SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Maske Dağıtımı

0
Güncellendi - 2020-04-22 22:58:22
Büyükşehir'den Maske Dağıtımı
A- A+ PAYLAŞ

EVLERE, ŞOFÖR VE KASAPLARA.. Malatya genelinde vatandaşlara ulaşım noktasında hizmet veren minibüsçüler ve taksici esnafına Büyükşehir Belediye Binasını önünde düzenlenen program ile maske dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca 1,5 milyon maskenin evlere dağıtımı da sürüyor.

ŞOFÖR VE KASAP ESNAFINA..

Maske dağıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Genel Sekreteri Cemal Noğay, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri, minibüsçü ve taksi esnafları da eşlik etti.

İnce: Türkiye’de bir ilke imza atması Malatya olarak bizler için gurur vericidir.

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce; “Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman şoför esnafımızın ve Malatya’daki tüm esnaflarımızın zor zamanlarında yanında olmuştur. Minibüsçü ve taksici esnaflarımızı buraya davet ederek ve bu anlamlı hediyeyi esnafa takdim etmesi, şoför esnafına vermiş olduğu önemi göstermektedir. Malatya’da 10 milyon adede yakın üretim yaparak tüm esnafa ve vatandaşlara dağıtım yaparak Türkiye’de bir ilke imza atması Malatya olarak bizler için gurur vericidir. Çok kısıtlı bütçelerle büyük işlere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımıza şahsım ve esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Cebine akaryakıt ve mazot parası koyarak büyük bir kamu hizmeti yapan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerde sağlıkçılar ve bu maskeleri üretenler kadar alkışı hak ediyorsunuz.” dedi.

Keskin: İşte esnafa destek budur

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımıza, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, bütün çalışanlarımıza korona virüs salgınına karşı yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye’de ilk defa Sayın Cumhurbaşkanımızın maske ve sağlık ünitelerini üretimi noktasında seslenişinde ilk ses veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımızın maske üretiminde öncülük etmesiyle birlikte Malatya’da faaliyet gösteren tekstil fabrikaları üretime başlamıştır. Ülkemiz için, devletimiz için, bayrağımız için biz varız diyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın kapalı olduğu müddetçe Belediyeye ait iş yerlerinden kira alınmayacağını belirten Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin "İşte esnafa destek budur” şeklinde konuştu.

Maskenin insan sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden Keskin, “Herkese sesleniyorum, Bu işi ciddiye alalım, bu iş çok büyük, dünya ateş üstünde, dünya bir sağlık savaşı veriyor. Ne olur ihtiyacınız ve mecburiyetiniz yoksa sokağa çıkmayın evinizde kalın. Hala sokaklara bakıyorum ana baba günü, maskesiz gezen insanlar var, ne olur geleceğimiz, ülkemiz, anne babamız ve çocuklarımız için evde kalalım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza maske dağıtımdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan: Bu bir milli meseledir

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bütün esnafımızı en içten dileklerimle selamlıyorum. Allah’tan niyazımız ve temennimiz, korona virüs salgının bir an önce ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı terk etmesidir. Tüm insanlığın bundan kurtulmasıdır. Evde kalarak bu virüsü daha ileriki aşamaya taşıyıp mutasyona uğratarak insanımızın ve insanlığın tehlike boyutunun altına düşmesini ve bilim adamlarımızın virüs ile ilgili aşı çalışmalarında başarılı olmalarını diliyorum. Bu bir milli meseledir. Bu mesaj Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin mesajıdır. Bu milli mesele de, milletimizin bir olma olgusunun en güzel temayüz ettiğinin göstergesinin fotoğrafı olması lazım.

Bizim günlük yaklaşık 300 bin taşıma kapasitemiz vardı. Büyükşehir Belediyemiz, Halk otobüslerimiz, minibüsçülerimiz ve taksilerimiz yani nüfusun yarısı 300-350 bine yakını, bu virüs çıktıktan sonra taşıma kapasitesi 8 bin ile 13 bin bandında seyrediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ile 2 Nisan tarihinde video konferans ile bir görüşme yaptık. Görüşme sonrasında Sayın Valimiz ile birlikte Malatya’da faaliyet gösteren tekstil sektörü temsilcileri ile görüşmeler yaparak Malatya’nın maske üretiminde merkez olması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın görüş ve taleplerini ilettik. Malatyalı müteşebbislerimiz bu doğrultuda hızlı bir şekilde çalışmalarına başladılar. Ayrıca yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sağlık ve Ticaret Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmeler sonrası alt yapı malzemesi ve lojistik destek konusunda gerekli destekler temin edildi. Malatya’da bu alanda faaliyet gösteren müteşebbislerimiz bu işe dâhil oldu. Bu anlamda bütün müteşebbislerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımıza yazmış olduğum mektupta gerekli görüşmeleri yaparak, çalışmaları başlattığımızı belirttim. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri arayarak çalışmalarımızı yakinen takip ettiğini ve bizim şahsımızda Malatyalı hemşerilerimize selam ve teşekkürlerini ilettiler. Bizler de müteşebbislerimizi arayarak Sayın Cumhurbaşkanımızın teşekkürlerini ilettik. İnşallah onları da belgelerle tescil edeceğiz."dedi.

Korona virüsünü el ele vererek birlikte yeneceklerini ifade eden Gürkan, “Bilim Kurulunun ve yetkililerin almış olduğu kurallara titizlikle uyacağız. Hemşerilerimizin zorunlu haller dışında evlerinde kalmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce tarafından minibüsçü ve taksici esnaflarına maske dağıtıldı.

Kasaplara maske

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Malatya’daki kasap esnaflarına korona virüs salgınından dolayı maske dağıtımı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve yetkililere maske dağıtımı için çok teşekkür eden Malatya Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Alaattin Çalışkan; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan her zaman bizlere destek olmuştur. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel jestinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bizleri düşünerek göndermiş olduğu maskelerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. “Bizler hijyen kurallarına dikkat ederek çalışmalarımız sürdürüyoruz. Başkanımız da bizleri düşünerek maske göndermiş tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz” dediler.

EVLERE DAĞITIM

Malatya Büyükşehir Belediyesinde görevli 200 ekip tarafından Malatya genelindeki hanelere maske dağıtımı devam ediyor.

Korona virüs salgını sonrasında kurum ve kuruluşlara maske dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi Malatya genelinde 170 bin haneye toplam 1 milyon 500 bin maske dağıtımı gerçekleştirecek.

Dünya genelinde birçok ülkede maske sıkıntısı yaşanırken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleri sonrasında Malatya genelinde, kamu kurum ve kuruluşlarına, Esnaflara ve son olarak her haneye ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 200 ayrı ekip ile maskeler vatandaşların evlerine ulaştırılıyor

Büyükşehir Belediyesi 444 51 44, 153 ve 185 hattı ile vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirilmesi sonrası vatandaşların ihtiyacının giderilmesi sağlanıyor.

Ekipler, ayrıca Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı evlere imsakiye de bırakıyor.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • TUNCAY (4 yıl önce)
    Belediyenin önüne bu kadar ticari taksi ve minibüs park etmesi , normal şartlarda olmaması gereken bir durum, ama şov yapmak için iyi olmuş, kalabalık gözükmüş, sanki Malatya minibüsçülerden ibaret. Yöneticilerde vizyon olmazsa böyle olur, günü kurtaracak basit işlerle avunup dururlar ve icraat yaptıklarını sanarlar. Maske dağıtımı için böyle bir gösteriye gerek yok, 5 tane zabıtaya ver , minibüs duraklarında şoförlere dağıtıp gelsinler. Sanki temel atma töreni.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemşit (4 yıl önce)
    Yok böyle rezillik. Örneği yok. Üç kuruşluk maskenin satışı yasak,, vurguncular vurgununu vurdu. Vatandaş maske bulamıyor, korona patlamaya devam ediyor. 14 kuruşa satılan kullan at ve koruması maksimum yüzde 10 olan maske altın oldu. 1 aydır maske dağıtılacak. Virüs ise maske dağıtımını beklemiyor. Belediyelerin binlerce elemanı 2 aydır yatıyor. Zaten 1 kişinin yapacağı işe 50 kişi istiham edilmiş. Yıllardır istihdam fazlası var. Sayaç okuma görevlileri var ayrıca. Verirsiniz maskeleri sayaç okuyamaya gittiğinde evlere verir. Ağır br malzeme değil. Bunlara da gerek yok. Tüm eczanelere verirsiniz, fiyatını da maliyetinden belirlersiniz, eczane de kar etmesin, 10 kuruş ideal. Sonuçta kullan at. Kişibaşı 10 adetten fazla verilmesin 1 haftada. Onlarca milyon maske yapıldı bu arada. Nerede bu maskeler? Yok PTT yok, e-devlet... Nedir bu kepazelik? Olmadı muhtarlara verirsiniz mahalledeki nüfus başına, imza karşılığı vatandaş gider muhtarlıktan alır. Maske eksikliği nedeniyle virus kapılması sonucu hayatların yok olması, iyileşmesi halinde bile hasarların kalması bir yana bir hastanın zincirleme yüzlerce kişiye virüsü bulaştırması, başkalarının hayatının riske atılması, can kayıpları.. Bunları kise hesaplamıyor mu? Peki hastaların tedavi maliyeti? 10 kuruşluk maskesizliğin devlete maliyeti onbinlerce lira, hayatta kalırsa ki arızalarla kalacak o da ayrı bir ciddi sorun. Krizleri yönetmek zeka ve yetenek işi. 10 kuruşluk maskeyi törenlerle, reklam yaparak dağıtmak neyin nesi? Büyükehir Belediye binası öönünde millet toplanmış maske bekliyor dağıtım için. Bu insanlar ne kadar yolculuk yaptı? Virüs bulaştı mı ya da bulaştırdı mı? O insanların oraya kadar gelmeleri bile bir risk. Millete ha bire evden çıkmayın deniliyor ama maske dağıtılacak gelin deniliyor. Gariban vatandaş da koşuyor. Bu ne ilkellik yahu! Bir not: Birkaç gün önce bir işyeride 6-7 kişi toplanmış fırına verdikleri yemeği yiyorlardı. Hiç birinde maske yok, hiç kullanmıyorlarmış. Maske takma önerime ise ilginç bir yanıt verildi: Allah ne yazmışsa o! Hade buyurun. Görünmeyen mermilerin yağdığı ortamda cesaret ve inançla yürürsen sonucu ne olur? İnancımız böyle mi diyor? İşte bu tipler ayrıca virüsün yayılmasına gönüllü fedailik yapıyorlar ve başka insanların yaşamını tehlikeye atıyorlar. Bunlarla ilgili belediye ve emniyet birşeyler yapmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayır yapan belediye, CHP'li olmayınca sıkıntı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vural (4 yıl önce)
    İsmim vural Çelik 19 nisan,da Corona test sonucum pozitif çıktı evde tedavi başladı ebde 4 çocuğum eşim ben 6 kişi yaşıyoruz Malatya'da belediye 155 valilik her yerden maske ve dezenfekte rica ettim ve hiç bir olumlu yanıt alamadım inşallah sayın valim sayın belediye başkanımız sayın yetkililer gerçekten fakir kimsesiz insanları kaderine terkediyorsunuz Allah rızası için bir duyarlı yetkili yokmudur bu memleketimde sesimi duyacak. İlyas Mahallesi Serçe sokak
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (4 yıl önce)Vural isimli kullanıcı yorumuna
    Gardaşım Allah'ım şifalar versin inş. Gardaş yardımda edeceklerse bir kamera ile yanına gelirler.... Bu zamanda gariban oldun mu malesef gardaş böyle..... Söylenecek sözler çok ama çok. Fakat burada yazarsak sıkıntı yaşarız. İnş bu soruna bir çözüm bulurlar. Artık kamera ile gelsin tek yardım gitsin de...... Tekrar Allah'ım şifalar versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bak haberin en sonundaki reismler sanırım sonradan eklendi yada ben görmedim. Dediğim gibi resim çeke çeke verirler maskeleri.... Neden insanlar bu kadar reklama düşkün anlamadım gitti arkadas... Ya hala bu dünyanın boş oldugunu anlamadınız mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Baskanim bu sukursuzlere aldirip bizi basi bos sahipsiz birakma adamin biri yazmis 7 gunde sunlari yapmissin diye is mi diye? Peki sormazlar mi bu adama sen 7 gunde ne yaptin diye calistigin yere kac kere gidip nr yaptin?? ben buraya yazmayi sevmiyorum ama halk senin yaninda kimin haksiz kazancini kestiysende haramzadeler karsinda. Icin rahat olsun....
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (4 yıl önce)
    Henüz koronavirüs ülkemizde yokken bu tedbirler çok iyi. Erken önlem almak Malatyamız için çok sevindirici. Yetkilileri canî gönülden kutluyorum. Özellikle maskelerin kalitesi de ayrı önem arz ediyor çok kaliteli hatta nükleer sızıntı olsa bile korur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (4 yıl önce)
    Körler sağırlar birbirini ağırlar. Dikkat edin belediye başkanı sayın Kesin ve minibüsçüler oda başkanının konuşma şekli aynı. Biri beydagini yıkar, biri serviscilerin parasını vereceksiniz der, biri de rahatlığın rahatlığını istiyor bu millet der....
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep (4 yıl önce)
    Başkan 7 günde sosyal medyada 56 mesaj paylaşmış.Bunun 27 tanesi virüs ve maske,6 sı ise rahmetli Mercedes Kadir’imizle ilgili..Geri kalanlar ise anma,Cumhurbaşkanı alıntıları,,vs..Sadece iki belediye icraatı var;250 m uzunluğundaki Ergenekon köprüsü yol yenileme ve ilave Fuar binası inşaatı!Yorum yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (4 yıl önce)Recep isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru tespit!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (4 yıl önce)
    Başkan çok hayırlı bir ile başlamışsın. Maske önemli ama bu senin şöför sevgini anlamadık gitti. Bütün Malatya’yı 2 şöför odası başkanına kurban ediyorsun. Bak Başkan benden söylemesi gaza gelme. 800 bin Malatyalıyı bunlara kıyak yapayım derken harcama. Benden söylemesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzını öpeyim kitabın ortasından konuşmuşsun başkan bu konulara dikkat etmeli zaten ekibini de tam kuramadı ters köşe yapıyorlar başkanı yıpranmış yaşlı başlı adamlarla çalışma baskanım seni seviyoz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Başkan maskeleri hangi mahleye dağıttınız çevre yolu altı mahlelere gelmedi çevre yolu üsteki elit mahleye mi gönderdiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali rıza (4 yıl önce)
    Seyh bayram mahallesine ne zaman dagitacaksiniz maske. Muhtar cok saolsun bir gün yuzunu gormedik kapi kapi gezip oy istediğiniz gibi muhtarlar şimdide bi kapımızı çalsa keşke
    0
    0
    Yanıtla
  • Dün bizim apartmana kapı kapı dağıtıldı.(Evde olmayana bırakılmıyor).Emeği geçenlere, kapı kapı gezip dağıtanlara teşekkür ederim .
    0
    0
    Yanıtla