SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS 3. Sezonunda Ligin Dibini Gördü

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, üçüncü sezonunu yaşadığı Süper Lig’de dibi gördü. Geride kalan iki sezonunu mumla arayan sarı siyahlılar, bu sezon lige tutunmak için mücadele ediyor.

Tarihinde ilk ke 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, sezonunu 43 puanla 10.sırada tamamladı. Sarı siyahlılar, 2017-2018 sezonunun 32.haftasında topladığı 40 puanla 10.sırada yer alıyordu. 

Doğu Anadolu temsilcisi, 2018-2019 sezonunu ise 47.puanla beşinci sırada tamamladı ve Avrupa biletini aldı. Süper Lig’deki ikinci sezonunda Avrupa’da mücadele etme hakkını kazanan sarı siyahlılar, 2018-2019 sezonunun 32.haftasında 47 puanla beşinci sırada yer alıyordu.

SEZONA İYİ BAŞLADILAR AMA GERİSİ GELMEDİ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, üçüncü sezonunu yaşadığı Süper Lig’de sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Sarı siyahlı takım, aldığı istikrarsız sonuçlar sonrası ligin son sıralarına gerilerken, kalan son iki haftada lige tutunmak için mücadele edecek. 

Süper Lig’de geçen sezonu 5. sırada tamamlayıp UEFA Avrupa Ligi vizesi alan Yeni Malatyaspor, yeni sezona umutlu başladı. Haziran ayında takımın başına getirilen Sergen Yalçın’la sezona 3-0’lık Medipol Başakşehir galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapan Yeni Malatyaspor, ilk yarıyı 24 puanla sekizinci sırada tamamladı. 

14 Ocak’ta Sivasspor’la oynanan ve 4-0’lık mağlubiyetle sonuçlanan Ziraat Türkiye Kupası maçı 6 ay 18 günlük sergen Yalçın dönemi sona erdi. 

Ligin 15.haftasında deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0’lık skorla mağlup eden Yeni Malatyaspor, bu maçın ardından oynadığı 11 maçta zafer sevinci yaşamadı ve hanesine sadece 2 puan yazdırabildi.

Sergen Yalçın’ın ardından Yeni Malatyaspor, eski günlerine dönmek için mücadele etse de o günlere dönmekte zorlandı. 

Yalçın’dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Kemal Özdeş ile de beklenen çıkış bir türlü yakalanamadı. Sarı siyahlılar, Özdeş ile çıktığı 5 lig maçında galibiyet yüzü göremedi. Yeni Malatyaspor’da Kemal Özdeş dönemi 2-0’lık Yukatel Denizlispor mağlubiyetinin ardından sona erdi. 

Kemal Özdeş’in ardından takımın başına tecrübesiyle birçok takımın umudu olan Hikmet Karaman getirildi. Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde 9 karşılaşmada 8 puan topladı. 

Süper Ligin 28.haftasında sahasında Göztepe’yi 2-1 yenerek, sezonun ikinci yarısındaki ilk galibiyetini alan Karaman yönetimindeki sarı siyahlılar, 29.haftada deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-2’yle kaybetti.

Tecrübeli teknik adam nezaretindeki BtcTurk Yeni Malatyaspor, 30.haftada sahasında Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldıktan sonra 31.haftada deplasmanda Demir Grup Sivasspor’u 1-0‘la geçti ve sezonun ikinci yarısındaki ikinci galibiyetini elde etti. Karaman yönetimindeki BtcTurk Yeni Malatyaspor, 32.haftada ise sahasında Beşiktaş’a 1-0’lık skorla yenildi.

 BtcTurk Yeni Malatyaspor, geride kalan 32 haftada topladığı 32 puanla 15.sırada yer alıyor. Sarı siyahlılar, 32 haftalık bölümde 8 galibiyet, 8 beraberlik, 16’da mağlubiyet yaşadı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ziya (4 yıl önce)
    Aşağı yukarı tüm sosyal medyayı takip eden biri olarak söylüyorum.Türkiyede hiçbir klübün taraftarı bu kadar eziyet çekmiyor.Buna Denizliye yenilerek şampiyonluk yolunda yara alan trabzon taraftarı ve Küme düşmesi kesin olan ankaragücü taraftarı da dahil.Yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Düşsün de kurtulak bu ne gardas yaw. Ecel terleri dokturmekten baska bir sey yok ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Adil gevreğin çok emekleri oldu bu takıma.
    0
    0
    Yanıtla