SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in Takasla Aldığı Arsa Elinde Kaldı!

Büyükşehir'in Takasla Aldığı Arsa Elinde Kaldı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıl önce Sıtmapınarı’nda ana cadde üzerinde bulunan bir parselle takas ettiği Gedik Mahallesi’nde dağlık alanda yer alan parseli satamadığı ve Büyükşehirin elinde kaldığı ortaya çıktı.  

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ahmet Çakır'ın başkanlığı döneminde, Nisan 2016’da aldığı bir kararla mülkiyeti Mehmet K. ve Talip K. isimli şahıslara ait Yeşilyurt İlçesi Gedik Mahallesi 409 ada 5 No’lu 1239 metrekare parseli, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Şifa Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan ve Münir Erkal döneminde İmam Hatip Lisesi’nin ana caddeye çıkış kapısı olarak imarda gösterildiği bildirilen 1607 ada 3 No’lu (103.00 m2 sahalı) parsel takas edilmişti.  

Çırmıhtı- Gedik Mahallesi’ndeki imarda ayrık nizam 3 kata müsaadeli, 1239 metrekare olduğu belirtilen arsa daha önce satışa çıkartılmasına rağmen satılamamıştı. Söz konusu Gedik Mahallesindeki arsanın halen Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunduğu öğrenildi.  

Emlak değeri yüksek olan Sıtmapınarı'nda, İmam Hatip Lisesi'nin hemen yanı başında, ana cadde üzerindeki bir arsayı 6 kilometre mesafede dağlık alandaki bir arsa ile takas edilmesi o dönem çok tartışılmış ve tepki görmüştü.  

Söz konusu Büyükşehir’den takas yoluyla alınan arsanın daha sonra imarda bulunduğu Şifa Mahallesi 1607 nolu adadaki diğer hisseli parseller ile 23 Aralık 2016 Tarihli Tevhit İşlemi ile birleştirildiği ortaya çıktı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin  Nisan 2016 tarihli toplantısındaki takas konulu kararının özeti şöyleydi:

 “Gündemin 2. Maddesi; Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan Battalgazi İlçesi Şifa Mahallesi 1607 Ada 3 Nolu parselin takası hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın 17.03.2016 tarihli ve 69462 sayılı yazısı eki dilekçe okunarak gereği görüşüldü. Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait, Battalgazi İlçesi, Şifa Mahallesi 1607 ada,3 nolu (103.00m2 sahalı) parsel ile mülkiyeti Mehmet K….. Ve Talip K….. ‘a ait Yeşilyurt İlçesi Gedik Mahallesi 409 ada 5 nolu parselin takası yönündeki talebin değerlendirilmesi neticesinde; Söz konusu işlemin yapılabilmesi için, Battalgazi İlçesi, Şifa Mahallesi 1607 ada 2 nolu parselin malikleri Mehmet K…… ile Talip K…… ve 1607 ada 4 nolu parselin maliği Turan K…, Malatya 1. Noterliğinden Ortak Girişim (İş Ortaklığı) Beyannamesi düzenletmiş olduğu; pilot olarak Mehmet K…..’u belirlemiş olduğu ve mağduriyetlerinin giderilmesi istendiği anlaşıldığından; Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Battalgazi İlçesi, Şifa Mahallesi, 1607 ada,3 nolu (103.00 m2 sahalı) parsel ile mülkiyeti Mehmet K……. Ve Talip K……’a ait Yeşilyurt ilçesi, Gedik Mahallesi, 409 ada 5 nolu parselin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (c) bendine göre takasına katılanların oy birliğiyle karar verildi.” 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Adalet (1 yıl önce)
    Malatya haberi Selahattin Gürkan mı satın aldı bizim haberimiz yok halk olarak
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Yorum yaparken pinpon topu gibi zıplayıp duranlar acaba kendi babalarının malını bu şekilde takas ederlermiydi?
    %39
    %61
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Eğer görsele göre yanılmıyorsam,o parsel sayın öznur çalık hanfendinin sıtmapınarındaki eski eczanesinin yan tarafı....
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hayati (1 yıl önce)
    Amacınız ne söyleyinki bilelim birilerinin kuklası olmaktan çıkın ne dersiniz varsa bu insanlara ulaşın yiğitseniz derdinizi yüzlerine söyleyin bir gün çakır’a bir gün çalık’a ortada birşey varmış gibi vurmak habercilik ilkesine sığmıyor
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Semih (1 yıl önce)
    Malatya haber yapmış olduğu yönlendirici ve algısal haberler ile duruşunu ve habercilik ilkesini kaybetmiştir.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Serpil Karataş (1 yıl önce)
    Hayvanat Bahçesinde köpeklere yem olan 6 kangurudan sonra, gündüz gözüyle saat 3 te elin adamının kolunu sallaya sallaya gelip jandarma tarafından teslim edilen maymununu kafesin köceğini kırarak kaçırmasına ne demeli. Selahattin başkan gidip Hayvanat bahçesine bekçilik yapacak hali yok. Birileri Başkana komplo mu kuruyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Tüysüz Erdal (1 yıl önce)
    Mal satmak tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek değil miydi? SELAHATTİN BAŞKAN hem öyle söyleyip hem de mal mı satışa çıkarıyor? Yıl oldu 2023, başkanın görev süresi dolmuş, icraatsizliğini; geçmişte yapılan işleri karalayarak kapatmaya çalışıyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Tüysüz erdal değerli yerle değersiz yerin takas edilmesi mi yoksa atıl şekilde duran bir yeri belediye bütçesine kazandırmak mı tüyü bitmemiş in hakkını korumaya girer bi karar ver sonra Selahattin Başkanı eleştir
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Ebruli (1 yıl önce)
    Öncelikle samimi sorular sormak istiyorum. Ben me çakırı ne gürkanı destekleyen biriyim. 1- Bu haber öncelikle kimin aklına geldi ve neden böyle bir haber yapma isteği doğdu, 2- bu haber belediyeden geldiyse neden belediye dava açmıyor ? 3- bu arsa satışa çıkma tarihi neden yazmıyor? 4- 2 arsaların ortalama fiyatları neden yazmıyor ? 5- malatyahaber selahattin gürkan ile alakalı bi ton haber yaparken ne oldu da şimdi haber yapmamaya başladı, 6- malatyahaber büyükşehir belediyesi ile maddi bir anlaşması var mı haber yapılmaması için ? (Bu da haber niteliğinde, biz sizin taraftarınız değiliz haberinizi okuyan halkız, anlaşma varsa günlük belediyenin sitesine girer bakarız) 7- bu sorularımı cevsplayacak bir tane moderatör var mı? Varsa mailim açık ismim soyismin (mail adresinde muratebruli diye bir isim var!) açık. Bekliyorum. Yorumu paylaşmayabilirsiniz mail olarakta crvaplaysbilirsniz
    Editörün Notu: malatyahaber'in internet mecrasındaki 20 yıllık geçmişindeki yayıncılığında sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz. Haberle ilgili sizi rahatsız eden başka birşey yok mu? Ayrıca, en son geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili Sayıştay denetimi haberini koyduğumuzda, mevcut belediye yönetimi aynen sizin gibi tepkiler vermişti!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Sevgili editör demişki Sayıştay raporu falan filan. Orada konu tek araçmıydı. Bir sürü konu var belediye başkanı hangisine cevap vermiş sadece birisine. Belediye meclisindeki üyeler ile muhalefet ve basın ne iş yapıyor?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Rahatsız eden noktaları söyleyelim. Editör olarak bu haberi okuyunca ne anlıyorsunuz? Şahsen ben, çakır belediyeyi soymuş soğana çevirmiş anlıyorum. Başkasıda iyi yapmış arsa değerleri aynı, ileriye dönük yatırım olmuş vs. Şimdi burada gürkanın ve çakırın hakkına giren biton vatandaşın günahı kimin boynuna ? Gelelim sorularıma bir daha !!! Arsa ne zaman ihaleye çıkmış ne kadardan?? Sıtmapınsrında ki arsa ne kadar belediyenin hissesi mi vardı da küçük hisseli ortak mıydı vs vs ? Açıklama yapar mısınız diecem ama sizde bunları bilmiyorsunuz adım kadar eminim ki… neyse yaşım kadar geçmişinizle övünmeye devam edin siz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Meryem (1 yıl önce)
    Artık Malatya Habermi yoksa Selomu birisi şehri dizayn etmek istiyorlar. Ama maalesef şehri düşünerek değil tamamen menfaatları doğrultusunda. Hadi hayırlısı.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Utandık (1 yıl önce)
    Buranın resmî ve gayri resmî ortakları kimlerdir? Buraya tanınan bu imtiyaz/kıyak Malatya’da herhangi bir vatandaşa yapılıyor mu? Buranın resmî ve gayri resmî ortakları Allah’ın ve bazı kulların bildiği bu gerçeği alenen herkese söylerler mi? Söylemiceklerse utanıyorlarsa neden yaptılar. Vesselam
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Çok üzüldüm.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Tuncay (1 yıl önce)
    Çok ilginç bir haber resmen belediyeden malatyahabere özel servis edilmiş bir haber gibi. Ben emlakçıyım o arsanın hiç ilana konulduğuna denk gelmedim. Hele satmaya karar versinlerde nasıl satılıyor görürsünüz. Yeşilyurt’ta yani Çırmıhtı’da arsalar peynir ekmek gibi satılıyor. Bu haber sitesi eski günlerini kaybetmiş ve artık ısmarlama haber yapıyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kiremit (1 yıl önce)
    Nerdesiniz o eskilerin şakşakcı takımı ve personeli ancak böyle haberlerde sesiniz çıkmaz dilsiz şeytanlar.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Soruşturma açılsın
    %86
    %14
    Yanıtla
  • sizi gidi (1 yıl önce)
    bu ülke ne çektiyse Allah kitap ağzından düşmeyenlerden çekti
    %21
    %79
    Yanıtla
  • İnsanlık tarihinde genelde halk din üzerinden sömürülmüş ve soyulmuştur. Din üzerinden insanları aldatmak çok kolaydır. Ortaçağ da hristiyanlık üzerine kurulan engizisyon mahkemeleri insanların malına mülküne keyfi el koyup hapsihanelerde işkence ve ömür boyu hapis cezaları vermişlerdir. Ülkemizde ise yine dini cemaatler veya şarlatanlar kurdukları bazı tarikatlar üzerinden halkı ve devleti sömürerek devlette makam, mevki ve holding sahibi olmuşlardır. Bunun en yakın örneği Fetö dür. Bu nedenle din devlet yönetimine alet edilmemeli. Din insanların kendi vicdanında yaşamalıdır. Laiklik mutlaka korunmalıdır.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Ölüm var ,hesap günü var Soy isimleri niye yazılmıyor
    %49
    %51
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)Orhan isimli kullanıcı yorumuna
    Hesaplar bu dünyada sorulmalı, memleketi soyanların cezasını bu dünyada görmeliyiz. Her şeyi öbür dünyaya havale etmemeliyiz. Yolsuzluklara sebebiyet veren kişiler kadar bulundukları partilerde suçludur.
    %84
    %16
    Yanıtla