SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Kazanıp, Mucizeyi Bekleyecek

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Ligin son haftasında Cumartesi akşam konuk edeceği Gaziantep Futbol Kulübü’nü mağlup ederek, rakiplerinin alacakları sonuçları bekleyecek. Kümede kalma şansı oldukça az olan sarı siyahlılar, son haftada bir mucize olmaz ise Süper Lig’de üçüncü sezonu sonunda bir alt lige düşecek.

Süper Ligin 34.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelecek. Yeni Malatya Stadyumu’nda yarın akşam oynanacak olan mücadelenin başlama saati 21.00. 

Süper Lig’de 33 haftalık süreçte 8 galibiyet, 8 beraberlik, 17’de mağlubiyet yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, toplamış olduğu 32 puanla 16.sırada yer alıyor. 33.haftada deplasmanda Çaykur Rizespor’a 3-0’lık skorla kaybederek, tehlike hattının içerisine giren sarı siyahlılar, kümede kalma şansını ise mucizelere bırakmış oldu. Bu akşam sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk edecek olan Malatya temsilcisi, mücadeleden galibiyetle ayrılsa dahi rakiplerinin alacakları sonuçlara göre ya kümede kalacak ya da TFF 1.Lig’e düşecek.

SAHALARINDA İSTİKRARSIZ SONUÇLAR ALDILAR

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 2019-2020 sezonunda iç sahada istediği sonuçları alamamanın sıkıntısını yaşadı. Sahasında 16 karşılaşmaya çıkan sarı siyahlılar, bu karşılaşmalardan sadece 4’ünde galip gelebildi. 4 karşılaşmada sahadan beraberlikle ayrılan Malatya temsilcisi, 8 karşılaşmayı ise kaybetti. 

Yeni Malatya Stadyumu’nda Süper Lig’deki üçüncü sezonunda 16 maçta 16 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, küme düşen ilk takım olan MKE Ankaragücü ile birlikte sahasında en az puan toplayan takım oldu.

MUCİZE OLMASINI BEKLEYECEKLER

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunda son haftaya girildi. Medipol Başakşehir bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, küme düşen ilk takım ise Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü oldu. Ligde son hafta kümede kalma savaşı ise ayrı bir boyut kazandı. 34.haftada küme düşecek olan son 2 takım belli olacak. Ligde ikili averaja göre, Yeni Malatyaspor ve Denizlispor ligi 35 puanda tamamlarsa, Kayserispor küme düşen ikinci, ikili averaja göre de Denizlispor küme düşen üçüncü takım olacak.

Süper Lig’de sezonun son haftasında yarın akşam 21.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk edecek olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü’nü mağlup ederek, rakiplerinin alacakları sonuçları bekleyecek. 

Tek başına kendilerinin alacağı galibiyetin yeterli olmadığı sarı siyahlılar, rakiplerinin alacakları sonuçlara göre ya kümede kalacak ya da üçüncü sezonunda Süper Lig’e veda edecek.

PANDEMİ SONRASI 7 PUAN TOPLADILAR

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 2019-2020 sezonunda son haftaya girilirken, pandemi sonrası oynanan 7 karşılaşmada 7 puan toplayarak, küme düşme potasının içerisinde yer aldı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, üçüncü sezonunu yaşadığı Süper Lig’de sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Sarı siyahlı takım, aldığı istikrarsız sonuçlar sonrası ligin son sıralarına gerilerken, kalan son iki haftada lige tutunmak için mücadele ederken, Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası işini iyice zora soktu. 

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde 10 karşılaşmada 8 puan topladı. 

ALTINCI KEZ KARŞI KARŞIYALAR

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Gaziantep Futbol Kulübü ilk olarak TFF 1.Lig’de 2015-2016 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında 2.haftada Gaziantep’te oynanan karşılaşma 0-0’lık eşitlikle tamamlandı. Sezonun ikinci yarısında 19.haftada Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise Gaziantep Futbol Kulübü 1-0 kazandı.

İki takım 2016-2017 sezonunda bir kez daha TFF 1.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında 4.haftada Malatya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2-0’lık skorla kazandı. Sezonun ikinci yarısında 21.haftada Gaziantep’te oynanan karşılaşma da 2-1 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Gaziantep Futbol Kulübü, 2019-2020 sezonunda bu kez Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Bu sezonun ilk yarısında Gaziantep’te oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. O karşılaşmada Yeni Malatyaspor’un golü 78.dakikada Thievy Bifouma’dan gelirken, Gaziantep Futbol Kulübü’nün golünü ise Olarenwaju Kayode kaydetti. 

MÜCADELEYİ ARDA KARDEŞLER YÖNETECEK

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasını Bursa Bölgesi Üst Klasman Hakemi Arda Kardeşler yönetecek. 

Arda Kardeşler’in yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemleri Esat Sancaktar ile Alpaslan Dedeş yapacak. Mücadelede, İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Onur Özütoprak ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ziya (4 yıl önce)
    Ne güzel hayaller kuruyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Bu takımı kimse düşürmedi.Bu kötü yönetim düşürdü.Bu saatden sonra Malatya 34 maç daha maç yapsa küme de kalamaz düşer.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (4 yıl önce)
    inşallah düşer kapanırda nemalanların önü kesilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Ben Ankaragücü maçı öncesi bu maçı kaybedersek kümeye düşmeye aday olduğumuzu aylar öncesinden söyledim, burada takımın oynadığı futbolu görmeden, yönetimin amatörce yanlışlarını görmeyen, ısrarla da yanında bulunan sözde taraftarlar bu durumun birinci derecede sorumlularıdır.Keske maç seyircisiz oynanmasaydı, en azından hayatımızda son kez kendi sahamızda bir süperlig maçını canlı olarak görme fırsatı bulacaktık.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (4 yıl önce)
    Küme düşme bu yil olmazsa o mucize gerceklesir....hesap yapmayi bilmeyenelr hala malatyanin normal kosullarda kumede kalacagini saniyor...malatya coktan düstu..tek care cumhurbaskani ve tff
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Arkadaşlar boşuna ümitlenmeyin .1 lig hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (4 yıl önce)
    4 saat sonra uyanırsınız bu takım sergenin gidiişiyle küme düştü
    0
    0
    Yanıtla
  • ERDAL CANTÜRK (4 yıl önce)
    Ankaragücü maçı vermez...MALATYASPOR antepi yener.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne güzel hayaller kuruyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (4 yıl önce)
    O halde Bizi ne hakemler nede MHK düşürdü Diyorlarki Bizi biz icimizden Hançerliyerek Düşürdük Peki kim Bu içimizdeki Düşman kim böyle Bir ihanete cesaret eder Bütün Şehrin gururuyla namusuyla Kaderiyle oynar kim bu Bunlar kimler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Çok bekler o filmlerde olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Carbon (4 yıl önce)
    Futbolcu prim almasa oynamasını bekleyemezsin örnek Rize maçı kaleci kötüydü o maçta amatörden beterdi en güvendiğimiz oyunculardan chabeke resmen başkana al takımını başına çal gibi penaltı yaptı söylenecek söz yok yönetim başkan Malatya protokol güzelleri de sahip çıkmamıştır artık ömrümüz yeter mi bilmem süper lig biraz zor görürüz..
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Kendi sahamızda kasımpaşa ya yenildiğimiz gün küme düştük.hiç hakemlere kusur bulup komplo teorileriyle mide bulandırmaya hiç gerek yok.ikinci yarı beş kuruşluk futbol oynamadık.gidip umut buluttan kemal özdeş den medet umduk.yani perşembenin gelişi çarşmbadan belliydi.hiç şaşırmadık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    DAHA ÇOK BEKLERİZ Hakem Ankaragücüne iki Kırmızı Denizliye Penaltıyı verir yine Malatyayı düşürür Bunlar Malatyayı Düşürmeyi kafalarına koymuşlarda Yönetim nezaman koydu onu kestiremiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    evinde 2 maç alaydı tamamdı ne mucize bekliyoduk ne bilmem ne. rakiplere yenil puan alama sonra mucize bekle. yazık ettiniz taraftara kombinelerde sizin olsunn elazığdaki stadyum da sizin olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (4 yıl önce)
    2.3.lig play-off müsabakalarını seyredin bütün takımlar takım ruhu ile Antalya'nın o nemli ve sıcak havasında mücadele ediyorlar sizin takiminiz 2.yari 16 maça çıktı hangi maçta biz bu maçı alalım diye mücadele ettiler resmen oynamadilar bile bile takımı sabote ettiler yazıklar olsun diyorum o formayı haketmeyenlere son maçımızda hala o güzelim formayi giydirebiliyirsunuz keşke altyapıdan gençlerle maça ciksaydiniz ne kadar güzel olurdu onu bile yapamadiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Vaybe herşey bizim elimizdeyken sen kazanma son haftaya gel artık galip gelmek seni kurtaramayacak ankaragücü nün yenmesini bekliycen takımın düştüğü bifomanin satıldığı gün belli oldu anlamadınızmı halen
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (4 yıl önce)
    Hikmet hoca Murat Yıldırım’a her hafta yalvarıyordu sahaya çıksın diye. Murat gibi 2. Lig topçusu yüzünden Remiyi kesti. Remi de alacaklarını alamadığından ve ilk 11 çıkmadığından sözleşme feshetti. Bu yazdıklarım bu takımın düşmesine neden olan sadece 1 etmen. Daha neler var, mideniz bulanır...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Hayel.dunyasindan.yasamayin.besiktas.macindan. Sonra.yenimalatya.kumeye.dusmustur.hic.kimse. .mucize.beklemesin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Hayel.pilavi.yemeyin.yenimalatya.rize.macindan. Sonra.kumeye.dustu.malatya.kayseri.ankara
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (4 yıl önce)
    ???
    0
    0
    Yanıtla