SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Mayıs'ın 2. Haftasında Toplanacak

0
Güncellendi - 2020-04-30 18:47:17
BYMS Mayıs'ın 2. Haftasında Toplanacak
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, koronavirüs (kovid-19) süreci kapsamında süresiz askıya alınan ligin yeniden başlama ihtimalini değerlendirerek, Mayıs’ın ikinci haftası toplanarak hazırlıklara başlamayı planlıyor.

Tüm dünyası etkisi altına alan ve en çok spor camiasını etkileyen koronavirüs nedeniyle ülkeler lig maçlarını ertelemişti. Bazı ülkeler süreçle ilgili aldıkları kararları hayata geçirirken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) alacağı karar merakla beklenmeye başlandı.

YENİ MALATYASPOR’DA TOPLANMA TARİHİ 15 MAYIS

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 3 Nisan’da yapılan yazılı açıklamada, Bilim Kurulu’nun tavsiye raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla UEFA’nın da görüşleri doğrultusunda Mayıs ayının ilk haftasında TFF Yönetim Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılacağı, takımların hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda liglerin en erken Haziran ayı başında oynanabileceği kaydedilmişti.

Bazı kulüpler bu süreci göz önünde bulundurarak guruplar halinde çalışmalara başladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun süreçle ilgili vereceği nihai kararı bekleyen BtcTurk Yeni Malatyaspor’da harekete geçmeye hazırlanıyor. Sarı kırmızılı takım, sürece göre Mayıs’ın ikinci haftasında Malatya’da toplanarak, hazırlıklarına start vermeyi planlıyor. Bu kapsamda sarı kırmızılıların 15 Mayıs’ta toplanarak çalışmalara başlamayı planladığı öğrenildi.

YÖNETİM VE TEKNİK HEYET VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE TOPLANTI YAPACAK

Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını dolayısıyla ligin süresiz olarak askıya alınmasının ardından futbolculara izin verilmişti.

Futbolcuların bazıları evlerine giderken, bazıları ise tesislerde kaldı. Bu kapsamda teknik heyet futbolcuların bireysel çalışmalarda bulunması adına bir program belirledi. Futbolcuların bazıları evlerinde bazıları ise Nurettin Soykan Tesisleri’nde bireysel antrenmanlarını devam ettiriyor.

Sürece göre futbolculara Mayıs ayının ikinci haftasında toplanacakları şekilde hazırlanmaları ile ilgili bilgi verildiği öğrenildi. Ayrıca, yönetimin teknik heyet ile video konferansla bir görüşme gerçekleştirerek, süreci değerlendirecekleri ifade edildi.

“HEPİMİZ İÇİN ASIL OLAN LİGLERİN TAMAMLANMASIDIR”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Hepimiz için asıl olan, liglerin tamamlanmasıdır. Bu yolda da Bilim Kurulu başta olmak üzere, sağlık kuruluşlarımızın yönlendirmeleri, sağlık otoritelerinin, uluslararası kurumların yaklaşımları çok önemli bir rehberdir” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, “Bir sporcumuzun sağlığını, bir maça ya da organizasyona değişmeyeceğimizi en başından beri ifade ediyoruz. Sağlık her şeyin başında gelen çok önemli bir unsur, o yüzden bu sürecin ortaya çıkardığı negatif etkileri, ilgili spor camiamızdaki paydaşların karşılaştığı negatif etkileri görüyoruz. Sorunları net bir şekilde teşhis etmek, bundan sonraki süreçte de bu sorunların üzerine gitme sorumluluğu bizlere düşüyor” açıklamasında bulunmuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Liglerin oynanması durumunda küme düşeceği yüzde yüz olan bir yeni malatyaspor'un hele böyle bir uzun aradan sonra yeniden adapte olması çok zor olacak.! Ayrıca bazı arkadaşların yorumunu üzülerek okuyorum yahu yeni malatyaspor'un tek taraftarı malatya'da mı var ? Türkiye hatta dünya'da bile bu şehire ve bu şehirin her bir takımına değer veren insan olamaz mı ? Yani sadece bilet alıp maça gidip destek olanın mı hakkı burada yorum yapmak ? Neyse maçları özledik şaka bir yana başlasa da izlesek maçları :) :)
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (4 yıl önce)
    Çalışmaları neden geçiktirmesini anlamak mümkün değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Senelerdir hep bi geç kalmalar, transfer geç kalır, antrenör geç kalır, şimdide antrenmana başlama geç kalınır. Kurtuluş yok yapacak bir şey de yok kaderimizse çekeriz... Düştük bu saatten sonra kurtulmak mucize
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (4 yıl önce)
    Çoğu kulüp gruplar halinde antrenmana başladı. Daha bizimkiler tatil yapmaya devam ediyorlar. Sanki durumumuz çok iyi ya. Arkadaş federasyon maçları oynatıp ligi tamamlayacak. Bizimkiler daha ayın 15 de toplanmayı düşünüyorlar. Tabi toplanabilirlerse..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (4 yıl önce)
    stad önündeki seyyar satıcı ile uğraştığı kadar yönetim takımla uğraşssa şimdi şampiyonluğa oynuyorduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Ben en iyi şartlarla Haziran’ın sonunda başlayacağını düşünüyorum..Şayet böyle olursa idmanlara başlama tarihi uygundur.Bu hususu teknik heyet daha iyi bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (4 yıl önce)
    Hepimiz gayet iyi biliyor ki tamamen yönetim hatalı
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (4 yıl önce)
    yönetim getiremiyorsa futbolcuyu nasıl başlasın.Adamların umrundamı düşmüşsün kalmışsın seneye başka takıma gider çoğunun sözleşmesi zaten sona eriyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (4 yıl önce)
    Hayırlı olsun demekten başka bişey gelmiyor elden. Hikmet Karaman hocaya güveniyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Hayatları trollüğun ötesine geçmemiş elestiri yapan insanlara saldıran hıcbir şeyden anlamayıp herşeyi biliyorum havasında olanlar bence böyleleri sözüm genele ahmet kardeşi tanımam etmem ama o kafadaki insanlar anca birilerine yağdanlık yapar futbolcusundan teknik heyetine hatta ve hatta başkani da yönetimide herkes bu takımin ligler oynanandığinda küme düşeceğinden emin kendini kandirsınlar ne bir on numaran ne bir forvet in var işe yarar bifouma ve fofona dışında yaratıcı futbolcu yok düz futbolcu çok mesela robin yalçın düz tekniği sıfir yanında Murat yıldırım her maçta hatalarin adamı aquah en az 15 puan onun yüzünden gitti mina stoper de el bombasi hadebe yine öyle kaleci şuan mac kazandırdığı maç yok quilherme ve jahovic siz bu takımin bu hale geleceğini burdan herkes yorumlar yaptı vaizoğlu ve ahmet gibiler yonetime çanak tuttu sonuç hüsran yönetim kadar o zihniyettekilerde bu takimın bu hale gelmesinden sorumlu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sence bu saate olumsuzlukları düşünme nin ne faydası var?Biliyorum diyorsun lakin yeterli olduğunu düşünmüyorum.Çünki Ligi’ni mevcut kadroyla tamamlamak zorundayız.Malatyamız için bu takıma mecburiyetten de olsa destek vermemiz gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan 44 (4 yıl önce)
    PAŞA 44 VE MALATYALI rumuzlu arkadaşlar çok doğru yazmış.Ahmet denilen şahıs sen maçları nasıl seyrediyorsun puan durumundan hanerin yok 9 maçta 1 puan almışsın birde burda yönetim yağdanlığı görevine soyunmuşsun.Hadi ordan malatya spor senin gibi bilgisiz taraftar ve yönetim ile avaneleri ile birlikte kötü yönetiliyor.Yanlışa yanlış demediniz haliniz ortada.Hale çıkıp hangi yüz ile konuşuyorsunız.Bedavcı taraftarlar yüzünden gül gibi takım bitti yazık ettiniz yazık ama merak etmeyin bir yiğit çıkar biİ bunlardan kurtarır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (4 yıl önce)
    an itibariyle Göztepe, Kasımpaşa, kısmen Beşiktaş, Antalya, Alanya, Denizli başlamıştı bunlar sadece medyadan öğrendiklerimiz belki başka da başlayan vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (4 yıl önce)
    Biraz akıl olsa bu hale düşmezdik ama hesabı sorulacak dua etsinki küme düşmiyelim yönetim hepsi sorumlu olur
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Trtsporun haberine göre bizden daha rahat durumda olan GÖZTEPE hazırlıklara başlamiş.bizimkiler 15 gun sonra basliyacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Biraz daha dinlensinler nasıl olsa 40 puanınız var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Çok geç yazmışsın da hangi takımlar var başlayan.Sirf yazmak için yazmışsın.Sen kaç defa maça bilet aldın kaç defa takıma tezahürat yaptın.Neden kümeye düşsün daha 8 maç var iyi düşün iyi olsun madem kafanda sildin yazma buralara git tenis takip et başka şeylerle ugras sizler şu malatyasporumuzun destekçisi olmazsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • senin zihniyetin yüzünden bu hallerdeyiz. küme düşmek üzere olan bir takım nasıl bir rahatlıksa 2 hafta sonra antrenmanlara başlıyor, denizlispor, alanyaspor ve göztepe başladı bile sana öğleden sonra günaydın.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (4 yıl önce)
    çok geç. çoğu takım başladı bile bu kafayla kümeye gideriz.
    0
    0
    Yanıtla