SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in İlk Beton Santrali Satışa Başladı

Büyükşehir'in İlk Beton Santrali Satışa Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin beton santralinde üretim denemelerinin tamamlandığını ve beton satışına başlandığını açıkladı. Beton fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarını dizginleyecek ve piyasadaki beton fiyatlarını regüle edecek olan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ESENLİK’in beton üretimine başladığını ifade eden Başkan Gürkan önümüzdeki günlerde MESTON şirketine ait yeni beton santralinin de faaliyete geçeceğini söyledi.

"TAM KAPASİTEYLE BETON ÜRETİMİNE BAŞLADIK"
ESENLİK beton santralinin tam kapasiteli üretime geçtiğini belirten ESENLİK Ticari Direktörü Ömür Yoldaş, “ESENLİK A.Ş. olarak beton sektörüne girmiş bulunmaktayız. Bir hafta boyunca yaptığımız test çalışmaları sonucunda bugün itibariyle tam kapasiteli üretime başladık. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde Malatya’mıza ve ülkemize hizmet etmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

"ÇOK KISA SÜREDE BETON SANTRALİNİ HİZMETE AÇTIK"
ESENLİK’e ait beton santralinin beton satışına başladığını söyleyen ESENLİK Genel Müdürü Ata Ünlü, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarına katkı olsun diye beton sektöründeki fiyatları dengelemek amacıyla çok kısa bir sürede beton santralimizi faaliyete geçirdik. Deneme çalışmalarımız tamamlandı. Bugünden itibaren satışa başlayacağız. Malatya’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

"ŞEHRİMİZE İKİ BETON SANTRALİ KAZANDIRDIK"
6 Şubat tarihinde vuku bulan depremlerin ardından Malatya’da büyük bir beton arzına ihtiyaç duyulduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Latif Okyay, “6 Şubat depremlerinde şehrimizde oluşan büyük yıkımlardan sonra şehirde yeni bir ihtiyaç durumu hâsıl oldu. Şehrimizdeki beton santrallerinin beton yetiştirememesi nedeniyle piyasada ciddi anlamda beton arzı ve sıkıntısı yaşandı. Bu bağlamda hem ESENLİK şirketimiz hem de MESTON şirketimiz aracılığıyla şehrimize 2 beton santrali kazandırdık. Şehirdeki hem beton arz dengesini sağlamak hem de piyasadaki fiyat dengesi oluşturmak amacıyla bu çalışmalara başlandı. Beton santrallerinin teknik çalışmaları tamamlandı. Bugünden itibaren hem beton satışı hem de beton döküm çalışmaları başlayacak. MESTON şirketimiz tarafından inşa edilen beton santralindeki çalışmalarımızı da tamamladık. Önümüzdeki hafta içinde MESTON şirketimizde beton satışına başlayacak. Beton santrallerimizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

"MALATYA’DAKİ BETON FİYATLARINI DENGELEYECEĞİZ"
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan beton santralinin piyasadaki fahiş fiyatları dengeleyeceğinin altını çizen Başkan Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin, şehrimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için büyük gayret gösteriyoruz. İnşallah yarından itibaren 100 büyük eserin açılışının müjdesini vereceğiz. Türkiye Yüzyılı diye ifade ettiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Büyükşehir Belediyesi olarak 100 büyük tesisin açılışını gerçekleştireceğiz.

ESENLİK Şirketimizin şehrin doğusunda yapmış olduğu beton santralinin üretim startını veriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de şehrin batısında Belediyemiz şirketlerinden MESTON tarafından yapılan beton santralinin üretim startını vereceğiz. Bugün Cumhuriyetimizin muasır medeniyetin üzerine çıkma hedefine uygun olarak bir taraftan inşaat ve imarla çalışmalarımızı sürdürürken inşaat ve imara altyapı olabilecek beton santrallerini, asfalt plentlerini hizmete açıyoruz” şeklinde konuştu.

"HAKSIZ KAZANÇLARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ"
Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “ESENLİK Şirketimizin toplumun gıda ihtiyacını karşılama noktasında regüle görevini yaptığı gibi beton santrali ile de inşaat sektörüne regüle görevini yapacak yeni bir tesisin üretim startını veriyoruz. Bu tesisin Malatya’mıza, ülkemize ve şehrimizin imarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Deneme üretimleri tamamlanmış olan beton santralimizin üretim startını vereceğiz. Saatte 140 metreküp üretim yapacak olan santralimiz 10 saatte 1400 metreküp günlük normal kapasite ile çalışırsa 2500 metreküp beton üretecek. 2500 metreküp de MESTON Şirketimize ait olan santralimiz üretim yapacak. Malatya’da günlük olarak toplam 5000 metreküp beton üretimi yapılmış olacak. Bu yatırımları Malatya’ya kazandırırken bu şehrin piyasa dengesini sağlarken haksız kazançların da önüne geçmiş olacağız.

Büyükşehir Belediyesi olarak beton santrallerini kurduk. ESENLİK gıda sektörümüz var, ekmek fabrikamız var, ulaşım noktasında çalışmalarımız var, inşaattaki MESTON Şirketimiz var, daha ileriki aşamada özel sektörün haksız kazanç temini noktalarında hangi konuda olursa olsun belediye olarak onlara müdahale edeceğiz. Hizmet belediyeciliğini öne çıkarırken vatandaşımızın da hak ve hukukunu korumakla mükellefiz. Deprem dolayısıyla yaşadığımız acılara ikinci bir acı olarak da haksız kazanç kazanmalarına müsaade etmeyeceğiz. Hangi konuda hangi üretim mekanizmasında olursa olsun Büyükşehir Belediyemiz güçlüdür, o konuda üretim yapabilecek kapasitesi vardır. Beton santralleri kurarak çalışmalarımızı başlattık, yarın başka türevleri de eğer piyasayı regüle etmemiz gerekirse, piyasada haksız rekabet varsa onun önüne geçme noktasında da Büyükşehir Belediyesi olarak o çalışmaları da yapacağız. Bu tesiste emeği geçen ESENLİK şirketimiz ile onlarla paydaş olan özel müteşebbisimize ve Belediyemizin bütün birimlerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bu tesisin Malatya’mızın inşasında ve imarında önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte kurmuş olduğumuz Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığıyla birlikte yoğun bir çalışma içerisinde, bütün bu şehri ayağa kaldırma noktasındaki azim ve kararlı bir şekilde çalışmalar yürüteceğiz. Bu konuda da kimsenin tereddüttü olmasın. Şu anda bütün bunların alt yapısı hazırlanıyor. Gerekli bütün hazırlıkları tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde yerinde dönüşüme başlayacağız. Şehrimizin omurgasının, belleğinin, hafızasının ve kimliğinin yitirilmemesi noktasında şehri tekrar ayağa kaldırma gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Beton santralimizde üretimi yapılan betonun santralindeki metreküp fiyatı 1500 TL + KDV olacaktır. Belirlemiş olduğumuz bu fiyat sonrasında beton üretimi yapan firmaların fiyatlarını yeniden gözden geçireceklerine inanıyorum” dedi.   

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • çok iyi ama yetersiz (6 ay önce)
    SAYIN BAŞKANIM HER BÖLGEDE HER YERE HİZMET VERECEK ŞEKİLDE ARTIRILMALI SANTRAL SAYISI BİR TANE ÇOK YETERSİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • mrt (6 ay önce)
    güzel içerik
    0
    0
    Yanıtla
  • senkron (6 ay önce)
    Belediye ya da diğer beton şirketleri fiyat farkı çok önemli olmakla beraber c30/40 ya da 50 beton kalitesinden, alınan beton kalitesinin bilinmemesidir? Kim kontrol edecek ? Denetimi kim sağlayacak ? Bina yıkılınca mı beton numunesi alınınca mı anlayacağız ? Vatandaş hangi kalite beton aldığını nasıl bilecek? İş işten geçtikten sonra gerisi hikaye. Depremden sonra görülen davaları basından takip ediyoruz herkes biri diğerini suçluyor ? Giden gittiği ile kalıyor maalesef.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)
    kdv ne kadar onuda belirtin 1500+kdv kdv%20 ise toplamda 1900tl eder.her halde en düşük kalite olandır.serbest piyasada vurgunculuk olamaz.meston esenlik belediye desteği olmadan rekabet edemez.devletin belediyelerin tüm imkanlarını sonuna kadar kullan sonrada piyasayı suçla bu doğru değil.belediye veya kamu imkanlarını kullanmasa 3000 tl ye dahi kurtarmaz.neyse yapmışlar iyi olmuş ,lakin bu ticari bir başarı gibi sunulmasın,diğer betoncularda kötülenmesin.
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Sen çok iyi biliyorsun 3000 tl kurtarmaz. Elazığ da kurtarıyor burda nasıl kurtarmıyor? Ki malatyada beton elazığdan daha ucuzdu. Dünya alem biliyor betoncuların ortak hareket ettiğini, git birinden biraz beton al kalanını başkasından alamazsın vermez sana. Devletin maliye polisi yokmu gitsin denesin ama ülkemizdeki ahbap çavuş ilişkisi bitmeden düzelecek hiçbirşey yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Elazığ’daki çimento fabrikası ve Antep’teki çimento fabrikasının Adıyaman üzeri satışları da tekele alıp Malatya’ya uyguladığı ambargoyu bilmediğiniz sürece hiçbir şeyden haberdar olamazsınız. Dökme çimento kamyonu olanlara sor bakalım Elazığ’a gidiyorlar mi o fabrikadan mal alamaya. Sabah sıraya girip akşam çıkabiliyorlar. Malatya’ya işkence ediliyor. Sebebi de onlara rakip onların üretim yaptığı sahada açılan fabrika.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabi tabi 5000 bile kurtarmaz. Allah sizi bildiği yapsın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)emalat isimli kullanıcı yorumuna
    bu kar marjı var ise ,hiç durmayın hemen birkaç santralde siz kurun.hayatında bir simit bile satmamış insanlar ,lütfen yorum yapmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Takipçi (6 ay önce)
    Esenlik Meston şirketleri yıllardır kilit taşı üretiyor Malatya da Geçen yıl 20 tl olan Kilittaşı depremde sonra 200 tl ye satıyor Meston Malatya da en yüksek fiyata satan da Meston acaba kilit taşı fiyatın da da indirim yaparmı Selattin başkan
    %91
    %9
    Yanıtla
  • hasan (6 ay önce)
    Şimdi onlar düşünsün
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Barut (6 ay önce)
    Hani fayis fiyat veren betonculara ceza gelecekti.ne oldu unutuldumu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Rmz (6 ay önce)
    Yorumları okuyorum şaşırıyorum cidden arkadaşlar malatyadaki beton üreticileri çevre illerden çok çok yükseğe beton satmaya başladılar. Başkanda madem öyle mileltin zor durumundan yararlanmaya çalışanlara ders vermek için beton santrali yapmış ne güzel işte Çınarın 2200 verdiği . Betonu 1500 e veriyor kafaya. Koymuş çınarı bitirecek :))) ama millet hala buna laf ediyor yav kardeş 2200 e satana niye birşey demiyorsun :)) yada hala. Şer çetelerinin trolleri çalışıyor ;)
    %97
    %3
    Yanıtla
  • ismail (6 ay önce)
    İlçeler ne olacak her ilçeyede beton santrali açacakmı belediye.Hekimhanda bir betoncu 3300 tl ye veriyor betonu hala dur diyen yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (6 ay önce)
    1.500+kdv=1.800 TL eder. Soru şu 1.800 TL hangi beton alacağız. C30 Beton C35 Beton C40 Beton C45 Beton C50 Beton hangisi
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mustafa (6 ay önce)
    Dikkatimi çekti. Gürkan neden resmini aşmamış. Ayıp etmiş valla. Fotoğrafını özlemiştik. Bilim insanı yaptığı eserlerin altına resmini koymazmi. Vallla ayip
    %48
    %52
    Yanıtla
  • hüseyin karaaslan (6 ay önce)
    Sayın vali görmüyor musun olanları.. Bu beton santralleri olanların milleti k.zıklamalarına neden izin veriyorsunuz? Bunlarda ne vicdan var nede ahlak!! Birde müslüman geçinirler. Bu betonculardan biride yeşilyurt bld bsk degıl mı ? gri pasaportcu!!! ağlanacak halimize gülüyoruz. Milletin evi gitmiş, hayalleri umutları gitmiş, milletin cenazeleri olmus ama betoncular, demirciler, müteahitler, yapı denetimciler, beledıyede calısanlar hala rant peşindeler ve sorumluluk kabul etmiyorlar. Asıl bunları meydanlarda cezalandıracaksın ki ibreti alem olsun. Ama nerde öyle babayiğit bir yönetim. Malatya toz pislik içerisinde çalışmalar yetersiz. insanların sağlıklarıyla oynuyorlar. ama nerde o babayiğitler. 3,5 çapulcuyla iş yaparsan işte böyle dımdızlak açıkta kalırsın . sonra aziz nesin dedıgı gibi insanlarla aynı havayı solumak zorunda kalırsın. Utanın utanın Allahınızdan bulun. İyiki bu esenlık beton santralını acmıs, onlardan temennım 2 tane daha acın!! bu ahlaksızlıkları piyasadan silin. Ahla yoksunu gurabalar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kiremit (6 ay önce)
    Bu millete hizmet yaramaz aslında 3000 den yapacaklar ki akılları başlarına gelsin. Yorumlara baksana ancak çalan çırpan yarar.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Beton santrali açmak isteyenlere kolaylık sağlanmalı hem fiyat hem ulaşılabilirlik anlamında memleket faydasına hem ucuz hem bol olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (6 ay önce)
    Emeği geçenlere teşekkürler, bundan sonra ev alırsam betonu kimden aldınız diye soracağım, elbette tercihim belediye olacak, şu anda böyle bir tesis açmak rantçıların uykusunu kaçırmıştır.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tarım kredi (6 ay önce)
    Kesin tarım kredi kooparatifleri gibi olur... bir müddet sonra normal beton firmaları fiyatıyla fitleşir
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Ramazan (6 ay önce)
    Bize 1900 TL den sattılar, paramızı iade edecekler mi? 2 ay önce
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Garip (6 ay önce)
    2200 tl den 1500 tl ye.. İyi götürmüsler bu arada.. Dıger tarafta kendilerini de şato yaparlar bu parayla
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Beton müşterisi (6 ay önce)
    C30 mu 1500 +KDV olacak. Hangi beton kaç para olacak onu belirtmediler mi?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Volkan (6 ay önce)
    Peki normal halk yararlanacak mi yoksa başkandan "hamisidir" yazılı bir kart mi alıp götüreceğiz. Bilim adamımız bu konuda da açıklama yapacak mı? (Kaybedilen güven ile insan geri gelmez. O konuda güvenimiz sıfır)
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Yüzde kaç karla 1500 TL + kdv. Şu deprem ortamında az kar etseniz, aslında hiç kar etmeseniz olmaz mı?
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Okul müdürü (6 ay önce)
    Sayın başkan Tebrikler işte hizmet budur. Şimdiye kadar milleti soyanlar düşünsün.
    %72
    %28
    Yanıtla