SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Kasımpaşa'yla Gülmek İstiyor

0
Güncellendi - 2020-06-09 01:49:14
BYMS Kasımpaşa'yla Gülmek İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, yeni tip koronavirüs (kovid-19) süreci sonrası 12 Haziran'da başlayacak olan ligde oynayacağı 8 karşılaşmada istediği sonuçları alarak sezonu kümede tamamlamanın hesaplarını yapıyor. Uzun süredir galip gelememenin sıkıntısını yaşayan sarı siyahlılar, 13 Haziran'da sahasında Kasımpaşa ile oynayacağı karşılaşmada istediği sonucu alarak, şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Süper Lig'de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, sezon öncesi ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil ederken, sezona da iyi bir başlangıç yapmıştı. Sezonun ilk yarısında 24 puan toplayan ancak ikinci yarıda istediği sonuçları elde edemeyince alt sıralara doğru gerileyen sarı siyahlı takım, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen ara sonrası kalan 8 maçının sahasında oynayacağı 5’inden en iyi sonuçlarla ayrılıp, küme düşmemenin hesabını yapıyor.

2019-2020 sezonuna teknik direktör Sergen Yalçın ile başlayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, sezonun ilk yarısında 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak devre arasına 24 puanla 8. sırada girdi. Yeni Malatyaspor, ilk yarıdaki 17 maçta rakip fileleri 32 kez havalandırırken, kalesinde ise 22 gol gördü. Malatya temsilcisi, sezonun ikinci yarısında ise istediği performansı sahada sergileyememenin sıkıntısını yaşadı. Sarı siyahlılar, ikinci yarıda oynadığı 9 karşılaşmada 8 yenilgi, 1 beraberlikle kötü bir performans sergiledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle lige verilen ara öncesi oynadığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 13'te mağlubiyet yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde son oynadığı 11 karşılaşmada galibiyet alamadı. Son olarak 15.haftada deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla mağlup eden sarı siyahlılar, son 17 lig maçında 1 galibiyet, 6 beraberlik, 10'da mağlubiyet yaşadı.

Ligin 9.haftasında sahasında Kayserispor'u 4-0'lık skorla mağlup eden Malatya temsilcisi, üst üste aldığı beraberlikler sonrası 15.haftada deplasmanda Beşiktaş'ı mağlup etmişti. Sarı siyahlılar, Beşiktaş galibiyeti sonrası oynadığı 11 karşılaşmada galip gelemezken, sezonun ikinci yarısında hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Sezonun ikinci yarısında henüz galibiyeti bulunmayan ve son 17 maçta sadece 1 kez galip gelebilen BtcTurk Yeni Malatyaspor, koronavirüs süreci sonrası ligdeki ilk maçını 13 Haziran Cumartesi günü saat 21.00'da Yeni Malatya Stadyumu'nda Kasımpaşa ile oynayacak. Sarı siyahlılar, kritik mücadeleyi kazanarak hem uzun bir aradan sonra galip gelmek hem de alt sıralardan bir an önce uzaklaşarak korkulu rüya görmemek istiyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mülayim (4 yıl önce)
    Kolay çıkmadık bu lige kolay pes etmeyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakırrr (4 yıl önce)
    Hadi kaplanlar! Gösterin kendinizi.Siz ligde kalın,bizlerde üzerimize ne düşüyorsa yapalım.Bu bir ekip işidir.Taraftarın kalbi sizlerle atıyor.İlk galibiyetimiz Kasımpaşa olsun,bakın devamı nasıl gelecek.Kırın zincirlerinizi,atın üzerinizdeki negatif enerjiyi.Unutmayın,hiçbir takım yenilmez değildir.Şimdiden üç puanımız hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Başkanı bir tarafa bırak, kenetlenme zamanı, hocaya güveniyoruz, İnşallah şu iki maçı alalım, ondan sonrası kendiliğinden gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (4 yıl önce)
    Allah ın izniyle kümede kalacağız. Yeterki şehir olarak kenetlenip takımımızı destekleyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • BORA BARUT (4 yıl önce)
    Hadi artık bu maç milad olsun.Kara bulutları üzerimizden atalım. Güzel günlere umutla...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Hoc am oyunculara.sizlere. guveniyoruz.is Allah 3.puan.alirsiniz
    0
    0
    Yanıtla