SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Cadde ve Sokaklar Sessiz

0
Güncellendi - 2020-04-14 05:17:36
Cadde ve Sokaklar Sessiz
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı'nca, koronavirüs tedbirleri nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı kapsamında olan Malatya'da, yasağın ikinci gününde sokak ve caddeler boş kaldı. En işlek cadde ve sokaklarda kuş bile uçmadı.

İçişleri Bakanlığı'nca, koronavirüs tedbirleri nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı kapsamında olan Malatya'da en işlek cadde ve sokaklar boş kaldı. 

Kentin en işlek bölgeleri olan Tecde, Fahri Kayahan, Temelli, Paşaköşkü, Fuzuli ve Kernek işe giden ve gece mesaisinden dönen sağlık çalışanları ile emniyet mensupları ve görevliler dışında kimsenin olmadığı görüldü.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI..

İçişleri Bakanlığı, “Korona virüs tedbirleri kapsamında 31 ilimizde uygulanması kararlaştırılan 2 günlük sokağa çıkma yasağı daha önce açıklandığı üzere bu gece saat 24.00 itibarıyla sona erecektir” dedi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Korona virüs tedbirleri kapsamında 31 ilimizde uygulanması kararlaştırılan 2 günlük sokağa çıkma yasağı daha önce açıklandığı üzere bu gece saat 24.00 itibarıyla sona erecektir. Sokağa çıkma yasağı uygulanan illerimizde bulunan 63 milyon 640 bin vatandaşımızın neredeyse tamamına yakını alınan karara evlerinde kalarak yüksek bir oranda uyum göstermişlerdir. Vatandaşlarımıza göstermiş olduğu bu duyarlı davranıştan dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Bazı illerimizde az sayıda da olsa alınan karara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 24 bin 88 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca 31 ilimizdeki söz konusu yasak sona erdikten sonra kapalı olması gereken, market, süpermarket, büfe vb. iş yerlerinin açık olduğu tespit edildiği takdirde, bu iş yerlerine ve bu iş yerlerinden alışveriş yapanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ve idari işlem uygulanacaktır. Yasak bulunmayan yerlerde ise sosyal mesafe kuralına uymayanlara aynı şekilde adli ve idari işlem gerçekleştirilecektir. Bakanlığımızca bu konuda 31 ilin valilikleri ve kolluk birimlerine gerekli talimat verilmiştir.

Covid 19 ile salgını ile mücadelemiz kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda uygulamaya konulan diğer tedbirler ile birlikte 31 ilimizdeki şehir giriş/çıkışı, ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan ya da 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) aynı şekilde devam etmektedir.

Vatandaşlarımızdan yaşadığımız pandemi süreci sona erene ve hayatın normal akışına dönünceye kadar zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarını, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Covid 19 salgınını en kısa sürede atlatmak için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız devam etmektedir. Hep birlikte başaracağız” denildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA- Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Tandoğanlı (4 yıl önce)
    Sene 2001 Şanlıurfa deplasmanına gideceğiz sabahın köründe..Sabah namazına kalk deseler kalkmayacak olanlar eski zabıta binasınının önünde tarihi malatya hamamının önünde toplanmışız..Belediye 15 otobüs kaldırıyordu o zaman..Büyük Otelin oradaki esnaflardan biri "gidin Malatya bugün tertemiz olsun! ne kadar dızzo, hırnikli, cünüp varsa çıkın gidin..Ay yılda Malatya bi temiz gün görsün" diyerek şaka yapmıştı..Gülmekten yarılan mı dersin yerlerde yatan mı dersin.. Bakıyorum aziz şehrimiz gerçekten güzelmiş..Aziz ve temiz Malatya Halkımıza koronavirüse karşı almış oldukları önlemlerden dolayı şükranlarımı sunarım..
    0
    0
    Yanıtla