asfalt ihalesine çıkan ilk Başkan Selahattin Gurkan. Bu ihale ile baskanımızın en büyük projem dediği sosyal entegrasyonda gercekleşmis olacak. Nasıl derseniz özel sektör ile belediye daha bir kaynaşmış olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Her yıl en az bir bazen 2 defa asfalt işi yapılır. Hepsini belediye firması almıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende mütahidim. Belediyenin asfalt yapım işi ihaleye verilmiyor. Malzeme alım ihalesi yapılıyor. Büyüksehir bu zamana kadar hep asfalt işini Yol Asfalt Müdürlüğüne yaptırır. Belediye şirketi asfalt üretiyor ama serim işi yapmıyor. Bu ihale mazleme alım ihalesi değil asfalt serim ihalesi. Bazı Belediyeler böyle ihaleler yaparlar ve şirketleri aslında kâğit üzerinde işi gercekleştirmiş gösterirler ve sirketlerine para aktarırlar. Sonrada şirketimiz kar etti derler. Bu kesinlikle yasal değil. Bu iş takip edilmeli. Hangi ilçede, hangi cadde, sokak asfaltlanacak, metrajları nedir. Bence bilmek herkesin hakkı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Malatya'da belediye hizmetlerinde gerileme var.Ahmet çakır döneminde yapīlan kaldırım asfalt çalıșmalarını hatırlayın..Çakır'ı eleștirirdim ama pișmanım o dönem malatya çok hizmet almıș zamanla anladım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkaniyet (4 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    F.kayahanda kaldırım var, yürüyünce görürsünüz nasıl yapılmış,engelli yoluyla bisiklet yolu arası 40 cm bile değil, nikah sarayında kavşak var, girmeden aşağı yönlendiriyor, Bambi yatak mağaza önü ışığa takılanlar güngöre girişi engelliyor ,çünkü kaldırım genişliği 10 metre
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (4 yıl önce)
    Hani Belediyenin aracları fazlaydı, hani 83 şantiyede aynı anda çalışıyorlardı. Demek hepsi hikâye. Bugüne kadar hiç asfalt ihalesi yapılmışmı sorun bakalım. Sadece bu ihale degil, ihalenein hangi ilçelerde hangi caddeleri kapsadığı takip edilmeli. Ayrıca işin yapım süresi olan 10 gün sonrada bu yerlere tek tek bakılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    1 milyon metrekare ve 10 gün iş süresi. Bu ihaleyi hazırlayan kişi veya kişileri ya akıl hastahanesine yada hapishaneye yatırmak lazım. Belkide okuma yazmaları yoktur. Bu sürede bırak asfalt yapmayı 1 milyon metrekare alanı sulamak bile zor. Ancak çalışacak personelin sgk işlemleri tamamlanamaz. Bu ihalenin sonucu takip edilmeli
    0
    0
    Yanıtla