SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Iraklı Depremzedelere Yardım

Büyükşehir'den Iraklı Depremzedelere Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, İran-Irak sınırında geçtiğimiz Pazar gecesi meydana gelen, her iki ülkede yüzlerce kişinin ölümü, binlerce kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan depremde zarar görenlerden Iraklılara 1 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu yardımına ilişkin yayınladığı basın bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi, Irak’ta yaşanan deprem felaketi sonrası yardım bekleyen Irak halkına şefkat eli uzattı.

Büyükşehir Belediyesi ile Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanlığı organizasyonu ile Irak’ın Erbil kentine temel gıda maddelerinden oluşan yardım tırı gönderildi. Kızılay aracılığıyla gönderilen tırın içinde 972 koli gıda maddesi bulunuyor.

Hazırlanan yardım tırı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi yanında tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ile daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Mağdurun ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz

Irak ve İran’da yaşanan deprem felaketinin Tür Milletini derinden üzdüğünü belirten Genel Sekreter Ercan Turan, yaraların sarılması için Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ve Malatya halkının yardım elini uzattığını söyledi.

972 gıda kolisinin hazırlandığını ifade eden Turan, “Bem-Bir-Sen Malatya Şubesi 35 bin TL destek sağladı. Belediyemiz de 37 bin 500 TL gıda yardımında bulundu. Toplamda 72 bin lira değerinde temel gıda maddeleri hazırlandı. Bu gıda yardımı Kızılay aracılığıyla Irak’ın Erbil şehrine gidecek.

Türkiye geçmişten aldığı miras gereği komşularına, kardeşlerine hiçbir zaman sırtını dönmedi. Malatya da Türkiye’nin en önemli manevi merkezlerinden biri. Elimizden geldiği kadar STK’larımızla, milletimizle mağdurun ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Tırın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mustafa (7 yıl önce)
    Ayrımcılık, ayrımcılık. Asıl deprem İran ı vurdu. Ancak sanki deprem sadece Irak ta olmuş gibi habire Irak a yardım. Neden mi, çünkü...
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleket Sevdalisi (7 yıl önce)
    Ne Oldu. Resimdekiler Memleketi mi kurtardı? Önce K Kendi mahalle ve sokağınızdakileri görün gözetin. Birde boy boy poz verip guluyorsunuz. Bir müslümanın rehberi eger kendi peygamberi sav. ise bir elin verdiğini diğeri görmesin diyor. Maşallah bu alamet resimden de çok belli oluyor.Ayrıca kimse size göndermeyin demiyor. Önce bir adim yanınızdakileri gorun gozetin de, sonrasinda da Gizlice reklamsiz yapın bu ileri.
    0
    0
    Yanıtla
  • eki (7 yıl önce)
    deprem irandada olmadımı
    0
    0
    Yanıtla